افسردگی : علائم, دلایل و درمان افسردگی / درمان افسردگی شدید
افسردگی : علائم, دلایل و درمان افسردگی / درمان افسردگی شدید / مهمترین تست های افسردگی
افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
- تعریف افسردگی
- انواع افسردگی
- افسردگی درمان
- افسردگی شدید
- درمان سریع افسردگی
- دلایل افسردگی
- افسردگی تست
- درمان قطعی افسردگی شدید
تعریف افسردگی
افسردگی یک حالت خلقی شامل بیحوصلگی و گریز از فعالیت یا بیعلاقگی و بیمیلی است و میتواند بر روی افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد.
افرادی که دارای حالت افسردگی هستند، میتوانند احساس ناراحتی، اضطراب، پوچی، ناامیدی، درماندگی، بیارزشی، شرمساری یا بیقراری داشته باشند.
ممکن است آنها اشتیاق خود در انجام فعالیتهایی که زمانی برایشان لذتبخش بوده از دست بدهند، نسبت به غذا بیمیل و کماشتها شوند، تمرکز خود را از دست بدهند، در به خاطر سپردن جزئیات و تصمیمگیری دچار مشکل شوند، در روابط خود به مشکل برخورد کنند و به خودکشی فکر کرده، قصد آن را داشته باشند و حتی خودکشی کنند.

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
اختلال افسردگی همچنین ممکن است باعث بیخوابی، خواب بیش از حد، احساس خستگی و کوفتگی، مشکلات گوارشی، یا کاهش انرژی بدن شود.
افسردگی یکی از ویژگیهای برخی از نشانگان روانی از جمله اختلال افسردگی اساسی است.
اما ممکن است یک واکنش طبیعی نسبت به رویدادهای زندگی مانند مرگ اطرافیان، اثرات بیماریهای بدنی یا عوارض جانبی مصرف بعضی از داروها و درمانهای پزشکی باشد، البته تا زمانی که این حالت در یک مدت زمان طولانی باقی نمانده باشد.
یک تشخیص راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی، افسردگی به شکل یک عادت که فرد میتواند به عنوان بخشی از زندگی خود تجربه کند را متمایز میکند.
انواع افسردگی

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
افسردگی اقسام گوناگون دارد، شایعترین آن افسردگی کبیر است که فرد مبتلا به آن گاهی شاد و خوشدل و موقتاً فعال میشود.
نوعی از افسردگی کبیر به افسردگی مالیخولیایی موسوم است که بیمار هیچ گاه از چیزی دلخوش نمیشود در حدود ۱۵ درصد مبتلایان به افسردگی کبیر دچار افسردگی اوهام اند که معمولاً با خلق و خوی اندوهگین همراه است. مثلاً خود را گناهکار و غیر قابل بخشش تصور میکنند.
در حدود ۱۵ در صد مبتلایان به افسردگی کبیر نیز دچار روان پریشی میشوند.
نوع دیگری از افسردگی وجود دارد به نام “افسردگی غیرمعمول” که بر خلاف اسمش شایع است.
علامات مرضی آن عکس علامات مرضی افسردگی معمولی است که مبتلایان کم میخوابند و کم میخورند.
مبتلایان به افسردگی غیر معمول زیاد میخوابند و زیاد میخورند و به سرعت اضافه وزن پیدا میکنند.
به قول یکی از متخصصان برجسته بیماری افسردگی (دونالد کلاین)، افسردگی غیر معمول، “مزمن” است نه” دوره ای”؛ از بلوغ آغاز میشود و بیماران نسبت به همه امور کم توجهاند.
نوع دیگرافسردگی، روان رنجوری است که عموماً حدود دو سال طول میکشد و علامات مرضی آن خفیفتر از افسردگی کبیر است، ولی همواره احساس ناراحتی میکنند.
شیوع افسردگی در قرن بیستم به خصوص بعد از دو جنگ جهانی بیشتر شده است، علت آن را مصرف دارو و الکل، افزایش استرس و کاهش اشتغال گفتهاند؛ علت دیگر افزایش افسردگی تغییرات اساسی اجتماعی است.
گروهی از روان شناسان بر این باورند که جامعه کنونی، کانونی ناسالم در درون افراد به وجود آورده و آنها را بیش از اندازه به رضایت خاطر و شکستهای شخصی وابسته کرده است.
آنچه گفته شد جنبه نظری دارد، ولی بعضی از پژوهشگران درباره جنبه علمی علتها اظهار نظر کرده اند.
بر اساس پژوهشهای آنها، تلویزیون ” منشاء عمده افسردگی است”Paul Kottl روان پزشک مرکز پزشکی پنسیلوانیا کشف کرده است که ” ارتباط تنگانگی بین دسترسی مداوم کودکان به تلویزیون و افسردگی کبیر در ۲۴ سالگی وجود دارد.
“Kottl مینویسد:
” اثرات اجتماعی برنامههای چند ساعته تلویزیونی، باید از دلایل شروع زودرس افسردگی کبیر در نوجوانان به حساب آید، هزاران ساعت تماشای تلویزیون، کودکان ما را در معرض خشونتهای ابلهانه مکرر قرار میدهد و آنها را هر چه بیشتر از تماسهای اجتماعی با همسالان و خانواده دور میکند. ”
افسردگی کبیر بیشتر در دهههای سوم و چهارم زندگی ظاهر میگردد و در غالب افراد بین شش ماه تا یک سال، حتی بدون درمان رفع میشود؛ ولی اگر درمان شود بعد از چند هفته از بین میرود.
بازگشت افسردگی در بیش از نیمی از افراد ظرف دو سال بعد از رویداد نخستین رخ میدهد.
خطر افسردگی با تعداد بازگشتها افزایش مییابد.
بدین معنی که بعد از دو بازگشت، هفتاد در صد و بعد از سه بازگشت به نود درصد میرسد.
افسردگی درمان

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
خلق افسرده ممکن است به درمان حرفهای نیازی نداشته و یک واکنش طبیعی نسبت به رویدادهای زندگی، علائم برخی از شرایط پزشکی یا عوارض جانبی ناشی از مصرف بعضی داروها و درمانهای پزشکی باشد.
در بین گیاهان دارویی زعفران، گل محمدی و لیموترش تأثیر بسزایی در بهبود و درمان افسردگی دارند.
مواد مؤثره موجود در زعفران (کروسین و سافرانال) تأثیری مشابه داروی فلوکستین داشته و از بازجذب دوپامین، نوراپی نفرین و سروتونین جلوگیری میکند و بدین ترتیب اثر ضد افسردگی خود را اعمال مینماید.
در مطالعه بالینی که روی ۳۰ بیمار مبتلا به افسردگی در محدوده سنی ۱۸ تا ۵۵ سال برای مقایسه کپسولهای mg 30 زعفران و کپسولهای mg 100 ایمی پیرامین به مدت ۶ هفته صورت گرفت نشان داد که هیچ تفاوت معنی داری بین این دو گروه دیده نشد و در هر دو گروه بهبودی چشمگیری مشاهده گردید.
همچنین برخی عوارض ایمی پیرامین مانند خشکی دهان در گروهی که زعفران مصرف کرده بودند مشاهده نگردید.
در مطالعه بالینی دیگر که به صورت دو سویه کور بر روی ۴۰ بیمار مبتلا به افسردگی به مدت ۶ هفته و برای مقایسه کپسولهای mg 30 زعفران در مقایسه با فلوکستین mg20 انجام گرفت نشان داد که بین دو گروه تفاوت معنی داری دیده نشد و در هر دو گروه علایم افسردگی بهبود یافت.
همچنین اثر ضد افسردگی گل محمدی از طریق تغییر رهاسازی آمینهای موجود در نورونهای پیش سیناپسی میباشد.
ماده مؤثر (ژرانیول) موجود در گل محمدی اثر مهاری بر روی آنزیم مونو آمینو اکسیداز داشته و از تجزیه مونو آمینها جلوگیری کرده و سبب افزایش رهاسازی مونو آمینها میشود.
این گیاه از طریق مهار بازجذب نوروترانسمیترهای مونو آمین شامل ۵-هیدروکسی تریپتامین و نورآدرنالین سبب افزایش میزان این نوروترانسمیترها شده و بدین ترتیب خاصیت ضد افسردگی خود را اعمال مینماید.
در یک مطالعهای که به منظور بررسی اثر ضد افسردگی گل محمدی در مقایسه با نرمال سالین در ۳۰ موش نر نژاد سوری با استفاده از آزمون شنای اجباری صورت گرفت، پس از اتمام مطالعه نتایج، نشان دهنده کاهش زمان بی تحرکی موشها و افزایش زمان شنا بود.
در طی مطالعات انجام شده با استفاده از آنتاگونیستها و آگونیستهای گیرندههای مختلفی مانند گیرندههای بنزودیازپینی، سروتونینی، آدرنالینی و دوپامینی و نیز با استفاده از تستهای رفتاری نشان دادهاست که تأثیر ضد افسردگی اسانس لیمو اساساً به مسیر سروتونرژیکی خصوصاً گیرنده “۵-HT1A” مربوط میشود.
علاوه بر این آنالیز میزان نوروترنسمیترها در نواحی مختلف مغزی نشان دادهاست که اسانس لیمو احتمالاً از طریق تغییر سیستمهای دوپامینرژیک و سروتونرژیکی فعالیت ضد افسردگی خود را اعمال میکند.
در یک مطالعه تأثیرات ضد افسردگی مصرف خوراکی اسانس لیمو در موشها با استفاده از تست معلق ماندن از دم (tail suspension test) و نیز تأثیر آن بر مونو آمینهای مغز مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها نشان داد در مقایسه با فلوکستین (۱۸ mg/kg خوراکی) به عنوان کنترل مثبت، مصرف ۴۰۰ mg/kg اسانس لیمو زمان بی تحرکی در این تست را به نحو چشمگیری کاهش میدهد.
آنالیز HPLC نمونههای به دست آمده نشان داد که موشهای گاواژ شده با اسانس لیمو تفاوتهای چشمگیری از لحاظ غلظت نوراپی نفرین، دوپامین و سروتونین در کورتکس پیش قدامی، استریاتوم و هیپوکامپ دارند که میتواند مؤید تأثیرات ضد استرسی و افسردگی اسانس لیمو باشد.
در مطالعهای دیگر تأثیرات ضد افسردگی رایحه چندین گیاه از جمله لیمو با استفاده از تست شنای اجباری بررسی شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که تنها رایحه لیمو به نحو چشمگیری زمان بی تحرکی کل را کاهش دادهاست و نیز موجب تقویت کاهش زمان بی تحرکی القا شده با داروی ایمیپرامین شدهاست.
این مطالعه نشان دهنده تأثیر ضد افسردگی رایحه اسانس لیمو میباشد.
نقش ورزش و چگونگی تأثیر آن بر افسردگی
تحقیقات بروی افسردگی و ارتباط آن با ورزش، نشان میدهند که احتمالاً ورزش در کاهش افسردگی تأثیرگذار است.
ورزشی که با افزایش ضربان قلب همراه باشد، طبق تحقیقات انجام شده اثراتی شبیه اثرات داروهای ضد افسردگی خواهد گذاشت.
تحقیقات همچنین بیان میکنند پس از ۱۰ ماه ورزش کردن، احتمال عود کردن افسردگی کاهش مییابد.
در افسردگی ناشی از بی تحرکی، میزان رادیکالهای آزاد خطرناک به نام «گونههای فعال اکسیژن» یا ROSها در مغز افزایش مییابد، بااینحال چنین مواد خطرناکی میتوانند بهواسطه واکنشهای آنزیمی و غیر آنزیمی از بدن زدوده شوند.
ناحیه اَسبَک که اصلیترین قسمت مغز در روند حافظه بلندمدت و با حساسیت بالا به استرس است، بهطور گسترده در افراد دچار افسردگی مورد حمله گونههای فعال اکسیژن قرار میگیرد
برای مقابله با افسردگی به وسیله ورزش، نیازی نیست حتماً تمرینات سنگین انجام دهید یا حتی به باشگاه بروید.
با انجام اقدامات زیر میتوانید با افسردگی مقابله کنید:
به آرامی و در حد توان خود شروع به ورزش کنید.
ورزشی انجام دهید که باب میل شما باشد.
به جای یک بار تمرین طاقت فرسا و خستهکننده، به صورت پراکنده و هر بار به مدت کمتر تمرین کنید.
به صورت گروهی ورزش کنید.
فعالیت بدنی روزانه خود را افزایش دهید.
افسردگی شدید

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
همهی افراد گاهی در زندگی خود احساس غم و افسردگی میکنند؛ اما در افسردگی بالینی این غم و یأس در بیشتر اوقات روز با بیمار همراه است.
گاهی اوقات این افت انرژی و افسردگی در صبحها نمود بیشتری دارد.
فرد افسرده به انجام فعالیتها، داشتن روابط و انجام امور روزانه و طبیعی تمایل و علاقهای ندارد.
اگر این ویژگیها هر روز بهمدت حداقل دو هفته به طول بینجامند، جزو نشانه های افسردگی شدید در فرد هستند.
بنا به گزارش دی.اس.ام-۵ (DSM-5) افسردگی شدید علائم دیگری نیز دارد.
این علائم از این قرار است:
احساس خستگی و بیانرژیبودن در طول شبانهروز؛
احساس گناه و بیارزشبودن در طول شبانهروز؛
ناسازگاری و اختلال در تمرکز
پرخوابی یا بی خوابی در طول شبانهروز؛
کاهش علاقه و لذت محسوس در انجام تقریبا تمام فعالیتهای روزانه که به این حالت در روانشناسی، انهدونیا (anhedonia) یا ناتوانی در لذت گفته میشود و بنا بر مشاهدات دیگران از فرد، مشخص میشود؛
تلاطم و پریشانی و بیتحرکی؛
فکرکردن مدام به خودکشی و مرگ؛
اضافه وزن یا کاهش وزن محسوس، (تغییر پنجدرصدی بهشکل افزایش یا کاهش وزن در طول یک ماه)
افسردگی شدید بیشتر چه کسانی را تهدید میکند؟
افسردگی شدید مشکلی شایع در تمام جهان است.
برای نمونه بنا به گزارش مؤسسهی ملی سلامت روان آمریکا، افسردگی شدید، ۶٫۷درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال این کشور را تحتتأثیر قرار داده است و ۲۰تا۲۵درصد از بزرگسالان در طی زندگی خود با مشکل افسردگی شدید دست به گریبان میشوند.
افسردگی شدید در افراد مسن، نوجوانان و کودکان نیز ایجاد میشود؛ اما اغلب این مشکل در این افراد تشخیص داده نمیشود و درمانی نیز صورت نمیگیرد.
افسردگی شدید -زنان در معرض خطر
زنان دوبرابر مردان به افسردگی بالینی دچار میشوند.
تغییرات هورمونی در سن بلوغ، دوران قاعدگی، دوران بارداری، سقط جنین و یائسگی احتمال و خطر ابتلا به افسردگی شدید را افزایش میدهد.
سایر عواملی که زنان آسیبپذیر و حساس از نظر زیستی را در خطر ابتلا به افسردگی شدید قرار میدهد، از این قرار است: استرس زیاد در خانه یا محل کار، عدم ایجاد توازن و تعادل در زندگی و کار، نگهداری و مراقبت از والدین سالخورده و بزرگکردن فرزند بهتنهایی.
اصلیترین علائم افسردگی شدید در مردان چیست؟
آمار افسردگی در مردان بهشکل محسوسی کمتر گزارش شده است و احتمالا این موضوع از نظر و بررسیها جا مانده است؛ زیرا مردانی که از این مشکل رنج میبرند، کمتر دربارهی آن صحبت میکنند و بهندرت بهدنبال دریافت کمک برای رفع آن هستند.
علائم افسردگی شدید در مردان بهشکلهای مختلفی بروز مییابد که برخی از آنها از این قرارند: کجخلقی، عصبانیت یا سوءمصرف موادمخدر یا الکل و استفاده از موادی که خود میتوانند از عوامل افسردگی باشند تا نتیجهی آن.
سرکوب احساسات منفی ممکن است منجر به رفتارهای خشونتآمیز با نمود بیرونی و درونی شود؛ یعنی هم خود فرد و هم اطرافیان را در معرض خطر قرار دهد و نتایجی همچون خودکشی، قتل و بیماری بههمراه داشته باشد.
درمان سریع افسردگی

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
۱. ایجاد ارزش و معنا در زندگی
با انجام کار های ساده به دیگران کمک کنید.
با خدمت کردن به چیزی بزرگ تر از خود می توان معنا را در زندگی احساس کرد.
باید به خاطر داشت که این خدمت کردن الزاما نباید بزرگ یا چشم گیر باشد.
برای مثال به این جمله از ویکتور فرانکل نویسنده کتاب انسان در جستجوی معنا توجه کنید: ((موفقیت یا خوشحالی را نمی توان دنبال کرد.
این موارد به عنوان مزایای وقف خود در خدمت چیزی بزرگتر در فرد ایجاد می شوند)).
۲. انتخاب اهداف
انتخاب هدف برای درمان افسردگی
اهدافی عملی را پیدا کنید که با دستیابی به آن ها احساس موفقیت کنید.
اغلب افراد در هنگام صحبت کردن درباره اهداف خود احساس گناه می کنند.
دلیل چنین احساسی آن است که اهداف غیر عملی یا غیر معقول هستند.
یک هدف در صورتی عملی است که خصوصیات زیر را دارا باشد:
قابل کنترل بوده و به دیگران بستگی نداشته باشد.
امکان مدیریت آن وجود داشته باشد و برای فرد طاقت فرسا نباشد
برای فرد واقع گرایانه باشد: در این مورد هدف باید از نظر خود فرد و نه دیگران واقع گرایانه باشد.
قابل سنجش باشد: فرد باید بتواند میزان پیشرفت خود در دستیابی به هدفش را سنجش کند.
در صورتی که در مسیر رسیدن به اهداف مشکلی به وجود آید فرد باید به جای سرزنش و قضاوت کردن خود از جملاتی همانند ((چه درسی می توانم از این مشکل یاد بگیرم؟)) استفاده کند.
علاوه بر آن، باید در هنگام مقایسه پیشرفت خود و دیگران بسیار مراقبت بود.
ما انسان ها معمولا بزرگ ترین نقاط ضعف خود را با بهترین نقاط قوت دیگران مقایسه می کنیم.
این مقایسه منصفانه نبوده و اغلب اوقات نیز نادرست است.
۳. در رویداد های خوشایند شرکت کنید
برای درمان افسردگی ، رویداد ها یا فعالیت های خوشایندی را برای خود برنامه ریزی کنید
نباید برای بهبود یافتن روحیه خود منتظر ماند. برای مثال می توان به صورت روزانه یک تفریح ۳۰ دقیقه ای یا یک سرگرمی سالم را برنامه ریزی کرد.
این فعالیت ها باید با طرز فکر مناسب انجام شوند.
قدردانی را نیز تمرین کنید.
برای مثال به جای توجه به موارد منفی زمانی را صرف توجه به مواردی کنید که امروز خوب پیش رفته اند.
می توان یک دفتر قدردانی نیز تهیه کرد و این قدردانی ها را ثبت کرد.
باید بدانید که قدردان بودن به معنای نادیده گرفتن مشکلات نیست.
۴- تعامل داشته باشید و در زمان حال زندگی کنید
این تمرین گاهی اوقات به ذهن آگاهی نیز شناخته می شود.
در این تمرین تا جایی که می توانید سعی کنید در ذهنتان دست از قضاوت کردن خود بردارید.
ممکن است امکان متوقف کردن این قضاوت ها وجود نداشته باشد اما می توان متوجه آن ها شد و ذهن خود را به زمان حال معطوف کرد.
تحقیقات نشان داده اند کسانی که دلسوزی بیشتری نسبت به خود دارند از اعتماد به نفس و عزت نفس بالاتری نیز برخوردارند.
کلاس هایی وجود دارند که در آن ها آموزش ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس تدریس می شود.
۵- ورزش کرده و رژیم غذایی مناسب داشته باشید
انجام ورزش با شدت متوسط حداقل ۵ بار در هفته (۳۰ دقیقه) می تواند به طرز چشم گیری در بهبود روحیه تاثیر گذار باشد.
ورزش با شدت متوسط به ورزشی گفته می شود که در حین انجام آن قادر به آواز خواندن نیستید! علاوه بر ورزش افراد باید توجه داشته باشند که چه نوع غذا یا نوشیدنی بر خلق و خوی آن ها تاثیر گذار است.
با اینکه نیازی به گرفتن رژیم های سخت نیست اما هر کس با خوردن مداوم غذا های کم ارزش، شیرین و نوشیدنی های انرژی زا به افسردگی دچار می شود.
همواره باید میانه روی را رعایت کرد.
۶- برقراری ارتبط و گسترش روابط
توجه: بر روی افرادی تمرکز کنید که سبب بهبود روحیه شما می شوند.
با افرادی که خلق شما را بهبود می بخشند ارتباط بیشتری برقرار کرده و از ارتباط با افرادی که خلق شما را پایین می آورند خودداری کنید.
با اینکه داشتن مواقع تنهایی مشکلی ندارد اما باید میانه رو بوده و از منزوی شدن اجتناب کرد.
افراد در صورت منزوی شدن به افسردگی دچار می شوند.
۷- خواب مناسب داشته باشید
برنامه مشخصی برای خوابیدن تنظیم کنید.
تعادلی بین کم خوابی و پر خوابی یافته و به اندازه کافی استراحت داشته باشید.
بیدار ماندن در یک شب و خوابیدن بیش از حد در روز بعد یکی از سریع ترین راه های ابتلا به افسردگی است.
همچنین باید از حل کردن مسائل در اواخر شب و هنگام نیمه خواب بودن مغز خودداری کرد.
در هنگام انجام این تمرینات بدانید که در مسیر غلبه کردن بر افسردگی قرار دارید.
از سوی دیگر، افسردگی هنگامی پایدار می شود که بیماران دلایلی برای انجام ندادن چنین تمریناتی پیدا می کنند.
صرف نظر از داروی مصرفی، انجام روزانه تعدادی از این فعالیت ها مخصوصا در هنگام نداشتن روحیه در درمان افسردگی بسیار ضروری است.
این مهارت های مثبت جهت مقابله با استرس نیازمند تمرین و زمان هستند.
با این حال، در صورتی که افراد امروز برای بهبود خود وقت صرف نکنند در آینده ای نزدیک مجبور می شوند زمان بیشتری را به این موضوع اختصاص دهند.
درمان گیاهی افسردگی
۱- علف چای و درمان افسردگی
این گیاه در ایران، با نامهای علف چای، گُل راعی یا هزار چشم و در زبان انگلیسی به St. John’s wort خوانده می شود.
این عبارت به معنی مخمّر یوحنای مقدّس می باشد.
علف چای گیاهی است که منشا آن اروپا، آسیای غربی و آفریقای شمالی است.
اروپاییان به طور معمول از این گیاه جهت درمان افسردگی استفاده می کنند.
با این حال، سازمان غذا و داروی آمریکا اثر درمانی این گیاه دارویی بر افسردگی را تایید نکرده است.
مصرف گیاه علف چای با افزایش مقدار هورمون سروتونین در بدن ارتباط داده شده است.
سروتونین یک ماده شیمیایی است که در افراد احساس سرخوشی ایجاد می کند.
اغلب، مقدار این هورمون در بدن افراد مبتلا به افسردگی اندک است.
برخی از دارو های ضد افسردگی با افزایش مقدار سروتونین در مغز با افسردگی مقابله می کنند.
به گفته سازمان ملی بهداشت آمریکا با اینکه اثرات درمانی گیاه علف چای به اثبات نرسیده اند اما به نظر می رسد که این گیاه می تواند انواع خفیف افسردگی را درمان کند.
۲- اسید های چرب امگا ۳
اسید های چرب امگا ۳ نوعی سالم از چربی ها هستند که در ماهی هایی از جمله سالمون، قزل آلا و ساردین یافت می شوند.
این موارد به صورت مکمل های غذایی یا کپسول وجود دارند که به کپسول روغن ماهی شناخته می شوند.
به گفته کلینیک Mayo محققان دریافته اند افرادی که به کمبود دو ماده شیمیایی خاص در بدن خود مبتلا هستند از نظر ابتلا به افسردگی در معرض خطر بالا تری قرار دارند.
این دو ماده شیمیایی در مکمل های روغن ماهی یافت می شوند.
بهتر است که نسبت DHA به EPA در بدن بالاتر باشد.
هر دوی این ترکیبات از جمله اسید های چرب امگا ۳ هستند.
جهت افزایش دریافت اسید های چرب امگا ۳ می توان علاوه بر مصرف مکمل های روغن ماهی، مقدار مصرف ماهی را نیز افزایش داد.
مصرف ماهی ۳ بار در هفته می تواند بدون نیاز به کمک مکمل های غذایی مقدار اسید های چرب امگا ۳ را در بدن افزایش دهد.
البته باید به خاطر داشت که برخی ماهی ها می توانند مقادیر بالایی از جیوه در بدن خود داشته باشند.
از جمله این ماهی ها می توان به اره ماهی، تاج ماهی، ماکرل شاه و کوسه اشاره کرد.
می توان به جای این موارد ماهی هایی را مصرف کرد که مقادیر پایینی از جیوه دارند.
از جمله این ماهی ها می توان به ماهی تن قوطی شده، سالمون، قزل آلای آب شیرین و ساردین اشاره کرد.
۳- درمان سریع افسردگی با زعفران
زعفران یک ادویه است که از بخش های خشک شده گل زعفران گرفته می شود.
بر اساس یک مطالعه در زمینه طب جایگزین، مصرف زعفران می تواند در درمان افسردگی های خفیف تا متوسط موثر باشد.
اغلب بیماران نسبت به مصرف دارو های ضد افسردگی صنعتی خود بی میل هستند.
علت آن عوارض جانبی این دارو ها می باشد که از جمله آن ها می توان به عدم توانایی رانندگی، خشکی دهان، خشکی لب ، یبوست و کاهش میل جنسی اشاره کرد.
به همین دلیل، عصاره های گیاهی از جذاب ترین منابع تولید دارو های جدید به شمار رفته و در زمینه درمان افسردگی با ایجاد عوارض جانبی کمتری نتایجی بهتری را به ارمغان می آورند.
زعفران یک ادویه سنتی و گران قیمت است.
عناصر فعال زعفران اثرات دارویی مفیدی دارند که از جمله آن ها می توان ضد تشنج، ضد افسردگی، ضد التهاب، ضد سرطان، ضد رادیکال های آزاد و بهبود یادگیری و حافظه را نام برد.
این گیاه به صورت گسترده در درمان درد شکم، تسکین درد های کلیوی و درمان افسردگی در طب سنتی ایرانی به کار گرفته شده است.
۴- مکمل SAM-e
این عبارت مخفف اس آدنوزیل متیونین است.
این مکمل غذایی به گونه ای طراحی شده که عملکرد ترکیبات شیمیایی بهبود دهنده خلق و خو را در بدن ایفا می کند.
به گفته کلینیک Mayo این ماده در آمریکا به عنوان یک مکمل غذایی شناخته شده و سازمان غذا و دارو آن را در دسته دارو ها قرار نمی دهد.
اس آدنوزیل متیونین را نمی توان به همراه دارو های ضد افسردگی مصرف کرد.
همچنین، در صورت مصرف بیش از حد این مکمل امکان بروز عوارضی از جمله درد شکم و یبوست وجود دارد.
۵- درمان افسردگی با ویتامین B۹ (اسید فولیک)
در پاسخ به این پرسش که « کمبود کدام ویتامین باعث افسردگی میشود » میتوان گفت اسیدفولیک یکی از آنهاست.
اسید فولیک که به نامهای فولات یا ویتامین B۹ نیز خوانده میشود، یکی از ویتامینهای ب است.
ممکن است ارتباطی بین کمبود فولیک اسید و افسردگی وجود داشته باشد.
فولیک اسید نوع صنعتی فولات است.
مصرف ۵۰۰ میکرو گرم از فولیک اسید می تواند تاثیر گذاری دارو های ضد افسردگی را افزایش دهد.
یکی از راه های افزایش مقدار فولات در بدن مصرف روزانه مواد غذایی سرشار از فولات است.
این مواد شامل حبوبات، عدس، غلات غنی شده، سبزیجات برگ دار تیره، تخمه آفتاب گردان و آووکادو می شود.
۶- روی
روی یک ماده مغذی است که بر عملکرد های ذهنی از جمله یادگیری و رفتار تاثیر گذار است.
طبق تحلیلی در روانپزشکی زیستی، مقدار کم روی در خون با افسردگی ارتباط دارد.
به گفته مجله علمی Nutrition Neuroscience مصرف روزانه ۲۵ میلی گرم مکمل روی به مدت ۱۲ هفته می تواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند.
علاوه بر آن، مصرف مکمل روی می تواند مقدار در دسترس اسید های چرب امگا ۳ را در بدن افزایش دهد.
دلایل افسردگی

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
رویدادهای زندگی
سختیهای دوران کودکی مانند از دست دادن نزدیکان، فروگذاری در نگهداری و تربیت، سوء استفاده جنسی و جسمی و تبعیض رفتاری والدین با فرزندان به بروز افسردگی در بزرگسالی کمک میکند.
سوء استفادههای جسمی و جنسی در دوران کودکی نقش ویژه و قابل توجهی در احتمال بروز افسردگی در مراحل مختلف زندگی دارد.
رویدادها و تغییر و تحولات زندگی که ممکن است باعث افزایش بروز افسردگی شوند عبارتند از: زایمان، یائسگی،تنها در خانه، بی هدفی شخص از تحصیلاتش،اعتیاد به روان گردان،مشکلات خانوادگی،از دست دادن یکی از نزدیکان،بدهی های زیاد ،مشکلات مالی، بیکاری، استرس کاری، تشخیصهای پزشکی (سرطان، ایدز و غیره)، قلدری، از دست دادن یک دوست، بلایای طبیعی، انزوای اجتماعی، تجاوز، مشکلات رابطهای یا زناشویی، حسادت، جدایی و آسیبهای جبران ناپذیر.
نوجوانان ممکن است به واسطهٔ عدم پذیرش اجتماعی، فشار و قلدری از طرف همسالان در معرض افسردگی قرار گیرند.
همچنین کودکانی که در معرض مادران افسرده قرار میگیرند رشدشان تا ۱۲ ماهگی به تأخیر میافتد.
شخصیت
افرادی که در پرسشنامههای مربوط به افسردگی نمرات بالاتری از عامل روانرنجوری میگیرند، بیشتر دچار افسردگی و اختلال افسردگی اساسی هستند. همچنین افراد افسرده معمولاً درونگراتر از سایر افراد هستند.
درمانهای پزشکی
افسردگی ممکن است ناشی از دورهٔ درمان باشد، از جمله مصرف داروهایی که باعث افسردگی میشوند.
درمان با افسردگی مرتبط است که شامل اینترفرون تراپی، متابلاکرها، داروهای ایزوترتینوئین، ضد بارداری، ضد تشنج، ضد میگرن، ضد روانپریشی، عوامل قلبی و عوامل هورمونی میشود.
مواد مخدر و روانگردان
چندین سوء مصرف مواد میتواند باعث تشدید افسردگی شود چه در خماری و چه در ترک و همچنین از آثار بهجای مانده از مصرف.
این مورد شامل نوشیدنیهای الکلی، آرامبخشها (از جمله بنزودیازوپین تجویزی)، مخدرها (از جمله مسکنهای تجویزی و مواد مخدر مانند هروئین)، محرکها (مانند کوکائین و آمفتامین)، روانگردانها و مواد استنشاقی میشود.
بیماریهای غیر روانی
خلق افسرده میتواند ناشی از برخی بیماریهای عفونی، کمبودهای تغذیهای، شرایط عصبی و مشکلات فیزیولوژیکی، از جمله آندروژن (در مردان)، بیماری آدیسون، نشانگان[۲] کوشینگ، کمکاری تیروئید، بیماری لایم، اِم اِس، بیماری پارکینسون، درد مزمن، سکته مغزی، دیابت و سرطان باشد.
نشانگان روانی
افسردگی به عنوان علائم اصلی نشانگان روانی است.
اختلال خلقی گروهی از اختلالات اولیه خلقی به حساب میآید.
این شامل اختلال افسردگی اساسی (MDD یا افسردگی اساسی یا افسردگی بالینی) میشود که فرد در آن حداقل دو هفته حالت افسردگی دارد و تقریباً شوق و علاقهٔ خود را نسبت به هر فعالیتی از دست میدهد و کجخلقی که علائم آن به شدت نشانههای اختلال اساسی نیستند.
اختلال دو قطبی نیز یکی دیگر از اختلالات خلقی است که منجر به افسردگی میشوند.
میراث تاریخی
پژوهشگران گمان میکنند میراث تاریخی نژادپرستی و استعمار ممکن است باعث به وجود آمدن شرایط افسردگی شود.
افسردگی تست

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
اگر امتیاز صفر تا ۱۰ داشتید یعنی شما افسرده نیستید.
اگر امتیاز ۱۱ تا ۱۶ داشتید یعنی افسردگی شما خفیف است.
اگر امتیاز ۱۷ تا ۳۰ داشتید بهتر است هر چه زودتر با روانپزشک مشورت کنید.
اگر امتیاز ۳۰ تا ۴۰ داشتید یعنی افسردگی شما شدید است، مشورت با روانپزشک را فراموش نکنید.
اگر امتیاز بیشتر از ۴۰ داشتید یعنی افسردگی شما بسیار خطرناک و شدید است، سریعا مشورت با روانپزشک را در برنامه خود قرار دهید. این یک اورژانس است.

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید, جدیدترین و علمی ترین تست افسردگی
درمان قطعی افسردگی شدید

افسردگی, تعریف افسردگی, انواع افسردگی, افسردگی درمان, افسردگی شدید, درمان سریع افسردگی, دلایل افسردگی, افسردگی تست, درمان قطعی افسردگی شدید
روش درمان افسردگی برای افراد مختلف، متفاوت است.
ویژگیهای فردی، نشانهها و موقعیت فرد در انتخاب روش درمان نقش دارند.
معمولا ترکیبی از روشهای درمانی، بیشترین اثرگذاری را دارد اما هر فرد ممکن است به روش درمانی متفاوتی پاسخ دهد.
روشهای درمان شامل دارو درمانی، روان درمانی، بستریشدن و شوکدرمانی است.
۱. دارو درمانی
انواع گوناگون داروهای ضد افسردگی وجود دارند که در افراد مختلف، تأثیر متفاوتی بهجا میگذارند.
هر دارویی روی هر فردی اثرگذار نیست؛ شاید لازم باشد بیمار چند داروی مختلف را آزمایش کند تا بهترین دارو برای او شناسایی شود.
انواع داروهای ضدافسردگی عبارتند از:
مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI)؛
مهارکنندههای بازجذب سروتونین و نوراپینفرین (SNRI)؛
ضدافسردگیهای سهحلقهای (TCA)؛
بازدارندههای مونوآمین اکسیدوز (MAOI)؛
ضدافسردگیهای معمولی؛
دیگر داروهایی که ممکن است به درمان افسرگی کمک کنند.
اگر دارویی اثرگذار نبود، پزشک داروی جدیدی تجویز میکند؛ تازمانیکه داروی مناسب شناسایی شود.
بسته به موقعیت بیمار و مانند داروهای ضد اضطراب، گاهی ممکن است ترکیبی از داروها مؤثر باشند.
۲. روان درمانی
منظور از رواندرمانی معمولا «صحبتکردن» با پزشک یا رواندرمانگر است.
افراد بسیاری به دلایل گوناگون به رواندرمانگر مراجعه میکنند، حتی اگر افسرده نباشند.
صحبتکردن دربارهی مشکلات با فرد متخصص و آموزشدیده در زمینهی سلامت روانی، میتواند بسیار سودمند و راهگشا باشد.
رواندرمانی انواع گوناکونی دارد، ازجمله رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) و رفتار درمانی شناختی (CBT).
رواندرمانی میتواند در موارد زیر راهگشا باشد:
شناسایی عوامل آغازگر که ممکن است منشا احساس افسردگی باشند؛
شناسایی باورهای مخرب شما؛
خلق باورهای جدید و مثبت؛
ارائهی راهکار و روشهایی برای کنارآمدن با احساسات و رخدادهای منفی.
رواندرمانی متناسب با هر شخص و مختص او تعریف میشود؛ با صحبت دربارهی اهداف و انتظاراتتان، درمانگر میتواند به شما کمک کند با افسردگی بهتر کنار بیایید.
۳. بستری شدن
در موارد زیر ممکن است بستریشدن بیمار ضروری باشد:
افسردگی بیمار خیلی شدید باشد؛
بیمار نتواند امنیت خودش را تأمین کند؛
بیمار نتواند از خودش مراقبت کند.
در طول دورهی بستری، بر مصرف داروها نظارت میشود، ممکن است داروهای بیمار تغییر کند و همچنین درمان فردی یا گروهی لازم باشد.
این کارها با هدف ارائهی حمایت و درمان مؤثر برای بیمار، تازمانیکه افسردگی فروکش کند، انجام میشوند.
۴. شوک درمانی
شوکدرمانی، درمان رایجی نیست و برای همه هم مناسب نیست. اما میتواند در افراد مقاوم به درمان و موارد افسردگی شدید بازگشتپذیر، مؤثر باشد.
در این روش درمانی، با استفاده از جریان الکتریسته به بیمار در حالت بیهوشی شوک وارد میکنند.
معمولا شوکدرمانی وقتی توصیه میشود که درمانهای دیگر بیاثر باشند.
شوکدرمانی آخرین گزینهی درمانی است زیرا با عوارض جانبی شدیدی مانند ازدستدادن حافظه همراه است.
۵. تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی کمک می کند بهتر با افسردگی کنار بیایید.
هرچند درمان خانگی ویژهای برای افسردگی وجود ندارد، فرد میتواند با انجام برخی کارها بهتر از خودش مراقبت کند.
برخی از این اقدامات عبارتاند از:
بپذیرید که یک برنامهی درمانی را دنبال کنید؛ فرقی ندارد جلسات درمانی منظم، دارودرمانی یا گروهدرمانی باشد.
از نوشیدن الکل و مصرف تفریحی مواد اجتناب کنید.
این مواد تغییرات رفتاری خاصی را بهدنبال دارند و مصرف همزمان آنها با بیشتر داروهای ضدافسردگی تأثیرات منفی بهجا میگذارد.
سعی کنید هر روز ورزش کنید یا در معرض هوای تازه قرار بگیرید.
بیرون رفتن از خانه تأثیرات مثبتی بههمراه دارد حتی پیادهروی کوتاهی تا سر خیابان اصلی (بهویژه اگر میلی به این کار ندارید) باشد.
این کار حس جداافتادگی را که بسیار در بیماران افسرده رایج است، کاهش میدهد.
خوب و منظم بخوابید و برنامهی غذایی سالم داشته باشید. بدن و ذهن به هم پیوستهاند.
استراحت کافی و خوردوخوراک خوب کمک میکنند احساس بهتری داشته باشید.
پیش از مصرف داروهای گیاهی با پزشکتان مشورت کنید؛ ممکن است این داروها با داروهایی که پزشک تجویز کرده تداخل داشته باشند.