اینترنت / اخبار مربوط به اینترنت ایران / قطعی اینترنت / اینترنت ملی
اینترنت / اخبار مربوط به اینترنت ایران / قطعی اینترنت / اینترنت ملی
اینترنت, اخبار مربوط به اینترنت ایران, قطعی اینترنت, اینترنت ملی, قطعی اینترنت در ایران, دلیل قطعی اینترنت, دلیل قطعی اینترنت ایرانسل, آخرین اخبار قطعی اینترنت, دلیل قطعی اینترنت, علت قطعی اینترنت همراه اول, دلیل قطعی اینترنت همراه اول, دلیل قطعی اینترنت رایتل, علت قطعی اینترنت رایتل
اینترنت (به انگلیسی: Internet) (مخفف interconnected network شبکه به هم پیوسته) را باید بزرگترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شدهاست.

اینترنت سامانهای جهانی از شبکههای رایانهای به هم پیوسته
اینترنت سامانهای جهانی از شبکههای رایانهای به هم پیوسته است که از پروتکلِ «مجموعه پروتکل اینترنت» برای ارتباط با یکدیگر استفاده میکنند. به عبارت دیگر اینترنت، شبکهٔ شبکهها است که از میلیونها شبکه خصوصی، عمومی، دانشگاهی، تجاری و دولتی در اندازههای محلی و کوچک تا جهانی و بسیار بزرگ تشکیل شدهاست که با آرایه وسیعی از فناوریهای الکترونیکی و نوری به هم متصل شدهاند. اینترنت در برگیرنده منابع اطلاعاتی و خدمات گستردهای است که برجستهترین آنها وب جهانگستر و رایانامه هستند.
اگر «دژفا» وجود نداشت، حمله سایبری تا کجا پیش میرفت
۱۳۹۸/۱۱/۲۴
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، گفت: اگر سپر امنیتی دژفا وجود نداشت، حمله به زیرساختهای کشور برای کل کاربران تا ٢١ ساعت دسترسی به اینترنت را با اختلال مواجه میکرد در حالی که ما شاهد اختلال یک ساعته برای ١۵ تا ۲۵ درصد از کاربران بودیم.

اگر «دژفا» وجود نداشت، حمله سایبری تا کجا پیش میرفت
۹ روز قبل حملات «دیداس» ابتدا به زیرساختهای کشور و در ادامه به کسب و کارهایی مانند «ابرآروان» آغاز شد. حملات دیداس مانند زامبی شروع میکنند به تخریب سیستم. ورودشان به قدری مرموز است که نمیتوان حتی برای دفعشان راهحل قطعی پیدا کرد. این حملات در فضای مجازی سوالاتی را ایجاد کرد که آنها را عینا از عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت پرسیدیم. پاسخهای «سجاد بنابی» عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، به این سوالات را در ادامه میخوانید.
حملاتی سایبری جدیدی که در کشور آغاز شده است، به زیرساخت هم آسیب وارد کرده است؟
خیر. حملات جدید از جمعه تا الان آغاز شده است. حملاتی شبیه به حملات گذشته دیداس بر سرویسدهندگان کشور است که با هدف قرار دادن سرویسدهندههای ابری کار خود را پیش میبرند. حملاتی که هنوز هم ادامه دارد و به طور صد در صدی دفع نشده است. اما باید این نکته را بگویم که این حملات به زیرساختهای کشور صورت نگرفته و صرفا یکسری کسب و کار را درگیر کرده است.
شما تایید میکنید این حملات داخلی است؟
خیر. احتمال میدهم منشا این حملات رقبای داخلی کسب وکارها باشند. اما واقعیت این است که عمده ترافیک این حملات از خارج کشور میآید.
میگویند اگر حملات خارجی باشد شما به سادگی میتوانید آن را خنثی کنید و همین مساله به این فرضیه که منشا حملات سایبری در داخل کشور است، قوت میبخشد؟
این حرف درست و دقیقی نیست. از لحاظ فنی ما قابلیت فنی ما قابلیت دفاع در مقابل حملات بین المللی را داریم اما حملاتی که روی لایه های دو و سه شبکه اتفاق می افتد. برخی حملهها در لایه هفت یا لایه اپلیکیشن اتفاق می افتد که شرکت سرویس دهنده زیرساختی نمی تواند ببیند و کسی که سرویس در لایه اپلیکیشن می دهد مثل سایت ها و شرکت ها خودشان باید مقابله کنند چون ما دسترسی به اطلاعات آن ها نداریم.
سپر امنیتی دژفا دقیقا در این میان چه میکند؟
دژفا مجموعه از ابزارهای تامین امنیت شبکه است که ابزارهای مختلف فنی دارد. این ابزارها آسیب پذیری به زیرساختهای کشور را به حداقل میرسانند و با آن مقابله میکنند. این حملات میتواند شامل حمله به سرویسهای DNS، سایتها یا تولید ترافیک فیک باشد.
زمانی که خبر رونمایی از دژفا را منتشر می کردیم نوشتیم که قرار است سپر دفاعی دور فضای مجازی کشور باشد، این امر چقدر محقق شده است؟
فکر می کنم ابزارهایی که در دژفا پیاده سازی شدهاند تا حد خوبی کار میکنند. ما اگر دژفا را نداشتیم در حمله دو هفته قبل که به زیرساختهای کشور انجم شده بود، کل شبکه از کار میافتاد. در آن مدت شبکه اختلال ۱۵ تا ۲۵ درصدی یک ساعته پیدا کرد، در حالی که اگر دژفا وجود نداشت تا پایان آن حمله که ٢١ ساعت طول کشید، دسترسی کاربران به طور کامل مختل میشد.
زمانی که اینترنت دچار چنین آسیبپذیریهایی میشود، شرکت زیرساخت اینترنت را به حالت «ایران اکسس» در میآورد؟
معمولا وقتی در لایه زیرساختی با اتک مقابله میکنیم نیاز به قطع اینترنت بین الملل یا دسترسی ایران اکسس داریم. گاهی اوقات نیز سرویس دهندهها مانند پارس آنلاین، شاتل و… چون حس میکنند حمله از خارج از کشور است و کاربر داخلی که از این IP استفاده میکند، خارج از ایران نیست تامین کننده سرویس ابزاری که در دسترس دارد چاله سیاهی درست میکند که عملا میگوید این IP را بیرون کسی نبیند.
در حمله قبل شما این اتفاق را رقم زدید یا تامینکننده؟
تامینکنندگان سرویس.
« دژفا »، پروژه سپر امنیتی شبکه ملی اطلاعات است که خدمات امنیتی مورد نیاز کسب و کارهای مردمی و حاکمیت را برای ارائه خدمات و تعامل متقابل فراهم میکند. این طرح با هدف محافظت از تداوم فعالیت کسب و کارها و حمایت از حریم خصوصی مردم در مقابل کلاهبرداری، نشست اطلاعات و حریم خصوصی اجرایی شده است.
البته این طرح اکنون دربرگیرنده ۱۰ زیر پروژه است. سامانه «تلهافزار» برای شناسایی و جمعآوری بدافزارها. سامانه بومی «کاوشگر» برای پویش فایلهای مشکوک با ۳۰ ضد بدافزار، سامانه بومی «سمات» برای مقابله با از کاراندازی توزیع شده برای تشخیص و کاهش اثر حملات DDOS، سامانه بومی «بینا» برای جمع آوری متمرکز باتها و آسیبپذیریها در فضای IP کشور، سامانه بومی «چکاپ» برای سنجش امنیت گواهی SSL، سرور DNS و مودم اینترنت، سامانه بومی «سایمان» برای آموزش و شبیه سازی تست نفوذ سامانههای وب، سامانه بومی «دانا» برای پویش اطلاعات کل فضای IP کشور، سامانه بومی «سینا» برای ارائه سرویس ارزیابی امنیتی خودکار بر بستر وب و سامانه بومی «سدید» تشخیص نفوذ در شبکههای صنعتی مبتنی بر زیمنس. این طرح با مبلغی بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال به اجرا رسیده است.
منبع : ایرنا
راه اندازی سامانه نت سنج
۱۳۹۸/۱۱/۲۴
آذری جهرمی: برای اینکه اپراتورها کیفیت اینترنت بهتری بهتون بدهند،سایت نتسنجپلاس رو راهاندازی کردیم
به گفته جهرمی در این وبسایت به نشانی netsanjplus.ir میتوانید وضعیت پوشش و کیفیت ارائه دهندگان adsl را مشاهده کنید و شکایات مردمی را از این ارائه دهندگان ببینید.
آذری جهرمی از رونمایی مکانیزمی برای بهبود کیفیت اینترنت، از امشب خبر داد.
۱۳۹۸/۱۱/۲۴
در ۴سال اخیر، در رشدی بینظیر در دنیا۳۰۰هزار ایرانی متصل به اینترنت موبایل را به ۷۰ میلیون رساندیم.
به کیفیت اهتمام داشتیم اما حالا یک جهش دیگر در راه است
حجم باقیمانده اینترنت پرسرعت به ماه بعد منتقل میشود
۱۳۹۸/۱۱/۲۲
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران:
با توجه به صدور صورتحساب اینترنت پرسرعت مشتریان در روز ۲۵ هر ماه، حجم باقیمانده مشتریان در این زمان به ترافیک قابل استفاده ماه بعد اضافه میشود.
موج دوم حملات سایبری همچنان ادامه دارد
۱۳۹۸/۱۱/۲۰
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت:
حمله سایبری به زیر ساخت های ارتباطی کشور شناسایی و دفع شده است.
گستردهترین حمله علیه زیرساختهای کشور
۱۳۹۸/۱۱/۲۰
پس از آنکه حوالی ظهر دیروز، اختلال گسترده در دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت گزارش شد، اکنون یکی از مقامات شرکت ارتباطات زیرساخت میگوید دلیل این رخداد، حملهای سایبری بوده که در ساعت ۱۱و ۴۴ دقیقه رخ داده است.
سجاد بنابی، نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت به خبرنگاران گفته که این حمله حدود ۱ ساعت ادامه داشته است.
شرکت ارتباطات زیرساخت یکی از شرکت های تابعه وزارت ارتباطات است که تامینکننده انحصاری ارتباطات مخابراتی و پهنای باند اینترنت در کل کشور است.
بنابی میگوید که پس از دریافت اخطار حمله سایبری، سپر دژفا فعال شده و حملات را دفع کرده است. با فعال شدن دژفا اختلالات گستردهای در دسترسی ایران به شبکه جهانی اینترنت ایجاد شده است که بنا به گفته این مقام دولتی، پس از چند ساعت برطرف شد.
دژفا، سپر امنیتی شبکه ملی اطلاعات در ایران برای مقابله با حملات سایبری است که امسال از آن رونمایی شده است.
بنابی گفته است که حمله انجامشده از نوع DDoS بوده است. این نوع حمله سایبری با هدف از کار انداختن سرورهای هدف با ایجاد درخواستهای فراوان انجام میشود.
نتبلاکز نیز که وضعیت دسترسی جهانی به اینترنت را رصد میکند، اختلالت ظهر دیروز را تایید کرده و در توییتر نوشته است که از ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه، پهنای باند اینترنت به ۷۵ درصد وضعیت عادی افت کرده است.