بابونه: طبع، خواص، مضرات، چای / گل بابونه برای کودکان، فشار خون و بارداری

تغذیه 🔥 ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ بدون دیدگاه

بابونه: طبع، خواص، مضرات، چای / خواص گل بابونه برای کودکان / بابونه در فشار خون و بارداری / بابونه رومی / بابونه تلخ /  مشخصات گل بابونه

بابونه : در این مقاله از بخش تغذیه و خواص خوراکی ها و گیاهان در وبسایت ویکی ویو به بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه می پردازیم.

با ما همراه باشید.

اگر درباره این مقاله اطلاعات مفید یا تجربه ای دارید در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

فهرست عناوین مقاله:


خواص بابونه

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

۱. منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان

ترکیبات عمده‌ی آنتی‌اکسیدانی که از گل‌های بابونه استخراج می‌شوند، آنتی‌اکسیدان‌های گروه ترپنوئید هستند که شامل کامازولن و مشتقات استیلن می‌شوند.

از آن‌جا که این ترکیباتْ حساس و ناپایدار هستند، به نظر می‌رسد آن‌ها را به بهترین شکل می‌توان در تنتور الکلی یا به صورت ‌”‌روغن گیاهی‌“‌ نگهداری کرد.

از دیگر مواد تشکیل دهنده‌ی اصلی گل‌های بابونه می‌توان به ترکیبات مختلف فنولیک، در درجه‌ی اول فلاونوئیدهایی نظیر آپیجنین، کوئرستین، پاتولتین، و هم‌چنین گلوکوزیدهای گوناگون اشاره کرد.

این ترکیبات با مبارزه علیه آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از جهش سلولی باعث کاهش التهاب می‌شوند.

خواص بابونه با آنتی‌اکسیدان‌هایی شروع می‌شوند که با بهبود کارکرد ایمنی بدن، کاهش میزان اختلالات خلقی، کاهش درد و تورم، و بهبود سلامت پوست، مو، ناخن‌ها، دندان‌ها، و چشم‌ها در ارتباط هستند.

 ۲: ضد اضطراب و افسردگی

طبق نتایج پژوهشی در مجله‌ی درمان‌های جایگزین در بهداشت و پزشکی و فارماکوگنوزی، بابونه، چه به صورت دمنوش یا تنتور، و چه به شکل روغن گیاهی، یکی از بهترین داروهای گیاهی برای مبارزه علیه استرس و افزایش میزان آرامش بدن به شمار می‌رود.

غالبا توصیه می‌شود برای درمان طبیعی اضطراب و افسردگی‌های عمومی، بخار روغن طبیعی بابونه را استنشاق کنید؛ به همین خاطر هم روغن بابونه به عنوان ماده‌ی محبوبی برای ساخت شمع‌ها، محصولات رایحه درمانی، و حمام درمانی به شمار می‌رود.

از عصاره‌ی بابونه نیز غالبا به عنوان یک داروی آرام‌بخش ملایم جهت آرام کردن اعصاب و کاهش اضطراب استفاده می‌شود، زیرا بخارات آن مستقیما به بخش بویایی مغز می‌روند، تنش را آرام می‌کنند و واکنش بدن را به استرس کاهش می‌دهند.

به همین دلیل، متخصصان از بابونه جهت تسکین موثر علائم اضطراب و استرس مزمن نظیر هیستری، کابوس، بی‌خوابی، و مشکلات گوناگون گوارشی استفاده می‌کنند.

رایحه‌ی بابونه مستقیما به مغز می‌رسد، و به عنوان یک محرک هیجانی عمل می‌کند.

دستگاه عصبی احساسی یا لیمبیک این محرک حسی را ارزیابی می‌کند، و آن را به صورت لذت، درد، خطر، یا امنیت ثبت می‌کند؛ سپس باعث هدایت واکنش هیجانی‌مان می‌شود؛ مثلا احساس ترس، خشم، و مجذوبیت. بدن‌مان در واکنش به برخی رایحه‌های خاص باعث ایجاد هیجان‌های اساسی و تعادل هورمونی‌ می‌شود.

رایحه‌ها مسیر مستقیمی به سمت حافظه و هیجان‌های‌مان طی می‌کنند.

عطرها، مانند عطر بابونه، باعث تسکین درد می‌شوند و به طور کلی، بر شخصیت و رفتارمان تاثیر می‌گذارند.

پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند استفاده از روغن‌های معطر یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای رسیدن به نتایج روانی دلخواه‌مان است.

۳. خواص بابونه برای بهبود وضعیت گوارشی

بابونه که به عنوان ملین گوارشی قدرتمندی شناخته می‌شود، می‌تواند برای درمان اختلالات گوارشی گوناگونی از جمله نفخ، علائم رفلاکس اسید، سو هاضمه، اسهال، بی اشتهایی، بیماری سفر، حالت تهوع، و استفراغ به کار رود.

عصاره‌ی بابونه می‌تواند به کوتاه شدن دوره‌ی ابتلا به اسهال و کولیک در کودکان، و هم‌چنین تسکین علائم مربوط به این وضعیت نظیر درد و اضطراب کمک کند.

به علاوه، روغن بابونه حاوی ترکیبات آنودین است که باعث کاهش اسپاسم، گرفتگی، یبوست، و سایر دردهای معده می‌شود.

بسیاری از خواص بابونه ناشی از تاثیرات آرامش‌بخش طبیعی آن هستند.

از آن‌جا که مغز و دستگاه گوارش از طریق عصب واگ مستقیما با یکدیگر در ارتباط هستند،‌ هر قدر ذهن آرام‌تر باشد، بیماری‌های گوارشی نظیر سندرم نشتی روده راحت‌تر درمان می‌شوند؛ از این رو، می‌توان نتیجه گرفت علائم وضعیت‌های مزمنی نظیر سندرم نشتی روده، سندرم روده‌ی تحریک پذیر، و سایر مشکلات مربوط به معده از این طریق کاهش می‌یابند.

خواص بابونه نظیر اثر آرام‌بخشی‌اش باعث شده‌اند این گیاه دارویی به گزینه‌ای عالی برای زنان باردار تبدیل شود که برای آرامش مجاری گوارشی و درمان طبیعی حالت تهوع‌شان از آن استفاده کنند.

۴. دارای توانایی‌های قوی ضد التهابی و کاهش درد

گاهی اوقات بابونه را “‌آسپیرین گیاهی‌”‌ می‌نامند، زیرا قرن‌ها است که به عنوان داروی خانگی محبوبی برای کاهش درد شناخته می‌شود.

برای کاهش درد، احتقان، تورم، و قرمزی پوست گل‌های بابونه را به تنهایی یا به همراه سایر مواد غذایی ضد التهاب مصرف می‌کنند.

این داروهای خانگی و طبیعی برای کاهش تورم‌های صورت، ناراحتی‌های پوستی، دندان درد، درد ناشی از عفونت‌ها و مشکلات نهفته در التهاب بسیار موثر هستند.

به همین دلیل نیز معمولا عصاره‌ی بابونه را به محصولات زیبایی نظیر لوسیون‌های صورت یا بدن، خمیر دندان‌ها، و صابون‌های حمام اضافه می‌کنند.

به علاوه، بابونه به طور طبیعی می‌تواند درد ناشی از آرتروز، جراحات، کمر درد، تب، و بارداری را کاهش دهد.

در واقع، از خواص کاهش درد موجود در این گیاهی دارویی برای آرام کردن بدن و ذهن مادران پس از زایمان استفاده می‌شود.

برای مثال، در برخی بخش‌های دنیا نظیر مکزیک، بعد از زایمان به مادران دمنوش (چای) بابونه می‌دهند تا ماهیچه‌های شکم‌شان آرام شوند و بتوانند استراحت کنند.

۵. کمک به مبارزه علیه سرطان

به تازگی، مطالعات متعددی درباره‌ی فعالیت‌های ضد سرطانی بابونه به عمل آمده‌اند.

شواهد نشان می‌دهند بابونه در توقف رشد تومورهای سرطانی تاثیر مثبتی دارد و به عنوان درمان طبیعی سرطان عمل می‌کند.

گفته می‌شود خاصیت مهار سلول‌های سرطانی در بابونه به خاطر وجود آنتی‌اکسیدانی به نام آپیجنین است؛ این آنتی‌اکسیدان‌ها اجزای زیست‌فعالی (بیواکتیو) هستند که ظاهرا به مبارزه علیه سرطان‌های پوست، پروستات، پستان، و تخمدان کمک می‌کنند.

طبق نتایج مطالعه‌ای که به تازگی در مجله‌ی فدراسیون انجمن‌های آمریکایی برای زیست شناسی تجربی منتشر شد، به نظر می‌رسد عصاره‌های بابونه تاثیر اندکی بر مهار رشد سلول‌های طبیعی و سالم بدن دارند، ولی در عین حال، به طور قابل توجهی می‌توانند سلول‌های سرطانی را در انسان کاهش دهند؛ به ویژه سلول‌های سرکش آندروژن که غالبا باعث ایجاد سرطان پروستات می‌شوند.

 ۶: تسکین احتقان

از آن جا که بابونه دارای خواصی است که از طریق آن‌ها می‌تواند با عفونت‌ها مبارزه کند و احتقان مخاط را کاهش دهد، از این داروی گیاهی در ساخت بسیاری از اسپری‌ها و قطره‌های بینی استفاده می‌شود.

دمنوش (چای) بابونه نیز گزینه‌ی خوبی برای مبارزه با سرماخوردگی، آنفولانزا، یا عفونت سینوس‌ها است؛ از این رو، وقتی به این بیماری‌ها مبتلا شدید، چای بابونه بنوشید.

مطالعات نشان می‌دهند استنشاق بخار عصاره‌ی بابونه برای درمان سرماخوردگی معمولی مفید است.

برخی آدم‌ها حتی جهت مبارزه علیه التهاب غشای مخاطی درون دهان و بینی دمنوش (چای) یا عصاره‌ی بابونه را غرغره می‌کنند.

۷. خواص بابونه برای بهبود سلامت پوست

آیا از آکنه، خشکی، ناراحتی، چین و چروک، و قرمزی پوست رنج می‌برید؟ روغن بابونه را با لوسیون‌تان ترکیب کنید.

بابونه به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتری و ضد التهابی باعث بهبود سلامتی و نرمی پوست و تسکین ناراحتی‌های پوستی می‌شود.

فلاونوئیدها و روغن‌های طبیعی موجود در بابونه به زیر سطح پوست، لایه‌های عمیق‌تر پوست، نفوذ می‌کنند و به حفظ جوانی، زیبایی، و سپر دفاعی آن کمک می‌کنند.

بابونه به عنوان یک داروی باستانی، قرن‌ها است به عنوان راه درمانی برای التیام زخم‌ها، جراحات، اگزما، نقرس، ناراحتی‌های پوستی، کبودی‌ها، سوختگی‌ها و آفت دهان استفاده می‌شود.

امروزه می‌دانیم، فواید و کاربردهای بابونه به کاربردهای گذشته‌ی آن محدود نمی‌شوند – بابونه برای خلاصی از شر نشانه‌های افزایش سن نظیر لکه‌های سیاه و خطوط ظریف روی پوست، کاهش طبیعی شوره، درمان سریع آبله مرغان، و از بین بردن جای زخم‌ها نیز کاربرد دارد.

به علاوه، بابونه درمان طبیعی بسیار عالی برای بثورات ناشی از بستن پوشک به شمار می‌رود، و حتی می‌تواند برای مبارزه علیه عفونت‌ها و گل مژه‌های اطراف چشم‌ها نیز کاربرد داشته باشد.

 ۸: حفظ سلامت لثه‌ها و دندان‌ها

بابونه علاوه بر قابلیت التیام پوست و مجاری تنفسی، دارای توانایی مبارزه علیه عفونت‌های باکتریایی گوناگونی در محفظه‌ی دهان، دندان، و لثه‌ها است.

بابونه به کاهش درد ناشی از آفت‌های دهانی، زخم‌ها و دندان دردها، و هم‌چنین مبارزه علیه باکتری‌های مضری کمک می‌کند که در داخل فضای دهان زندگی می‌کنند.

۹. بهبود سلامت قلب

به تازگی، دانشمندان به ارتباط میان بابونه و حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی پی برده‌اند.

بابونه‌ی موجود در ترکیبات مواد غذایی، به دلیل وجود سطح بالای فلاونوئید، می‌تواند باعث کاهش خطر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری سرخرگ کرونری در مردان سالمند شود.

طی مطالعه‌ای که نتایج آن در مجله‌ی لنست به چاپ رسید، مصرف فلاونوئید میان ۸۰۵ مردِ ۶۵ الی ۸۴ ساله ارزیابی شد؛ دانشمندان در این مطالعه دریافتند مصرف بالاتر فلاونوئید از مواد غذایی و گیاهان دارویی به طور قابل توجهی با مرگ و میر ناشی از بیماری سرخرگ کرونری رابطه‌ی معکوس دارد.

۱۰. خواص بابونه برای درمان گرفتگی های قاعدگی

مصرف مناسب و منظم چای بابونه می‌تواند چندین و چند خاصیت برای سلامتی داشته باشد.

از جمله خواص چای بابونه درمان گرفتگی‌های قاعدگی است.

یک فنجان چای بابونه با داشتن مقدار گلیسین و فلاونوئید (زردینه) لازم، اسپاسم عضلانی را کاهش می‌دهد و در عین حال فعالیت ضد باکتری سالم را برای درمان قاعدگی برمی‌انگیزاند.

این چای همچنین جریان خون را در مناطق لگن و رحم افزایش می‌دهد و در نتیجه به درمان پریودهای نامنظم و افزایش سلامت جنسی در زنان کمک می‌کند.

۱۱. ضد هموروئید

چای بابونه می‌تواند هموروئید را درمان ‌کند.

هموروئیدها دردناک هستند و با وجود آنها آرامش و آسایش تقریبا غیرممکن است.

یک فنجان چای بابونه آماده کنید، اجازه دهید کاملا خنک شود، سپس تکه‌ای گاز استریل را در آن خیس کنید و آن را برای تسکین درد روی هموروئید خارجی بگذارید.

۱۲. درمان کننده ی زخم معده

یکی دیگر از خواص چای بابونه تسکین درد زخم معده است.

زخم معده می‌تواند بسیار دردناک و عذاب‌آور باشد و چای بابونه می‌تواند به تسکین درد و ناراحتی ناشی از این بیماری کمک کند.

مصرف یک یا دو فنجان چایی بابونه در روز به طور کلی مفید است، اما قبل از مصرف پزشک‌تان مشورت کنید تا از بی‌خطر بودن آن مطمئن شوید، به خصوص اگر به خاطر زخم معده، زیر تیغ جراحی رفته‌اید.

۱۳. ضد باکتری

چای بابونه دارای خواص ضد باکتری است.

تقویت سیستم ایمنی بدن‌تان راه بسیار خوبی برای جلوگیری از بیمار شدن و بهبود سریع‌تر است اگر مبتلا به یک بیماری شده‌اید.

برای استفاده از خواص چایی بابونه جهت تقویت‌ سیستم ایمنی‌تان، نوشیدن یک فنجان چای بابونه در روز را آغاز کنید.

۱۴. خواص بابونه برای کمک به سلامت دستگاه ادراری

از آنجایی که بابونه دارای خواص دیورتیک است در سالم سازی دستگاه ادراری بسیار مفید است و با افزایش قدرت گردش خون برای پاکسازی تمام اجزای دستگاه ادراری بسیار عالی است.

در نتیجه سلامت عمومی بدن شما را افزایش می‌دهد.

۱۵. آرام کردن گریه بیش از حد کودکان

گاهی اوقات شما با کودکانی مواجه هستید که مدام گریه می‌کنند و نمی‌خوابند یا کودکان پیش دبستانی که با وجود خستگی زیاد بی قراری می‌کنند و نمی‌دانید چرا به خواب نمی‌روند در این مواقع بابونه به مقدار بسیار کم می‌تواند نقش یک آرام بخش طبیعی و بی خطر را برایشان ایفا کند.

۱۶. درمان بیماری پسوریازیس

درمان بیماری پوستی پسوزیاریس یکی از مزایای بسیار شناخته شده بابونه است و این امر به خاطر داشتن خواص ضدمیکروبی بالای بابونه است که می تواند پاتوژن های پوست را از بین ببرد و التهاب پوست را کاهش دهد.

۱۷. خواص بابونه برای کاهش ریسک سرطان سینه و تیروئید

چای بابونه در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطالعات و تحقیقات در اروپا و امریکا نشان داد که نوشیدن حداقل دو فنجان چای بابونه در طول روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و تیروئید را کاهش دهد.

آپیژنین (Apigenin) موجود در چای بابونه دارای خواص ضد سرطانی است و تومورهای سرطانی را از بین می‌برد.

۱۸. از بین برنده انگل های داخل بدن

بابونه با خواص ضدعفونی کنندگی خود باعث نابودی کرم های داخل روده میشود و علاوه بر انگل زدایی از روده باعث کاهش درد ناشی از میکروب انگل ها و کرم های روده نیز می‌شود.

۱۹. درمان روماتیسم

همانطور که گفتیم بابونه یک مسکن فوق العاده است و خواص ضد التهابی منحصر به فردی دارد.

برخی مطالعات نشان داده اند مصرف بابونه به طور مستمر به کاهش دردهای روماتیسمی و از بین رفتن برخی علایم شدید این بیماری منجر شده است.

۲۰. تقویت قوای جنسی

بابونه علاوه بر اینکه مقوی مغز و اعصاب است برای تحریک و تقویت قوای جنسی نیز بسیار موثر است.

کافی است ۵ گرم ریشه بابونه را در سرکه رقیق شده بجوشانید و به مدت یک هفته بنوشید.

خواهید دید که میل جنسی‌ و نیروی جنسی‌تان بسیار بیشتر از گذشته خواهد شد.

۲۱. گیاه ضد پیری

خواص دارویی عصاره‌ی برگ بابونه بهترین محافظت را در برابر رادیکال‌های آزاد و پیری زودرس پوست ارائه می‌دهد.

۲۲. خواص بابونه برای درمان و پیشگیری از هموروئید

گیاه بابونه با خاصیت ضد التهابی و ضد درد خود مرهمی بر زخم هموروئید که بسیار دردناک است شناخته می‌شود.

میتوانید از محلول بابونه روی قسمت ملتهب زخم هموروئید خود به عنوان شستشو دهنده استفاده کنید.

۲۳. تسکین دردهای روماتیسمی

بابونه یک مسکن و ضددرد عالی و فوق العاده است و خواص ضد التهابی منحصر به فردی دارد.

برخی مطالعات نشان داده اند مصرف بابونه به طور مستمر به کاهش دردهای روماتیسمی و از بین رفتن برخی علایم شدید این بیماری منجر شده است.

۲۴. از بین بردن باکتری

بابونه ویژگی ضد باکتری بسیار خوبی دارد و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

اگر به بیماری خاصی مبتلا شده اید که منشا باکتریایی دارد بابونه را فراموش نکنید که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن تان به بهبود شما و از بین رفتن باکتری ها هم کمک زیادی می‌کند.

۲۵. خواص بابونه برای درمان سرماخوردگی

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید بیشتر اسپری های بینی و قطره های ضد احتقان و سرماخوردگی اندکی عصاره بابونه هم دارند.

بابونه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبارزه می‌کند و عفونت های سینوسی را از بین می‌برد.

مطالعات نشان داده اند که بوییدن بخار عصاره بابونه به درمان سرماخوردگی و تسکین عفونت های سینوسی و گلودرد کمک می‌کند.


مضرات بابونه

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

مضرات بابونه

۱. چنان‌چه قصد استفاده از روغن طبیعی بابونه را دارید، باید به خاطر بسپارید که این روغن فقط برای مصرف موضعی روی پوست تولید می‌شود و مصرف خوراکی ندارد.

پیش از استفاده‌ی کامل از این روغن، کمی از آن را روی بخش کوچکی از پوست‌تان بمالید و ببینید آیا بدن‌تان به روغن‌های گیاهی واکنش منفی نشان می‌دهد یا خیر.

۲. افراد مبتلا به علائم حساسیت فصلی، نظیر حساسیت به آمبروسیا (کهنه‌واش) و هم‌خانواده‌های‌اش، نباید از روغن بابونه استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث ایجاد واکنش‌های حساسیتی (آلرژیک) شود.

چنان‌چه مکررا به التهاب مخاط بینی آلرژیک، کهیر یا درماتیت (التهاب پوست) مبتلا می‌شوید، بهتر است از محصولات بابونه دوری کنید، یا دست‌کم پیش از مصرف با یک پزشک مشورت کنید.

۳. نکته‌ی دیگری که باید درباره‌ی محصولات بابونه به خاطر بسپارید، این است که گفته می‌شود این محصولات به طور خفیفی باعث تحریک رحم می‌شوند، از این رو، چنان‌چه باردار هستید، پیش از مصرف خوراکی عصاره‌های بابونه با یک متخصص مشورت کنید (دمنوش بابونه‌ی ضعیف مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد).

ممکن است به طور نادر واکنش های خفیف آلرژیک بروز نماید و در صورت مصرف بیش از اندازه ممکن است سردردـ پیدایش زخم در دهان ـ ورم چشم ـ تعریق زیاد بروز می کند.

به دلیل خاصیت رقیق کنندگی خون ، بیمار حداقل ۷ روز قبل از عمل جراحی مصرف گیاه را قطع کند.

استفاده بیش از حد از بابونه موجب تعریق زیاد، ورم چشم، سقط جنین، سردرد و سنگینی سر، پیدایش زخم در دهان، کاهش شیر مادران و ورم پروستات می‌شود.


طبع بابونه

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

طبع بابونه

طبع این گیاه گرم و خشک است.


خواص گل بابونه برای کودکان

درمان قی چشم کودک

قی چشم یکی از مواردی است که بسیاری از بچه‌ها آن را در زندگی تجربه می‌کنند.

این اختلال به دلیل تنگ شدن مجرای اشک کودکان در آنها دیده می‌شود.

با تنگ شدن مجرای چشم، اشک کودک به خوبی از مجرا عبور نمی‌کند و رسوباتی در اطراف مجرای اشک جمع می‌شود که گاهی تجمع این رسوبات موجب بسته شدن مجرای اشک می‌شود به گونه‌ای که چشم پزشک برای باز کردن آن مجبور می‌شود از سوند یا میل استفاده کند.

برای درمان و بهبود قی چشم ۲ راه‌حل در شیوه طب سنتی وجود دارد:

شست‌وشوی چشم با جوشانده گل بنفشه، گیاه ناخنک‌ و گل بابونه.

برای تهیه این جوشانده کافی است یک قاشق چای‌خوری از هر یک از گیاهان ذکر شده را با ۲ استکان آب بجوشانید تا یک استکان آب آن باقی ماند.

آب باقی مانده را صاف کنید و با یک قاشق چای‌خوری از آن چشم‌های کودک را ۲ تا ۳ بار در روز شست‌و‌شو دهید.

روش دیگر این است بعد از تهیه جوشانده مورد نظر یک قطره شامپوی بچه به این جوشانده اضافه کنید و با آن چشم بچه را شست‌وشو دهید و خیلی آرام کنار بینی او را به سمت گوشه چشم ماسا‍ژ دهید تا به این ترتیب مجرای اشکی او باز شود و التهاب این مجاری نیز کاهش یابد.

چای بابونه برای کودکان

چای بابونه معمولا به منظور آرام کردن نوزادان قلنج کرده که به صورت افراطی برای مدت طولانی گریه می‌کنند داده می‌شود.

این چای گیاهی به تسکین درد شکم می‌کند، یک شکایت شایع در نوزادن قلنج کرده گزارش شده است.

مواد تشکیل دهنده چای بابونه فعالیت ضد آسم را نشان می‌دهد که به تسکین درد معده در بزرگ‌سالان و نوزادان قلنج کرده کمک می‌کند.

گریه تنها تصویری است که نوزادان می‌توانند نیازهای خود را بیان کنند.

اگرچه، در برخی موارد، به نظر می‌رسد گریه پایان نمی‌پذیرد.

این نشان می‌دهد که نوزاد نوعی ناراحتی را تجربه می‌کند.

اکنون، آیا راهی برای جلوگیری از گریه‌های بی پایان کودک در چنین شرایطی وجود دارد؟ خب، چای بابونه در طی چنین شرایطی برای نجات آمده است.

چای بابونه و نوزادان قلنج کرده

مزایای چای گیاهی برای نوزادان قلنج کرده در زیر آورده شده است:

تسکین درد شکم

به نوزادانی که بیش از سه ساعت گریه می‌کنند نوزادان قلنج کرده گفته می‌شود.

گرچه علت اصلی پشت گریه‌های کنترل نشده تا کنون هنوز ناشناخته‌است، پزشکان، پس از انجام تحقیقات گسترده، بر این باورند که این رفتار غیر معمول به درد شکم ناشی از انقباض عضلات شکم، گاز، سوء هاضمه و حتی یبوست نسبت داده شده است.

همانطور که قبلا اشاره شد، گریه‌ی بی‌پایان نوزادان ممکن است به دلیل مشکلات معده از جمله ناراحتی‌های گوارشی باشد.

در چنین وضعیتی، دادن چای بابونه به کودکتان ممکن است کمک قطعی به کاهش درد بکند.

گازهای بیش از حد در معده اغلب نوزاد را به گریه دائمی وا می‌دارد و این ممکن است با اپیزودهای مکرر از سکسه همراه باشد.

همه این مسائل پس از آنکه به نوزادتان مقدارکمی چای بابونه بدهید زود از بین خواهد رفت.

ترویج خواب

وقتی که به سراغ آرام کردن یک نوزاد قلنج کرده می‌آیید، چای بابونه اولین انتخاب است زیرا که لغات مثبت زیادی را از دهان شما می‌گیرد.

بابونه برای خواص آرام بخشش شناخته شده است که می‌توان به درمان مشکلات خواب کودکان کمک کند.

با تشکر از اثرات درمانی چای بابونه، زیرا پیش از این خواباندن نوزاد قلنج کرده هرگز آسان نبوده است،.

امروزه، مادران بیشتر و بیشتر برای تسکین نوزادشان به چای بابونه تکیه دارند.

جای تعجب نیست، بسیاری از افراد پیش از رفتن به رخت‌خواب به منظور بهبود خواب آن را می‌نوشند.

ایمنی چای بابونه

شکم درد در نوزادان و کودکان نوپا قطعا می‌تواند با دادن چای بابونه به آن‌ها تحت کنترل در آید.

اما والدین زیادی در رابطه با امنیت فرزندان‌شان نگرانند و اغلب می‌پرسند آیا چای بابونه عوارض جانبی دارد؟ باور کنید یا نه، واکنش‌های آلرژیک مانند تحریکات پوستی در ارتباط با مصرف چای بابونه به ندرت رخ می‌دهد.

برای دور نگه داشتن نوزادان از عوارض جانبی، نیاز است والدین اطمینان داشته باشند که چای بابونه ازخالص‌ترین بابونه گیاهی ساخته شده است.

بنابراین، ضروری است که گیاه را از منبع قابل اعتمادی خریداری کنید.

وقتی که به سراغ آرام کردن یک نوزاد قلنج کرده می‌آیید، چای بابونه اولین انتخاب است

شواهد تجربی

یک مطالعه انجام شده کودکان در ایتالیا، به طور متقاعد کننده‌ای ثابت کرد که چای که از گیاهان مختلف ساخته می‌شود فوایدی برای نوزادان قلنج کرده دارد.

در این مطالعه، افراد در گروه سنی ۲تا ۸ هفته و دچار علائم قولنج شده به طور تصادفی در افراد دارو نما و چای که ترکیبی از تعدادی از گیاهان شامل بابونه، شیرین بیان، رازیانه، گل شاه پسند و مرهم نعناع بود وجود داشت.

تقریبا هر قلنج در نوزادان با به کار گرفتن۱ الی ۵ انس از چای گیاهی درمان شد.

بسته به تعداد دفعات قلنج، چای یک بار، دوبار یا سه بار در روز داده شد.

نوزادانی که به آن‌ها چای گیاهی داده شده بود بهبودی بهتری را نسبت به افراد دارونما نشان دادند.

این امراثر بابونه و سایر عناصر در تسکین قلنج نوزاد را به اثبات رساند.

چای بابونه و آهن

اگرچه چای بابونه ممکن است به تسکین کودک قلنج کرده کمک کند، خوردن بیش از حد آن قطعا توصیه نمی‌شود.

چای گیاهی که حاوی بابونه یا نعناع به عنوان ماده اولیه است می‌تواند با جذب آهن تداخل ایجاد نماید.

کودکان، به خصوص در ۱۲ماه اول سن، به منظور رشد مناسب مغز به آهن نیاز دارند.

در راس آن، در حال حاضرشیر مادر حاوی آهن کم است، بنابراین با چای‌های گیاهی مقدار آهن جذب شده ممکن است به طور قابل توجهی کاهش یابد.

بنابراین، بهتر است شخص مصرف چای بابونه برای نوزاد را محدود سازد.

شیر مادر تنها منبع تغذیه برای نوزادان تا ۶ ماهگی است.

نوزادان درگروه سنی ۶ الی۱۲ ماهگی ممکن است به آن‌ها به صورت مکمل آهن داده شود که باید شامل فرمولی برای جلوگیری از کم خونی فقر آهن باشد.

پس این را در نظر داشته باشید، گاهی باید در صورت لزوم چای بابونه را بیش از حد بدهید.

به نوزادان نباید بیش از ۴ انس در روز چای داده شود.

معمولا،۲/۱ به ۱ انس از چای بابونه برای تسکین نوزاد دارای مشکلات معده کافی است.

دادن چای بابونه به نوزادتان در تمام زمان‌‌ها ممکن است منجر به دریافت مایع اضافی شود، که این موجب تکرر ادرار واستفراغ می‌شود.

احتیاط

نکته قابل توجه در این‌جا این است که شما چای بابونه را برای یک نوزاد درست می‌کنید نه یک بزرگسال.

بنابراین، مطئن شوید که چای که آماده کرده‌اید قوی نیست.

به جای چای قوی منظم، نیاز به دادن چای ضعیف به نوزادتان دارید.

بسیاری ترجیح می‌دهند در نهایت پیش از دادن آن به نوزاد چای بابونه قوی را با آب سردکامل رقیق کنند.

همچنین، یک فنجان چای قطعا برای از بین بردن ناراحتی نوزاد کاملاغیر ضروری است.

در بیشتر موارد، یک یا دو قاشق غذاخوری چای بابونه ولرم برای تسکین کودک کافی است.

به جای قاشق غذاخوری، ممکن است فردی از قطره چکان برای تغذیه کودک استفاده کند.

شما می‌توانید این چای گیاهی را نیزازگل‌های بابونه یا چای کیسه‌ای موجود در فروشگاه‌های مختلف سلامت تهیه کنید.

به طور کلی، به جای بیش از حد دادن دارو به کودک‌تان، استفاده از چای بابونه ممکن است گزینه بهتری باشد.

بابونه یکی از معدود موادی است که می‌تواند به نوزادان دارای معده بی‌قرار داده شود.

زمانی که چای بابونه برای نوزادان قلنج کرده ۳ بار در هفته داده می‌شود، حملات قلنج ممکن است بعد از یک ماه بی‌توجه شود.


بابونه رومی

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

بابونه رومی

بابونه رومی گیاهی علفی و چندساله است.

این گیاه مدیترانه ای است و منشأ آن پرتغال، فرانسه و الجزایر گزارش شده است.

بابونه رومی به صورت خودرو مشاهده نشده و معمولاً کشت می شود.

از قسمت فوقانی ریزوم انشعاب های ریشه ای فراوانی خارج می شود.

ساقه این گیاه ساده یا منشعب به طول ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر و کم و بیش کرکدار است.

برگ ها به رنگ سبز روشن و در طول ساقه به طور متناوب قرار می گیرند.

برگ ها دارای بریدگی های عمیق و کم و بیش نخی شکل می باشند.

گل ها به رنگ سفید به قطر یک تا سه سانتیمتر و در نواحی فوقانی ساقه های اصلی و فرعی تشکیل می گردند.

میوه فندقه و رنگ آن نقره ای تیره است.

گلدهی از اواخر بهار (خرداد) آغاز می شودو و تا اواخر تابستان (اواخر مرداد) ادامه می یابد.

تمام قسمت های گل حاوی اسانس است که در حفره های خاصی ترشح و ذخیره می گردد.

گل های خشک دارای ۰٫۶ تا ۱٫۵ درصد و پیکر رویشی محتوی ۰٫۲ تا .۴ درصد اسانس است.

اسانس گلها از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است.

شرایط محیط رشد:

بابونه رومی گیاهی مدیترانه ای است.

در طول رویش به درجه حرارت و نور کافی نیاز دارد.

این گیاه در حضور نور کافی و دمای مناسب گل های زیبایی بوجود می آورد.

بابونه رومی به سرما حساس نیست ولی چنانچه تحت تأثیر سرماهای شدید و طولانی قرار گیرد خشک می شود.

اگر اواخر زمستان شرایط اقلیمی برای رویش گیاه مساعد باشد، گیاهان شروع به رشد کرده و شاخ و برگ های شدید بوجود می آورند.

در این مرحله سرما برای گیاهان زیان آور است و ممکن است بر اثر سرمازدگی خشک شوند.

بابونه رومی به خاک خاصی نیاز ندارد.

خاک های سبک یا نیمه سنگین که حاوی مقادیر زیادی مواد و ترکیبات هوموسی و رطوبت کافی باشد برای کشت این گیاه توصیه می شود.

خاک های سنگین (رسی) و خاک های کاملاً سبک (شنی) برای کشت بابونه رومی مناسب نیست.

آب ایستایی برای این گیاه مناسب نیست و بر کمیت و کیفیت مواد مؤثره آن تأثیر منفی دارد.

این گیاه در طول رویش در سه مرحله احتیاج به آبیاری دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

این مراحل عبارتند از:

الف: اوایل رویش، هنگامی که ریشه گیاه در حال توسعه است.

ب: بین ماه های اردیبهشت – خرداد

ج: در مرحله ساقه دهی

آبیاری در موارد ذکر شده سبب افزایش عملکرد گل می شود.

چنانچه بارندگی مناسب باشد و نیاز آبی گیاهان را مرتفع سازد نیازی به آبیاری نخواهد بود.

این گیاه به غرقابی بسیار حساس است.

چنانچه پس از بارندگی گیاهان غرف=قاب شوند باید به خارج کردن آب از کرت ها اقدام نمود.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

بابونه رومی از مدت ها پیش به عنوان یک گیاه دارویی همواره مورد توجه مردم بوده است.

از قرن پانزدهم این گیاه در مرکز اروپا به منظور استفاده در صنایع داروسازی و بهداشتی و آرایشی مورد توجه قرار گرفت.

کشت بابونه رومی از قرن شانزدهم در کشور آلمان آغاز شد.

در اکثر فارماکوپه های معتبر از گل های بابونه رومی به عنوان دارو یاد شده است.

از مواد مؤثره گل های این گیاه برای هضم غذا و مراقبت و نگهداری مو و پوست استفاده می شود.

از دم کرده این گل ها به عنوان معرق و ماده ای که سبب تسکین دردهای شدید می شود، استفاده می گردد.

از اسانس بابونه رومی به مقیاس فراوانی در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می شود.

بابونه رومی در بعضی کشورها به عنوان گیاهی زینتی کشت می شود.

این گیاه در سطوح وسیعی در کشورهای بلژیک، هلند، انگلیس، فرانسه و ایتالیا کشت می شود.

آفات و بیماری ها:

آفت یا بیماری خاصی بر روی این گیاه مشاهده نشده است.

در صورت رطوبت فراوان یا تراکم زیاد بوته ها گیاهان ممکن است مبتلا به سفیدک سطحی شوند.

تکثیر:

بابونه رومی به روش رویشی و از طریق تقسیم بوته تکثیر می شود.

اوایل بهار گیاهان دو تا سه ساله سالم و عاری از هر گونه عامل بیماری زا قارچی یا باکتریایی را باید از خاک خارج و هر بوته را به ۱۰ تا ۱۵ قطعه تقسیم کرد.

بطوریکه هر قطعه دارای دو تا سه ساقه به طول ۲ تا ۴ سانتیمتر باشد.

سپس بوته ها را به صورت ردیفی در زمین مورد نظر کشت کرد.

برای هر هکتار زمین به ۷۰ تا ۸۰ هزار بوته نیاز است.

پس از کشت بلافاصله گیاهان را باید آبیاری کرد.

زمان مناسب برای تکثیر رویشی بابونه رومی اوایل بهار (فروردین – اردیبهشت) است.

بوته ها در ردیف هایی به فاصله ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر باید کشت شوند.

فاصله دو بوته از یکدیگر در طول ردیف ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر است.


چای بابونه

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

چای بابونه

طرز تهیه ی چای بابونه:

یک قاشق غذاخوری گل بابونه و دو لیوان آب گرم با مقداری نبات را در قوری چینی یا شیشه ای بریزید و پس از این که دم کشید میل کنید.

خاصیت بابونه,چای بابونه,دمنوش بابونه

بخور گل بابونه جهت بهبود آکنه و جوش های صورت مفید است

خواص درمانی چای بابونه (دم کرده گل بابونه) عبارتند از:

* برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و عفونت های ناشی از سرماخوردگی را از بین می برد.

* برای رفع گرفتگی های عضلانی و نیز گرفتگی های قاعدگی در زنان مفید است.

* درد شکم را تسکین می دهد و برای درمان کمردرد مفید است.

* به عملکرد بهتر کبد کمک می کند.

* برای درمان روماتیسم به کار می رود.

* چای بابونه مسکنی فوق العاده برای سردرد، میگرن، دندان درد و دردهای عصبی است.

* اختلالات یائسگی را برطرف می کند.

مراقب باشید
* مصرف همزمان بابونه با داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق کننده خون و… و همچنین الکل ممنوع است.

* مصرف بابونه در بارداری و شیردهی در برخی افراد با آلرژی همراه است و باید از مصرف آن در این دوران اجتناب شود.

* استفاده از بابونه ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنش های خفیف آلرژیک شود و در صورت مصرف بیش از اندازه، علائمی چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.

نیاز به یک رابطه عاشقانه با نبود آن پررنگ تر بنظر می رسد. اینها همه بخاطر بحث های مکرر شما با شریکتان است. دوست ندارید که این رابطه را تمام کنید اما این ارتباط باعث استرس و اضطرابتان شده است. از صحبت درباره موضوعاتی که باآنها موافق نیستید اجتناب کنید، و در عوض به کارهای هیجان انگیزی فکر کنید که می توانید مشترکا انجام دهید.


خواص بابونه برای پوست

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

خواص بابونه برای پوست

۱٫ پاک سازی پوست صورت

چای بابونه دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و به عنوان یک پاک کننده طبیعی برای پاک سازی پوست صورت استفاده می شود.

ماسک بابونه برای پاکسازی پوست

½ فنجان یواس (پردازش شده)

۱ قاشق چای خوری سودا

۱ قاشق غذاخوری عسل

۲ قاشق غذا خوری شکر سفید (اختیاری)

¼ فنجان چای بابونه (به شدت دم کرده)

چای بابونه را با ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین، ۱ قاشق چای خوری عسل و ۱/۲ فنجان جو دو سر پودر شده و ۲ قاشق غذا خوری شکر ترکیب کنید.

صورت را تمیز بشویید و مواد را با انگشت به آرامی بر روی صورت خود بمالید، بگذارید ۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

۲٫ درمان زخم

گل بابونه دارای خواص ضد عفونی کننده قوی بوده و برای درمان زخم مفید می باشد.

ماسک ترمیم کننده زخم

علاوه بر نوشیدن دمنوش بابونه می توانید دو قطره روغن درخت چای و ۲۰ قطره روغن بابونه را با هم ترکیب کنید و روزی ۵ بار بر روی زخم ها بمالید تا زودتر بهبود پیدا کنند.

۳٫ روشن کننده طبیعی پوست صورت

چای بابونه باعث درمان لک های پوست شده و به عنوان سفید کننده طبیعی پوست صورت استفاده می شود.

ماسک سفید کننده صورت بابونه

چای بابونه (۱ قاشق چایخوری)

۱ قاشق غذاخوری بلغور جو دوسر (پودر)

۲ قاشق غذاخوری عسل

۲-۳ قطره روغن بادام

۱ قاشق چای خوری چای بابونه را با ۲ قاشق غذا خوری عسل، ۳ قطره روغن بادام و ۱ قاشق غذاخوری پودر جو دوسر ترکیب کنید، ماسک را به صورت دایره ای بر روی پوست بمالید، توجه کنید که دور چشم ها نمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

۴٫ درمان اگزما و پسوریازیس

گیاه بابونه خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد و برای درمان بیماری های پوستی اگزما و پسوریازیس مفید است.

مقداری چای یا دمنوش بابونه را با پنبه بر روی مناطق آسیب دیده پوست بمالید.

۵٫ درمان آکنه و جوش صورت

چای بابونه خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی بالایی دارد و می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت استفاده شود.

ماسک بابونه و گل ختمی برای جوش صورت

گل بابونه و گل ختمی را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند تا عصاره آن در بیاید، این محلول را بر روی پوست صورت بمالید و پس از ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید.

۶٫ جوان سازی پوست صورت

چای بابونه پوست را در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت کرده و باعث کاهش چین و چورک پوست و جوان سازی پوست صورت می شود.

ماسک ضد چروک بابونه

۲ قاشق چای خوری روغن بادام، یک قاشق چای خوری نمک دریا، ۲ قاشق چای خوری چای بابونه و مقداری عسل و وازلین را با هم ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.

۷٫ درمان سیاهی دور چشم

چای بابونه برای درمان سیاهی دور چشم و رفع خستگی چشم ها مفید است.

ماسک سیاهی دور چشم

کیسه چای بابونه را بر روی چشم ها قرار دهید و بگذارید ۵ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید، توجه داشته باشید که اگر چای کیسه ای ندارید تفاله های چای بابونه را بر روی یک دستمال کاغذی بریزید و بر روی چشم ها بگذارید.

۸٫ اسکراب طبیعی پوست

اسکراب صورت بابونه

ترکیب چای بابونه و شیر به عنوان یک اسکراب طبیعی پوست عمل می کند و برای درمان پوست خشک مفید می باشد.

همچنین ترکیب نصف فنجان نوشابه، نصف فنجان سرکه و پنج قطره روغن بابونه علاوه بر پاکسازی پوست به عنوان اسکراب آرام بخش صورت عمل می کند.

۹٫ مرطوب کننده طبیعی پوست

چای بابونه به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود.

ماسک بابونه و عسل

مقداری عسل را با روغن بادام و چای بابونه خوب مخلوط کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.


بهترین نوع بابونه

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

بهترین نوع بابونه

نام لاتین بابونه camomille از کلمات یونانی khamai و malon به معنی گل‌های کوچک با بوی سیب گرفته شده‌است.

درمیان انواع گوناگون بابونه نوع بابونه رومی شهرت بیشتری دارد.

نام علمی این گیاه Chamaemelum nobile است.

بابونه گیاهی است دائمی و کوچک، به ارتفاع تقریباً ۳۰ سانتیمتر، دارای بویی معطر که در چمن زارها و زمین‌های شنی می‌روید.

ساقه آن به رنگ سبز مایل به سفید، برگ‌های آن کوچک متناوب و دارای بریدگی‌های باریک، نامنظم و پوشیده از کرک است.

گل‌های آن مجتمع در یک طبق که به‌طور منفرد در انتهای ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر می‌شود.

در هر طبق، گل‌های سفید در اطراف و گل‌های زرد در قسمت وسط قرار دارند.


بابونه و فشار خون

بابونه, خواص بابونه, مضرات بابونه, طبع بابونه, خواص گل بابونه برای کودکان, بابونه در بارداری, بابونه رومی, چای بابونه, خواص بابونه تلخ, بابونه و فشار خون, مشخصات گل بابونه

بابونه و فشار خون

بابونه یک گیاه آرام بخش است که بیشتر افراد از خواص آن جهت تمدد اعصاب استفاده می کنند.

بیشتر افراد جهت خواب راحت تر و آرامش ذهن و بدن از این دمنوش استفاده زیادی می کنند.

این دمنوش یک راه حل ایده آل برای کاهش فشار خون بالا است که می تواند به رفع گرفتگی های در عروق خونی و شریان ها کمک شایانی کند.

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت ویکی ویو فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments