آنفولانزا : علائم،نشانه ها، درمان قطعی / تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی
آنفولانزا : علائم،نشانه ها، درمان قطعی / تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی
آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
- آنفولانزا چیست
- علائم آنفولانزا در تابستان
- درمان سریع آنفولانزا
- برای آنفولانزا چه بخوریم
- درمان آنفولانزا در طب سنتی
- تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی
- درمان قطعی آنفولانزا
- آنفولانزا مرغی
- آنفولانزا خوکی

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
اگر کودک به آنفلوآنزا دچار شد چه باید کرد؟
۱۳۹۸/۹/۱۵
در کودکان زیر پنج سال و کودکانی که به بیماریهایی از قبیل آسم و دیابت مبتلا هستند احتمالا بیماری آنفولانزا با مشکلات بیشتری ظاهر میشود. بیشتر کودکان بدون مراجعه به پزشک بهبود پیدا میکنند و برخی دیگر بر اثر آنفولانزا دچار کسالت و ناخوشی بیشتری میشوند. همچنین کودک در هر رده سنی که نشانههای حادتر آنفلوآنزا در او مشاهده شده باید تحت نظر پزشک قرار گیرد.
داروهای ضد ویروس که برای درمان آنفولانزا استفاده میشوند طی دو روز نخست ابتلا به بیماری بهتر اثر می کنند. ممکن است پزشک ۴۸ ساعت پس از بروز علائم آنفولانزا برای کودک داروهای ضد ویروس تجویز کند، به خصوص اگر کودک در بیمارستان بستری باشد یا احتمال تشدید بیماری در او وجود داشته باشد.
اگر کودک دچار علائم تب است میتوان از داروهای کاهنده تب استفاده کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت اطلاعرسانی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، اقداماتی که باید برای کاهش خطر انتقال ویروس آنفولانزا به دیگران در خانه انجام داد، شامل موارد زیر است:
– از کودک مبتلا به آنفولانزا در یک اتاق جداگانه مراقبت شود تا با اعضای دیگر خانواده در تماس نباشد.
– اجازه ندهید کودک در ظرف مشترک با دیگران غذا یا نوشیدنی بخورد.
اولویت رعایت بهداشت بر تزریق واکسن آنفولانزا
۱۳۹۸/۹/۱۴
عضو کمیته کشوری مقابله با آنفولانزا: رعایت مسائل بهداشت فردی از تزریق واکسن آنفولانزا اهمیت بیشتری دارد.
شستشوی مکرر دست ها، پرهیز از دست دادن و روبوسی با افرادی دارای علائم بیماری، دفع بهداشتی ترشحات تنفسی و دور انداختن دستمال های آلوده به ترشحات تنفسی از جمله اقداماتی است که در کنار تغذیه سالم و صحیح بسیار مؤثرتر از تزریق واکسن آنفولانزا در پیشگیری از این بیماری است.
آنفولانزا شروعی ناگهانی به همراه تب بالای ۳۹ تا ۴۰ درجه همراه با درد عضلانی دارد اما سرماخوردگی با آب ریزش بینی، عطسه و سرفه و گرفتگی بینی و بدون تب است .
یکی دو روز است که واکسن در کشور کم است و این موضوع بزودی رفع می شود اما مردم بدون نگرانی با رعایت نکات بهداشتی می توانند چرخه انتقال و واگیر این بیماری ویروسی را قطع کنند.
آنفولانزا ؛ تهدیدی رو به رشد / مدارس را چند روزی تعطیل کنید
۱۳۹۸/۹/۱۲
مدارس، از جمله جاهایی هستند که می توانند شیوع آنفلوآنزا را تشدید کنند چون اولاً محیط هایی برای تجمع انسانی اند،ثانیاً رعایت بهداشت فردی توسط بچه ها چندان جدی گرفته نمی شود و سرانجام این که دانش آموزان ساعات متمادی زیادی را در محیط های بسته کلاسی (به ویژه در فصل سرما) با فاصله اندک در کنار هم می نشینند.
در چنین فضایی کافی است فقط یکی از دانش آموزان مبتلا به آنفلوآنزا شود و در همان مراحل اول و قبل از بستری شدن خودش، آن را به تعداد زیادی از همکلاسی ها و از طریق آنها به خانواده های آنان منتقل کند و بدین ترتیب، نرخ ابتلا به طور تصاعدی بالا می رود.
از این رو، برای پاسداشت سلامتی و جان دانش آموزان و معلمان، پیشنهاد می شود مدارس کشور یا حداقل مدارس نقاطی که شیوع آنفلوآنزا در آنها بیشتر است، چند روزی به طور پیوسته یا ناپیوسته تعطیل شود تا این کانون های سرایت بیماری، تبدیل به بحران سلامتی برای کشور نشوند.
این اقدام هم مانع از تشدید فراگیری آنفلوآنزا می شود و هم کمک بزرگی به کاهش آلودگی هوا می کند/عصر ایران
آنفولانزا شدیدا مسری است / انتقال ظرف ۳۰ دقیقه از طریق دست آلوده
۱۳۹۸/۹/۹
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت:
ویروس آنفولانزا به شدت مسری است و حداقل در ۳۰ دقیقه از طریق دست های آلوده منتقل می شود.
پایه اصلی کنترل این بیماری، شستشوی دست ها است.
آنفولانزا در تمام طول سال اتفاق می افتد، اما در فصول سرد سال شرایط انتقال ویروس بیشتر فراهم می شود که با رعایت بهداشت فردی و عمومی، می توان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد./آنا
توصیه طب ایرانی برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا
متخصص طب ایرانی گفت: «بره موم عسل» از جمله مواد غذایی موجود در بازار است که اثرات شگفتآوری در خصوص پیشگیری از بروز بیماری «آنفلوآنزا» دارد.
علیرضا یارقلی متخصص طب ایرانی در گفتوگو با فارس، با اشاره به انتشار برخی مطالب در فضای مجازی در خصوص مخالفت طب ایرانی با انجام واکسیناسیون گفت: طب ایرانی به هیچ وجه با این موضوع مخالفت ندارد بلکه ما همواره از پیشرفت علم دفاع میکنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه انجام واکسیناسیون خصوصاً تزریق واکسن آنفولانزا نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن افراد دارد، گفت:
تزریق این واکسن به افرادی که مبتلا به بیماریهای عفونی، ریوی یا افرادی که طحال خود را برداشتهاند توصیه میشود.
یارقلی تصریح کرد: ما معتقدیم که انجام واکسیناسیون به این معنا نیست که با تزریق واکسن افراد به هیچ وجه به بیماری مبتلا نمیشوند بلکه اگر شخصی بیمار شود ممکن است به نوع خفیفتر بیماری مبتلا شود.
متخصص طب ایرانی توصیه کرد: انجام واکسیناسیون برای افراد پرریسک توصیه میشود اما طب سنتی معتقد است با روشهایی مانند استفاده از کلاه و پاپوش نیز میتوان از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری به عمل آورد.
وی در خصوص تغذیه لازم برای پیشگیری از بروز «آنفلوآنزا» از منظر طب ایرانی توضیح داد: «بَر موم عسل» از جمله مواد غذایی موجود در بازار است که اثرات شگفتآوری در خصوص پیشگیری از بروز این بیماری دارد.
این ماده غذایی غشایی است که زنبور به دور خود میسازد و مطالعات مختلفی اثرات این ماده غذایی را اثبات کرده است.
یارقلی در پایان در خصوص نحوه استفاده از این ماده غذایی گفت: افراد و بیماران میتواند پودر این ماده غذایی را یک قاشق صبح و یک قاشق شب مصرف کنند. / سلامت نیوز
آنفولانزا چیست

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که بخشهای بالایی مجراهای تنفسی را درگیر میکند.
این بیماری بهناگاه رخ میدهد و نشانههایی مانند تب، کوفتگی و درد در بدن، سر درد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفهی خشک و گلوی دردناک یا خشک را بروز میدهد.
انفولانزا با سرماخوردگی تفاوت دارد؛ به طور معمول نشانههای آنفولانزا شدیدتر است و بیمار اغلب نسبت به سرماخوردگی زمان بیشتری از کار و مدرسه بازمیماند.
بیشتر مردم بدون مشکل جدی از این بیماری رهایی مییابند، اما گاهی بیماری به عفونت باکتریایی، از جمله عفونت گوش، عفونت سینوسها یا عفونت مجراهای تنفسی(برونشیت)، میانجامد.
البته، با نگهداری مناسب از بیمار در خانه میتوان از این عفونتها پیشگیری کرد.
در برخی بیماران ممکن است عفونتهای دردسر سازتری مانند نومونیا به وجود بیاید.
بیمارانی که در خطر چنین عفونتی هستند و باید در بیمارستان بسری شوند، عبارتاند از: بچههای کم سن، بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیشتر و کسانی که ناراحتیهای پزشکی جدی دارند.
چه چیزی آنفولانزا را به وجود میآورد؟
دو نوع ویروس آنفولانزا، A و B ، باعث آنفولانزا میشوند.
به طور معمول نوع A عامل همهگیری سالانهای است که رخ میدهد.
این ویروسها پیوسته تغییر میکنند و زیرنوعها یا سوشهایی را تولید میکنند که با ویروس اولی تفاوت دارند اما برخی از ویژگیهای آن را حفظ کردهاند.
سوشهای ویروس آنفولانزا که باعث آنفولانزا میشوند ممکن است از سالی به سال دیگر تفاوت داشته باشد.
آنفولانزا چگونه تشخیص داده میشود؟
متخصصان بهداشت به طور معمول آنفولانزا را از روی نشانههای آن تشخیص میدهند، بهویژه اگر موردهای مشابه زیادی از بیماری در جامعه دیده شود و مرکز بهداشت منطقه شیوع بیماری را تایید کرده باشد.
به طور معمول به آزمونهای مرسوم از افرادی که نشانههای شاخص آنفولانزا را دارند، نیازی نیست.
بهندرت، با آزمون نمونهی خون یا مایع بینی یا گلو، ویروس آنفولانزا را شناسایی میکنند.
آنفولانزا چگونه درمان میشود؟
مراقبت و استراحت در خانه همهی چیزی است که برای تسکین نشانههای آنفولانزا نیاز هست.
باوجود این، داروهای ضد ویروس برای کاهش مدت زمان بیماری و شدت نشانهها نیز وجود دارد.
این داروها بهویژه برای افراد مسن و کسانی که خطر شدت گرفتن پیامدهای بیماری در آنان بالاست، مفید هستند.
مصرف این داروها را طی دو روز پس از بروز نخستین نشانهها باید آغاز کرد. مصرف این داروها به دستور پزشک نیاز دارد.
درمان خانگی آنفولانزا چیست؟
استراحت، استراحت و استراحت.
برای کاهش تب و سر درد میتوانید از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید.
دکانجستانتها میتوانند آبریزش بینی را کاهش دهند و از فشار و درد بافتهای باد کرده در صورت و پشت پردهی صماخ گوش بکاهند.
با نوشیدن مایع و ضد سرفههایی که به تجویز پزشک نیاز ندارند، میتوانید از سرفهها بکاهید.
شستن دست و صورت و پاشویه، البته نه با آب بسیار سرد، نیز به کاهش تب کمک میکند.
آیا ازآنفولانزا میتوان پیشگیری کرد؟
شما با واکسینهشدن سالانه علیه ویروس آنفولانزا میتوانید از این بیماری پیشگیری کنید.
این واکسن به بدن شما تزریق می شود و بهترین زمان برای این کار ماه مهر و آبان است.
این واکسن را به کودکان بالاتر از ۶ ماه و هر فردی که میخواهد به پیشگیری از این بیمار کمک کند، تزریق کرد.
این واکسن برای افراد زیر سفارش میشود:
همهی کودکان۶ تا ۲۳ ماهه
همهی بزرگسالان بالاتر از ۵۰ سال
بزرگسالان و کودکان ۲ ساله و بیشتر که به ناراحتیهای دیگری مانند آسم، بیماری قلبی، ناراحتیهای تنفسی یا بیماریهای دستگاه ایمنی دچار هستند
زنانی که طی فصل آنفولانزا باردار هستند
واکسنی دیگر نیز به بازار آمده است که نوعی افشانهی بینی است و برای کودکان سالم و بزرگسالان ۵ تا ۴۹ سال مناسب است.
این واکسن به زنان باردار و کسانی که بیماری دستگاه ایمنی دارند، داده نمیشود.
علائم آنفولانزا در تابستان

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
آنفولانزا با تب، سرفه، احساس سردی همراه با لرز، کوفتگی و درد در بدن، سر درد و خستگی همراه است.
این نشانهها به طور معمول ۳ تا ۴ روز ادامه دارند و پس از آن ممکن است بیمار برای یک هفتهی دیگر یا بیشتر، سرفههای خشک، آبریزش بینی و گلودرد داشته باشد.
دورهی کمون(شکلگیری)، یعنی زمانی که فرد در معرض ویروس آنفولانزا قرار میگیرد تا زمانی که نشانههای بیماری را بروز میدهد، ۱ تا ۴ روز است.
اگرچه مردم اغلب واژهی آنفولانزا را برای هر نوع بیماری به کار میبرند که نشانههایی مانند آنفولانزا دارد( مانند سرماخوردگی معمولی یا ویروس معده)، آنفولانزا یک بیماری ویروسی مجزا با نشانههای ویژهی خود است و بهطور معمول در زمانهای ویژهای از سال، پایان پاییز و طی زمستان، رخ میدهد.
درمان سریع آنفولانزا

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
مصرف شلغم پخته برای افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا تسکین دهنده است.
عسل طبیعی نیز دارای خواص زیادی است، همچنین اگر ترب را مقداری بتراشیم و روی آن عسل بریزیم بعد از مدتی مایعی در آن ایجاد می شود که برای مبارزه با بیماری های مجاری تنفسی بسیار موثر است.
البته این بدان معنا نیست که افراد به سمت تغذیه یک بعدی بروند؛ تغذیه باید متعادل و متناسب باشد و تنها از این طریق می توان انرژی، پروتئین و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین کرد.
فعالیت بدن و سیستم های آن از هماهنگی و تعادل خاصی برخوردار است و هرگونه کاهش یا افزایش دریافت مواد غذایی می تواند منجر به سوءتغذیه شود.
همچنین مصرف ماست ترش نیز در حفاظت از دستگاه گوارش موثر بوده و با کلونی هایی که در مسیر لوله گوارش ایجاد می کند از پرورش و گسترش باکتری ها جلوگیری می کند.
معمولا پس از سرماخوردگی، ایمنی بدن افراد به شدت کاهش یافته و نیاز به جبران مقاومت بدن ضرورت پیدا می یابد.
عوامل تغذیه ای نقش بسیار مهمی در افزایش مقاومت، ایمنی بدن و کاهش عوارض سرماخوردگی دارند.
یکی از عوامل موثر در کاهش عوارض سرماخوردگی، ویتامین C است.
هر چند تحقیقات ثابت کرده اند که این ویتامین موجب پیشگیری از سرماخوردگی نمی شود ولی در کاهش عوارض سرماخوردگی نقش بسیار مهمی دارد و موجب افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن می شود.
بنابراین مصرف انواع غذاهای حاوی ویتامین C مانند انواع مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی و گریپ فروت و سبزیجات مانند فلفل سبز و جوانه های تازه، نقش مهمی در کاهش عوارض سرماخوردگی دارد و می توان از این مواد خوراکی به عنوان یک میان وعده مناسب برای افزایش مقاومت بدن استفاده کرد.
توصیه های مهم در رابطه با پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی
به خانواده ها توصیه می شود مرکبات حاوی ویتامین C را به عنوان میان وعده یا تغذیه مدرسه در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان خود بگنجانند، همچنین سعی کنند به جای آب میوه های مصنوعی از آب میوه های طبیعی تهیه شده در منزل به کودکان خود دهند و در وعده های غذایی ناهار و شام نیز از سبزیجات حاوی ویتامین C استفاده کنند.
باید توجه شود که افراد سیگاری، بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند.
از طرف دیگر نیز به دلیل سیگار کشیدن، بدنشان به مقدار ویتامین C بیشتری نیاز دارد به همین دلیل در مقایسه با افراد عادی باید ویتامین C بیشتری مصرف کنند.
توصیه می شود افراد هنگام سرماخوردگی از غذاهای تازه و سبک تر استفاده کنند.
در دوران سرماخوردگی باید بار بدن را کم کرد زیرا بدن در این زمان در حال مبارزه با ویروس های مهاجم و ناشناخته است، بنابراین هر چه غذاهای مصرفی دارای ارزش غذایی بالاتر، تازه تر و سبک تر باشند، ضریب ایمنی بدن به میزان بیشتری افزایش می یابد و بنابراین استفاده از غذاهای سنگین و حاوی مواد افزودنی و رنگ دهنده به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
مصرف کنسروها نیز از آن جا که در فرایند کنسرو کردن و قرار گرفتن در معرض حرارت، مقداری از مواد حیاتی خود را از دست داده اند، کمتر توصیه می شود و صرفا در موارد ضرروی که دسترسی به غذاهای تازه ممکن نباشد می توان از آنها استفاده کرد.
برای آنفولانزا چه بخوریم

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
گوشت ماکیان: اولین غذایی که فرد مبتلا به آنفولانزا باید بخورد گوشت ماکیان است که میتواند مرغ یا خروس باشد.
این کار پروتئین بسیاری را که برای تأمین قدرت، انرژی و نیز ترمیم عضلات ضروری است به بدن وارد میکند.
ماهی: ماهی نیز مانند مرغ تأمین کننده مقدار فراوانی پروتئین برای کمک به افزایش قدرت و انرژی است.
این غذا همچنین حاوی اسیدهای امگا ۳ و ویتامینهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
مصرف ماهی مواد مغذی را وارد بدن میکند که ما برای غلبه کردن بر علائم مرتبط با آنفولانزا به آنها نیاز داریم.
دانههای گیاهی: با خوردن این دانهها مانند لوبیا پروتئین و نیز مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی جذب خواهید کرد.
ویتامینها و مواد معدنی به افزایش و حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک خواهد کرد.
با داشتن سیستم ایمنی قوی آنفولانزا در زمان معقولی از بدن شما دور خواهد شد.
غلات: این غذاهای نشاسته دار که حاوی کربوهیدارت هستند به بدن انرژی میبخشند و فایده دیگرشان این است که ماده غذایی را تأمین میکنند که افراد به هنگام دچار شدن به حالت استفراغ و تهوع میتوانند بخوردند.
یک غذای خشک مانند غلات ویتامینها و مواد معدنی دارد که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند.
سوپ: در نهایت گزینه مناسب دیگر به هنگام داشتن حالت دل آشوب خوردن سوپ است.
از آنجایی که سوپ مایع است و حاوی بخشهای کوچکی از گوشت مرغ و سبزیها است میتوان با خوردن مادهای سبک و بدون بدتر کردن سیستم هاضمه آنفولانزا را بهبود بخشید.
سلامت نیوز: غذاهای مفید برای درمان آنفولانزا
درمان آنفولانزا در طب سنتی

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
۱- ریشه جینسنگ همان نوشدارو است
از زمانهای قدیم و در طب باستان ریشه گیاه «جینسنگ» یکی از بهترین و موثرترین درمانهای طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بوده است.
ریشه جینسنگ که پیشنیان به آن «نوشدارو» میگفتند با تقویت سیستم ایمنی بدن قدرت ویروس و باکتریها را به کمترین میزان ممکن میرساند و و سبب میشود که با راحتی دچار بیماریهایی مثل آنفولانزا یا سرماخوردگی نشوید یا در صورت ابتلا زودتر سلامت خود را به دست بیاورید و بیماری در شما خفیفتر بروز کند.
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها روزانه دو بار و هر بار ۱۰۰ میلیگرم ریشه جینسنگ را به صورت دمنوش و حتما در قوری چینی یا لعابی یا پیرکس (فلزی نباشد) یا در غذا به صورت تکه تکه یا به تنهایی میل کنید.
ریشه جینسنگ به صورت کپسول هم موجود است.
اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتما در مورد مصرف جینسنگ با پزشک مشورت کنید چون ممکن است در پروسه تاثیر داروهای دیگر اختلال ایجاد کند.
۲- روغن نارگیل استفاده کنید
روغن طبیعی نارکیل دارای «اسید لائوریک» است، همان اسیدی که به صورت طبیعی در شیر زنان شیرده وجود دارد.
یک درمان آنفولانزا در طب سنتی استفاده از اسید لائوریک است.
اسید لائوریک این توانایی را دارد که بسیاری از ویروسها و باکتریهای مضر را از بین ببرد و البته یک چربیسوز طبیعی هم هست.
اسید لائوریک یک ماده طبیعی موثر در از بین بردن ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا است و درمان سریع بیماری است.
روغن نارگیل سرشار از چربیهای خوب و کمترین میزان چربی مضر برای بدن است.
برای اینکه از خواص روغن نارگیل به بهترین صورت ممکن استفاده کنید، حتما روزی ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص در سالاد و غذا میل کنید.
۳- دمنوش برگ زیتون میل کنید
مصریان باستان از برگ زیتون برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکردند.
اما چرا برگ زیتون یک درمان طبیعی آنفولانزا در طب سنتی محسوب مبشود؟ برگ زیتون سرشار از پلیفنولی به نام «اولئوروپین» است که شامل خواص زیر است:
*انرژی را زیاد میکند
*قاتل سلولهای سرطانی است
*کاهنده قند خون، کلسترول و فشار خون است
*سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد
*خواص آنتیباکتریال و آنتیاکسیدان دارد
*سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند که عامل مهمی در درمان آنفولانزاست
*از آلزایمر و کم شدن حافظه پیشگیری میکند
روزانه ۵۰۰ میلی گرم برگ زیتون را به صورت دمنوش یا کپسول میل کنید.
اگر به دنبال یکی از آسانترین درمانهای آنفولانزا در طب سنتی میگردید باید بگوییم روغن برگ درخت اکالیپتوس از زمانهای قدیم به خاطر خواص درمانیاش همواره مورد استفاده پزشکان و طبیبان بوده است.
این روغن کاهنده التهاب و درد، مشکلات هضم و گوارش، مشکلات تنفسی و گرفتگی گلو است.
روغن برگ درخت اکالیپتوس را به صورت بخور یا اسپری میتوانید استفاده کنید.
۵- روغن پونه کوهی
روغن پونه کوهی یا «اورگانو» یکی از قویترین آنتیبیوتیکهای طبیعی و از جمله بهترین درمان های آنفولانزا در طب سنتی است.
دلیل این امر وجود عناصری مثل «کارواکرول» و «ترپن» است.
این عناصر از جمله بهترین درمانها برای بیماریهای ناشی از انواع ویروس و باکتری از جمله بیماریهای کشندهای مثل «سالمونلا» یا همان «آنفولانزای مرغی» محسوب میشوند.
روزانه ۵ قطره روغن کوهی خالص میل کنید.
مزه خوبی ندارد پس حتما بلافاصله یک لیوان آب میل کنید.
۶- گُلدن سیل
«گلدنسیل» یا «اکسینا» یک گیاه دارویی با برگهای سبز و گلهای سفید از خانواده آلالههاست که از زمانهای قدیم یک درمان موثر برای سرماخوردگی بوده است.
گلدنسیل خواص ضدعفونی کننده دارد و غشای مخاطی آسیب دیده داخل بینی، دهان و حلق را ترمیم میکند.
اکسینا با تحریک بخشی از کبد که مسئول مقابله با عفونت در بدن است و به همین دلیل یک درمان آنفولانزا در طب سنتی محسوب میشود.
اکیناسیا، خون و غدد لنفاوی را تصفیه و پاکسازی میکند و به این ترتیب موجب گردش بهتر و بیشتر پادتنها که وظیفه مبارزه باعوامل بیماریزا و خارج کردن مواد سمی از بدن را به عهده دارند می شوند.
روزانه دو تا سه بار و به مدت حداکثر ۱۰ روز ۱۲ قطره از افشره این گیاه استفاده کنید.
۷- خوارکیهای ضد باکتری بخورید
موادی مثل دوغ کفیر، ماست، کلم رنده شده و آبپز با سرکه با تقویت باکتریهای خوب موجود در معده و دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و باکتریهای مضر را از بین میبرند.
۸- دارچین شفابخش است
دارچین یکی از قدیمیترین خوراکیهای شفابخش است که به عقیده مصریان باستان ارزشی بیش از طلا و نقره دارد.
دارچین سرشار از کلسیم، منیزیم و فیبر است.
دارچین خواص ضدالتهاب، ضدمیکروب، کاهنده قند خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت کننده مغز و حافظه، تضمین کننده سلامت روده بزرگ، ضد سرطان و تقویت قلب و عروق است.
شاید به همین دلیل هم دارچین یک درمان طبیعی آنفولانزا در طب سنتی است.
هنگام ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی روزانه دو بار و هر بار مخلوطی از یک قاشق چایخوری دارچین و ¼ قاشق چایخوری عسل میل کنید.
دمنوش چوب دارچین، لیمو، زنجفیل و عسل هم شفا دهنده آنفولانزا است.
۹- زردچوبه
زردچوبه حاوی «کورکومین» است و این ماده به خاطر خواص ضدبیماری و مقابله با انواع تومورهای سرطانی مشهور است.
زردچوبه سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ضد التهاب است.برای استفاده از زردچوبه به عنوان یک درمان طبیعی آنفولانزا در طب سنتی به روش زیر عمل کنید:
*مقداری زردچوبه به چای یا دمنوش مورد علاقهتان اضافه کنید.
ترکیب دمنوش زنجفیل با زردچوبه فوقالعاده است.
*مقداری زردچوبه را به یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید تا التهاب و گرفتگی گلو را برظرف کنید.
*کمی زردچوبه در مقداری آب جوشیده بریزید و با آن غرغره کنید یا با انگشت داخل دهان و گلوی ملتهب بمالید و سپس با آب بشورید.
۱۰- زنجفیل بخورید
زنجفیل ضد باکتری، ضد التهاب، آنتیاکسیدان و تسکین دهنده درد است.
با یک برش زنجفیل تازه و مقدار آب لیموترش و آب دمنوش درست کنید.
این دمنوش باید حدود یک ساعت روی شعله ملایم گاز بجوشد و سپس با عسل میل کنید تا به عنوان یک درمان قوی آنفولانزا در طب سنتی عمل کند.
۱۱- چای سبز
چای سبز حاوی ۶ آنتیاکسیدان مختلف است به همین دلیل یک ضدسرطان و ضد سکته مغزی و قلبی قوی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
شاید به همین دلیل یکی از مفیدترین نوشیدنیها برای سلامت بدن و البته برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است.
برخی دلیل عمر طولانی ژاپنیها را مصرف روزانه چای سبز میدانند.
علاوه بر این چای سبز تصفیه کننده خون، باز کننده تنفس، کاهنده اضطراب و افسردگی و انرژیزا است.
روزانه سه فنجان چای سبز بنوشید و این کار را یک ساعت بعد از خوردن غذا انجام دهید تا دچار کمخونی نشوید.
۱۲- مقداری زینک بخورید
زینک و مواد خوراکی سرشار از زینک مثل ماهی، میگو، سیر، حبوبات، گوشت قرمز، سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج و …علائم و آثار سرماخوردگی و آنفولونزا را تا حد زیادی کاهش میدهند. ا
گر به آنفولانزا مبتلا شدید روزانه ۷۵ میلیگرم زینک به صورت کپسول یا مواد غذایی حتی برای زنان شیرده یا باردار شفابخش است.
علاوه بر این زینک کاهنده فشار خون و تنظیم کننده قند خون است.
۱۳- جلبک سبز
«کلرلا» نوعی جلبک سبز تک سلولی ساکن آبهای شیرین است که به صورت قرص در داروخانهها موجود است.
کلرلا یک سوپر ماده غذایی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.
کلرلا حاوی ویتامینهای A,B,C و E و سرشار از پتاسیم، کلروفیل، فسفر، بیوتین، بتاکاروتن و منیزیم است.
کلرلا سرشار از آنتیبادی است به همین دلیل در زمان ابتلا به آنفولانزا یک شفابخش واقعی است اما برای مصرف آن حتما با پزشک مشورت کنید.
۱۴- اکیناسه یا سرخارگل
گیاهی از خانواده کاسنی است که با تقویت سیستم ایمنی بدن، تصفیه خون، کاهش التهاب و درد در درمان آنفولانزا موثر است.
سرخارگل میزان ماده شیمیایی «پروپردین» را در خون افزایش میدهد و به این ترتیب مانع گسترش باکتری و ویروس در بدن میشود.
۱۵- ویتامین D بخورید
ویتامین D تنها ویتامینی است که بدن انسان قادر به تولید آن تنها ۳۰ دقیقه بعد از آفتاب گرفتن است.
طبق تحقیقات پزشکی انجام شده ارتباط مستقیمی میان کمبود ویتامین D و ابتلا به آنفولانزا وجود دارد.
زمانی که بدن شما کمبود ویتامین D نداشته باشد ۵۰ درصد احتمال ابتلا به آنفولانزا در شما کاهش پیدا میکند.
ویتامین D کلسیم را به استخوانهای شما هدایت میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
اگر روزانه به اندازه کافی در معرض آفتاب قرار نمیگیرید باید زیر نظر پزشک و با توجه به نیاز بدنتان روزانه قرص ویتامین D مصرف کنید.
۱۶- سرکه سیب به رژیم غذاییتان اضافه کنید
سرکه سیب یک مادهی کاملا طبیعی برای درمان گلودرد است.
سرکه سیب سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و یک ضد میکروب و ضد باکتری قوی است.
یکچهارم فنجان سرکه سیب را با همین مقدار آب گرم ترکیب کنید و آن را قرقره کنید.
سرکه سیب فضای اطراف گلو را اسیدی میکند و همین امر سبب میشود میکروبهای عامل سرماخوردگی از بین بروند.
آبگرم، سرکه سیب، آب لیموترش فلفل قرمز یا دارچین و عسل طبیعی را با هم ترکیب کنید و به صورت نوشیدنی سه بار در روز میل کنید.
سرکه سیب یکی از بهترین درمان های طبیعی آنفولانزا در طب سنتی محسوب میشود.
۱۷- در خوردن پیاز و سیر دست و دلباز باشید
سیر و پیاز خام سرشار از آنتیاکسیدان، ضد قارچ، ضد ویروس و ضد باکتری هستند.
سیر و پیاز را به صورت خام، به صورت میکس با آبمیوه و نوشیدنی یا آب میل کنید.
میتوانید برای ضدعفونی کردن هوای منزل سیر و پیاز را قاچ کنید و به مدت چند ساعت در اتاق، آشپزخانه و سالن پذیرایی بگذارید.
۱۸- فلفل قرمز بخورید
اگر دچار مشکل معده نیستید بیمحابا همراه با غذا فلفل قرمز بخورید.
فلفل قرمز یک درمان طبیعی آنفولانزا در طب سنتی محسوب میشود.
فلفل سرشار از ویتامین C است و ویتامین C یک نوع آنتی اکسیدان است که بسیار برای سلامتی مفید است سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سبب میشود کمتر دچار بیماری و آنفولانزا شوید.
فلفل قرمز نه تنها به هضم غذا کمک میکند، بلکه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کاهش میدهد و به دلیل خاصیت ضدباکتری یک ماده ضد اسهال هم محسوب میشود.
۱۹- ویتامین c را فراموش نکنید
مصرف ۴۰۰میلی گرم ویتامین سی به همراه آب فراوان ۴ وعده در روز می تواند تاثیر زیادی در بهبود سرماخوردگی داشته باشدو اتفاقا یک درمان طبیعی آنفولانزا در طب سنتی است.
در مجموع دریافت ویتامین C از طریق منابع طبیعی آن نظیر میوهها و سبزیها بیخطر است.
در اکثر افراد نیز مصرف مکملهای حاوی ویتامین C در دوزهای مجاز آن عارضهای ندارد.
میزان دوز توصیهشده این ویتامین روزانه ۹۰ میلی گرم برای مردان و ۷۵ میلی گرم برای زنان است.
به هر حال به یاد داشته باشید دوزهای بیشتر از ۲ هزار میلیگرم در روز این ویتامین برای بزرگسالان توصیه نمیشود.
تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
سرماخوردگی نسبت به آنفولانزا یک بیماری تنفسی ملایمتر محسوب میشود.
سرماخوردگی بیمار مبتلا را برای چند روز دچار حال ناخوشایند و بیماری میکند درحالیکه آنفولانزا ممکن است فرد را هفتهها در رختخواب نگه دارد.
علاوه بر آن ممکن است در برخی موارد آنفولانزا به مشکلات جدی همچون ذاتالریه منتهی شده و فرد را در بیمارستان بستری کند.
بیماریهای سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار به هم شبیه هستند درعینحال تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند.
این بیماریها از علائم و نشانههایی برخوردارند که میتوانند با یکدیگر اشتباه گرفته شوند و افراد را در تشخیص آن گمراه کنند.
ممکن است فردی دچار آنفولانزا شده باشد و ناخوشی خود را با سرماخوردگی اشتباه گرفته و از داروهای آن استفاده کند و نتیجهای نگیرد و یا بالعکس.
سرماخوردگی نسبت به آنفولانزا یک بیماری تنفسی ملایمتر محسوب میشود.
سرماخوردگی بیمار مبتلا را برای چند روز دچار حال ناخوشایند و بیماری میکند درحالیکه آنفولانزا ممکن است فرد را هفتهها در رختخواب نگه دارد.
علاوه بر آن ممکن است در برخی موارد آنفولانزا به مشکلات جدی همچون ذاتالریه منتهی شده و فرد را در بیمارستان بستری کند.
بهتر است تفاوتهای بین سرماخوردگی و آنفولانزا را شناخته و با توجه به علائم آنها از بیماری خودآگاهی کامل داشته باشیم و بتوانیم از شدت آنها جلوگیری کنیم.
علائم بیماری سرماخوردگی:
سرماخوردگی معمولاً با یک گلودرد شروعشده که پس از یکی دو روز از بین میرود.
نشانههای بعدی سرماخوردگی ازجمله آبریزش و گرفتگی بینی همراه با سرفه پسازآن ظاهر میشوند و برای ۴ یا ۵ روز ادامهدارند.
حتی ممکن است فرد بیمار تب کند که البته در بزرگسالان کمتر دیدهشده است و کودکان بیشتر در معرض خطر تب قرار دارند.
پس از آبریزش بینی، ترشحات سبزرنگ و غلیظی از بینی ترشح میشود که کمکم به ترشحات مخاطی ختم میشود. پسازآن وضعیت بیمار رو بهبود میرود.
علائم آنفولانزا:
معمولاً نشانههای آنفولانزا از سرماخوردگی شدیدتر است.
این علائم عبارتاند از گلودرد، تب، سردرد، درد عضلانی، گرفتگی گلو و سرفه.
بیشتر این علائم طی ۲ تا ۵ روز بهبود پیدا میکنند.
اما معمولاً بیش از یک هفته بیمار احساس خستگی و ضعف دارد.
در افراد مبتلابه آنفولانزا عارضه ذاتالریه بسیار رایج است و این بیماری را بیشتر میتوان در جوانان، سالمندان و افراد مبتلابه مشکلات ریه و قلب مشاهده کرد.
در این جدول بهطور مجزا میتوانید ویژگیهای هر دو بیماری را دیده و آنها را باهم مقایسه کنید.
درمان قطعی آنفولانزا

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
جوشانده نعناع یا پونه و یا عصاره رزماری عوارض تنفسی بهویژه سرفه را کاهش میدهد و جوشاندهگل گاوزبان در کاهش تب موثر است.
چای زنجبیل به علت طبع گرم و خاصیت ضدمیکروبی آن اثر مطلوبی دارد.
در مصرف ادویهها دقت کنید.
مصرف برخی ادویهها بهویژه ادویههای تند ممکن است موجب تحریک سرفه شود، در این صورت از مصرف آنها اجتناب کنید.
در صورت عدم تحریک سرفه، فلفل به دلیل طبع گرم ممکن است به بهبود آنفلوانزا کمک کند.
مصرف سیر نیز موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
اثر ضدمیکروبی زردچوبه نیز در برخی مطالعات ذکر شده است.
مایعات بیشتری بنوشید.
نیاز به مایعات در زمان مقابله بدن با عفونتها بهویژه با مصرف داروها افزایش مییابد.
به علاوه، ابتلا به تب نیاز را چند برابر میکند.
همچنین مصرف مایعات بهویژه مایعات گرم علائم عفونتهای تنفسی را کاهش میدهد، به علاوه گرم کردن مجاری تنفسی میتواند از سرعت رشد ویروس آنفلوانزا بکاهد.
آب و آبمیوهها بهترین انتخاب هستند.
آنفولانزا مرغی

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
از زمان ظهور بیماری آنفولانزای مرغی در سال ۱۹۹۷ میلادی در هنگ کنگ تا سال ۲۰۰۶، حدود دویست میلیون پرنده و چند صد نفر انسان، جان خود را از دست دادند.
این بیماری از طریق تماس با مدفوع، خون، ترشحات تازهی مجاری تنفسی پرندگان بیمار و محیط زیست آلوده منتقل میشود.
به گزارش سلامت نیوز، بی اشتهایی، اشکال در تنفس با یک صدای خاص تنفسی، اسهال سفید و سبز، افت شدید تولید تخم، تیرگی تاج به همراه خونریزی در ریش و ساق پا، پژمردگی شدید پرندگان، آبریزش از چشم و بینی و افزایش شدید مرگ و میر آنها.
علایم وجود این بیماری در انسان:
تب، سرفه، گلودرد، درد عضلات، احساس کسالت، عفونت چشم و ریهها، تنگی نفس، خلط خونی و اسهال.
درمان
تنها داروی آنفلوآنزای مرغی برای انسان، تامی فلو (Oseltamivir) میباشد.
کپسول آمانتادین به مقدار صد میلی گرم دوبار در روز و برای افراد بالغ و به ویژه کسانی که در تماس با مرغداریهای آلوده هستند، ضرورت دارد.
همچنین واکسنهای متعددی در سراسر جهان تولید و توزیع میشود.
راههای کاهش خطر ابتلا به ویروس آنفلانزای مرغی از طریق پرندگان:
۱– دور نگه داشتن کودکان از طیور و پرندگان: علاوه بر آن، ازگوشتهای آماده و منجمد بستهبندی شده در کارخانه استفاده کنید.
تماس نزدیک با پرندگان میتواند افراد را در معرض ابتلا قرار دهد.
۲– رعایت احتیاط در خانه: شستن دستها، چند بار در روز. (مخصوصاً بعد از تماس با پرندگان، قبل از خوردن غذا و بعد از دستشویی رفتن.)
خریداری طیوری که توسط تولیدکنندگان مطمئن بستهبندی شده و مارک خورده است.
استفاده از تختهی جداگانه برای بریدن گوشت خام. دست نزدن به پرندگان(مرغ، اردک، غاز، کبوتر،بلدرچین) و پرندگان وحشی. (چه زنده و چه مرده.) پختن مرغ و تخممرغ، قبل از استفاده.
(تخم مرغ باید طوری پخته شود که زرده و سفیدهی آن کاملاً سفت باشد. علاوه بر آن؛ مرغ و تخم مرغ خام را باید از دیگر غذاها دور نگه داشت.)
پرهیز از استفادهی گوشت خام.
۳– گزارش بیماری و یا مرگ پرندگان خود را به مقامات.
۴– مراجعه به نزدیکترین درمانگاه محل سکونت: اگر بلافاصله پس از تماس با پرندگان مریض و یا مرده، علائم آنفولانزا از جمله تب در شما ظاهر شد برای درمان سریع به درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید.
آنفولانزا خوکی

آنفولانزا, آنفولانزا چیست, علائم آنفولانزا در تابستان, درمان سریع آنفولانزا, برای آنفولانزا چه بخوریم, درمان آنفولانزا در طب سنتی, تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی, درمان قطعی آنفولانزا, آنفولانزا مرغی, آنفولانزا خوکی
آنفلوآنزای خوکی بیماری تنفّسی خوکها است که از ویروس آنفلوآنزای نوع «A» نشأت میگیرد.
ویروس آنفلوآنزای خوکی (SIV) به بیماری آنفلوآنزایی اشاره دارد که توسط اورتومیکسوویروسهایی ایجاد میشود که در میان خوکها بومی هستند.
آنفلوآنزای خوکی یک بیماری ویروسی است که معمولاً خوک را مبتلا میکند امّا هرساله مواردی از ابتلای انسان به این بیماری، به ویژه از راه تماس با این جانور، گزارش میشود.
این بیماری در انسان از طریق تماس با فرد مبتلا نیز سرایت میکند و نشانههای معمول آن تب، سرگیجه، خشکی مفصلها، حالت تهوع و در موارد پیشرفته، بیهوشی و مرگ است.
موارد انسانی آنفلوآنزای خوکی ابتدا بیشتر در افرادی رخ میداد که در فاصلهٔ نه چندان دوری در نزدیکی خوکها بهسر میبرند اما الان ویروس از انسانی به انسان دیگر منتقل میشود.
ویروس آنفلوآنزای A مشاهده شده با میکروسکوپ الکترونی عبوری.
بیماری آنفلوآنزای خوکی از نوعH1N1 است که قبلاً هم وجود داشته و شناخته شدهاست و همهگیری جهانی آنفلوآنزا در سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ نیز به علت شیوع همین نوع آنفلوآنزا بودهاست.
با این وجود بررسیهای اخیر نشان میدهد که تغییراتی در ساختار این ویروس در آنفلوآنزای خوکی به وجود آمدهاست.
به همین علت از ۵ آوریل ۲۰۰۹ موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری در مکزیک و آمریکا روی داد.
نوع جدید آنفلوآنزا که در سال ۲۰۰۹ در مکزیک و آمریکا کشف شد ترکیبی از ویروسهای آنفلوآنزای خوکی، انسانی و حاد پرندگان است.
پیش از شیوع آنفلوآنزای خوکی در مکزیک در سال ۲۰۰۹، مواردی از ابتلای گسترده دامی و انسانی به این بیماری در آمریکا در سال ۱۹۷۶ و در فیلیپین در سال ۲۰۰۷ گزارش شده بود.
علائم آنفلوآنزای خوکی در میان انسانها به آنفلوآنزای انسانی یعنی تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی شباهت دارد.
برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ میشوند.
بر اساس اعلام اداره سلامت ایالات متحده (CDC)، دو داروی تامیفلو و رلنزا[ که داروهای رایج برای مقابله با آنفلوآنزا هستند، برای مقابله با تمام گونههای کنونی آنفلوآنزای خوکی نیز مؤثرند.
آنفلوآنزای خوکی در مناطق مختلف جهان در حال پیشروی است.
سازمانهای بینالمللی بهداشت با اعلام مرحله ۵ وضعیت هشدار اعلام کردند که شیوع جهانی آنفلوآنزای خوکی امری حتمی خواهد بود.
این اولین بار بود که سازمان بهداشت جهانی وضعیت هشدار خود را به مرحله ۵ ارتقا میداد که یک مرحله مانده تا وضعیت قرمز است و نشان دهنده اینکه اپیدمی جهانی این بیماری حتمی است (در یکی دو ماه اخیر-آذر، دی و بهمن ۹۱- این بیماری در ایران نیز به شدت گسترش پیدا کرده و افراد بسیاری را مبتلا نمودهاست)
ویروس عامل آنفلوآنزای خوکی ویروس «H1N1» است.
ویروس جدید همهگیرشده در سال ۲۰۰۹ میلادی، یکی از انواع H1N1 است.
N و H مخفف واژههای «نورامینیداز»[۱۲] و «هماگلوتینین»[۱۳] و نام دو پروتئین غشاء سلولی ویروس هستند.
در مجموع ۱۶ گونه از «هماگلوتینین» و ۹ زیرمجموعه از «نورامینیداز» وجود دارند که میتوانند ترکیبهای مختلفی با هم تشکیل دهند.
گونههای «A H1N1» ویروس آنفلوآنزا برای نخستین بار در سال ۱۹۳۰ میلادی قرنطینه شدند.
علائم آنفلوآنزای خوکی در میان انسانها به آنفلوآنزای انسانی شباهت دارد.
این علائم شامل تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی میباشد.
برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ میشوند.
به علت این شباهتها پزشکان قادر به تشخیص قطعی آنفلوآنزای خوکی نیستند، و تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست لابراتواری ممکن است.
۴ علامت اصلی تب بالای ۳۸ درجه، سردرد، گلودرد و سینه درد و سرفه از علائم اصلی این بیماری هستند که اگر کسی ۲ تا ۳ علامت ذکر شده را داشته باشد مشکوک به بیماری آنفلوآنزای نوع A است.
اسهال، استفراغ، تهوع، کوفتگی عضلات، عطسه و آبریزش بینی از علائم فرعی این بیماری است که چنانچه با ۲ تا ۳ علامت اصلی همراه باشد فرد مشکوک به این بیماری است.
آنفلوآنزای خوکی از راه سرفه، عطسه و تماس با اشیای آلوده به ویروس و تماس دهان و بینی یا چشم خود منتقل میشود.
ویروس از راه فراوردههای خوراکی و خوردن گوشت خوک منتقل نمیشود.
آنفلوآنزای خوکی بیشترین سرایتپذیری را در ۵ روز اول بیماری دارد که در بچگی این دورهٔ انتقال تا ۱۰ روز هم میتواند طول بکشد.
تشخیص بیماری با نمونهگیری در این ۵ روز میسر است.
پیشگیری از ابتلا
«پیشگیری از ابتلا» با رعایت دستورات پیشگیری از آنفلوآنزا میسر است.
این موارد عبارتند از:
دستان خود را بهطور مرتب با آب و صابون یا محلولهای ضدعفونی حاوی الکل بشویید، مخصوصاً زمانی که عطسه یا سرفه میکنید یا وقتی که از بیرون به خانه بازمیگردید.
ضدعفونی سطوح داخلی خانه با محلولهای حاوی کلر در کاهش احتمال انتقال بیماری مؤثر است.
از تماس نزدیک با خوکها یا انسانهایی که آلوده هستند بپرهیزید.
فاصله گرفتن از اجتماعات عمومی در محیطهایی که احتمال میرود ویروس در آنجا شایع باشد نیز توصیه میشود.
این اقدام با توجه به درصد و میزان شیوع این بیماری در شهر و کشور مربوطه میباشد.
از دست زدن و تماس با اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند، مخصوصاً در اماکن عمومی به شدت بپرهیزید (مانند بوسیدن ضریحهای اماکن مذهبی، دست زدن به میزهای کافی شاپها و رستورانها، دستگیره درب وسائل حمل و نقل عمومی، نردهها و …).
از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید.
در صورتی که خود مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا هستید، حتماً هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرید.
اگر دستمال به همراه ندارید، هنگام عطسه یا سرفه قسمت داخلی آرنج خود را در برابر دهان و بینی بگیرید تا دستانتان آلوده نشوند.
هر فردی که دچار علایم شبهآنفلوآنزا شامل تب ناگهانی، سرفه و دردهای عضلانی شد باید از رفتن به سرکار و استفاده از وسایل حملونقل عمومی پرهیز کرده و سریعاً به پزشک مراجعه کند.
از فرد مبتلا به آنفلوآنزا باید حدود ۱ تا ۲ متر فاصله گرفت.
تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا به زبان سادهتر

تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا به زبان سادهتر