چگونه عکس های حرفه ای بگیریم؟ / چشمان تیز بین داشته باشید.

عکاسی ۲۷ دی ۱۳۹۹ بدون دیدگاه

 چگونه عکس های حرفه ای بگیریم؟ / چشمان تیز بین داشته باشید.

چگونه عکس های حرفه ای بگیریم؟ گرفتن عکس های حرفه ای و چشم نواز مستلزم اجرای روند کاری خاصی میباشد. این روند کاری شامل سه بخش مختلف است.بخش اول شامل آماده سازی، ایده پردازی، طراحی، چگونه دیدن، تمرین چشم ها و کارهایی از این دست میباشد.در واقع بخش اول به دوربین شما وابسته نیست.این مرحله به تمام افکار، خوانده ها و جست و جو های شما برای فرصت های جدید بستگی دارد. بخش دوم به طور کامل مربوط به دوربین و پردازش عکس ها است. بنابراین دوربین خود را از کیفش خارج کنید، عکس بگیرید و آن را پردازش کنید و در پایان ذخیره کنید. سپس بخش سوم و مهم ترین بخش شروع میشود. با این عکس چه کار خواهید کرد؟

عکس های حرفه ای

عکس های حرفه ای: نپال/ عکاس: مژگان پروین

با دوربین زیاد بازی نکنید!

بسیاری از مردم بیش از حد به دوربین و تکنولوژی های مربوط به آن برای گرفتن عکس های حرفه ای اهمیت میدهند. بخش دوم به شدت در عکس های حرفه ای خیابانی مورد توجه قرار میگیرد. مطمئنا دوست دارید به بیرون بروید، با سوژه های جالب رو به رو شوید و از آن ها عکس بگیرید. اما دوربین و پردازش عکس نباید دلیل عکاسی خیابانی شما باشد. پس از مدتی دیگر چنین موضوعی ذهن شما را مشغول نخواهد کرد. دوربین، کار خود را انجام می دهد و اکثر اوقات برای ویرایش عکس کمتر از چند دقیقه صرف خواهید کرد. نباید وقت خود را با پردازش و سرگرم شدن به فن آوری هدر دهید. اصول اولیه در مورد عکاسی و کار با دوربین خود را یاد بگیرید. سپس آموختن مهارت های دیگر را با کسب تجربه در خیابان ها بسپارید.

عکس حرفه ای-عکس طبیعت

عکس طبیعت: نپال/ عکاس: مژگان پروین

همچنین بخوانید:  عکاسی / تاریخچه عکاسی / در باره عکاسی / تعریف عکاسی / photography

دیدن را بیاموزید

چشمان تیزبین در عکاسی حرفه ای

عکس های حرفه ای:نپال/ عکاس: مژگان پروین

در عکس های حرفه ای خیابانی تنها یک نکته وجود دارد. مهمترین عامل چشم شماست. پیشنهاد میکنم که چشمان تیز بین داشته باشید و هیچ موضوعی از جلوی چشمانتان به راحتی عبور نکند. قبل از آن که از سوژه ای عکس بگیرید باید آن را خوب ببینید. مهم نیست از چه دوربینی استفاده میکنید، ابتدا دقت کنید چه رخدادی در حال وقوع است و اتفاق پس از آن را پیش بینی کنید. سپس از هر نظر عکس را ترکیب بندی کنید.

دوربین خود را فراموش کنید.

بسیاری از مردم به دوربین، لنز، تجهیزات، قالب عکس ها و دیگر موارد فنی بیش از هر موضوع دیگری اهمیت میدهند. تکنولوژی و تنظیمات دوربین را فراموش کنید.دوربین خود را در حالت p قرار دهید و به سایر تنظیمات فکر نکنید، چشمان تیز بین و دقیق شما برایتان سوژه های زیادی خواهد یافت. پیش از آن که در مورد حالت عکس برداری بیندیشید، بهتر است چشمانتان را تمرین دهید.بگذارید همین ابتدا یک مطلب را راجع به دو عبارت «عکاس حرفه‌ای» و «عکاس آماتور» روشن کنم. عبارت «عکاس حرفه‌ای» می‌تواند دو تعریف داشته ‌باشد: اول، کسی که از راه عکاسی گذران زندگی می‌کند (شغلش عکاسی است) و دوم کسی که شغلش عکاسی نیست اما آنقدر در این کار پیشرفته است و با جدیت آنرا دنبال می‌کند که عکس‌هایش هم‌سنگ آثار عکاسان حرفه‌ای فوق‌العاده و چشم‌نواز است. «عکاس آماتور» معمولاً به فردی اطلاق می‌شود که تازه وارد این رشته‌ی هنری شده و در حال کسب تجربه و دانش است. ممکن است این فرد در آینده به عکاسی حرفه‌ای تبدیل شود و یا برای همیشه‌ در همین وضعیت باقی بماند. بنابراین، آنچه عکاس حرفه‌ای را از عکاس آماتور جدا می‌کند در اصل تجهیزات و امکانات عکاسی نیست، بلکه کیفیت کار است که باعث می شود عکس‌های اولی مورد تحسین و تمجید مخاطبان قرارگیرد و عکس‌های دومی معمولی و دم‌دستی جلوه‌ کند.

عکس های حرفه ای منظره-عکاسان آماتور

عکس های حرفه ای طبیعت: نپال/عکاس: مژگان پروین

مرحله‌ی پردازش پس از ثبت عکس دقیقاً همان چیزی است که در فرایندِ عکاسی دیجیتال اکثر عکاسان آماتور یا اصلاً وجود ندارد و یا بسیار کم‌رنگ است. برعکس، این مرحله برای عکاسان حرفه‌ای بسیار جدی است و اغلب زمان و انرژی زیادی را صرف آن می‌کنند. یکی از موارد مهمی که اکثر حرفه‌ای‌ها آنرا رعایت می‌کنند عکاسی با فرمت خام یا RAW است. عکاسی به این فرمت امکانات وسیعی را برای عکاس (یا ادیتور) فراهم می‌آورد که در عکاسی با فرمت Jpeg قابل دسترسی نیست! ذکر محاسن عکس‌های خام در این مقال نمی‌گنجد، اما در اینجا به چند مزیّت مهم آنها اشاره می‌کنم. عکس‌های خام دوربین‌های DSLR اغلب ۱۲ یا ۱۴ بیتی هستند و این یعنی قدرت تحمل پردازش‌های بسیار بیشتری را از عکس‌های ۸ بیتی Jpeg دارند. تنظیم نوردهی، تراز سفیدی، کنتراست و اشباع رنگ و همچنین رفع کاستی‌های اُپتیکی لنز تنها برخی از مواردی است که در پردازش عکس‌های RAW بدون اُفت کیفیت‌ انجام‌پذیر است.

عکس های حرفه ای -عکس خیابانی با فرمت خام

عکس های حرفه ای خیابانی: نپال/عکاس: مژگان پروین

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments