آتش سوزی جنگل های استرالیا / آخرین اخبار از آتش سوزی جنگل های استرالیا
آتش سوزی جنگل های استرالیا / آخرین اخبار از آتش سوزی جنگل های استرالیا
آتش سوزی جنگل های استرالیا ،سواحل شرقی استرالیا در ماه های اخیر در آتش سوخته است. بخش اعظم گیاهان این مناطق به دلیل سه سال خشکسالی شدید، پیشتر کاملا از بین رفته بودند. آتشسوزی در جنگل های استرالیا موجب کشته شدن ده ها نفر و از بین رفتن بیش از یک هزار خانه، ده ها هزار هکتار زمین و جنگلها و میلیون ها حیوان شده است.

آتش سوزی جنگل های استرالیا, آخرین اخبار از آتش سوزی جنگل های استرالیا, آتش سوزی استرالیا اعلام وضعیت اضطراری, چرا استرالیا در آتش می سوزد, آتش سوزی استرالیا
انقراض ٣٠ گونه جانوری در استرالیا یک فاجعه بینالمللی است
۱۳۹۸/۱۰/۲۷
محمد درویش ، فعال محیط زیست گفت: نزدیک به ٣٠ گونه جانوری بر اثر آتشسوزی جنگلهای استرالیا برای همیشه منقرض شدهاند که این مساله یک فاجعه بزرگ بینالمللی محسوب میشود.
وی افزود: بزرگترین قربانیان آتش سوزی جنگلها جانورانی هستند که در این اکوسیستمها زندگی میکنند که اغلب آنها یا کشته میشوند یا به شدت آسیب میبینند و نمیتوانند به طبیعت بازگردند.
این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با اشاره به اینکه مهمترین مشکل آتش سوزی جنگلهای استرالیا آسیب دیدن جمعیت قابل توجه “کوالا” ، “کانگورو” و سایر حیوانات است، اظهار کرد: میزان حیواناتی که بر اثر آتشسوزی در استرالیا آسیب دیده و کشته شدهاند را حدود یک میلیارد تخمین میزنند
وی در ادامه گفت: آتشسوزی جنگلها در استرالیا و یا جنگلهای آمازون در گذشته نیز رخ داده اما ابعاد آتش سوزیهای سال جاری بسیار گسترده بوده است.

انقراض ٣٠ گونه جانوری در استرالیا یک فاجعه بینالمللی است
خشکسالیهای شدید علت آتشسوزی جنگلها
درویش اظهار کرد: بسیاری از صاحبنظران بر این باورهستند که دلیل آتش سوزی جنگلها خشکسالیهای شدیدی است که در منطقه به وجود آمده و متأثر از جریانهای “تغییرات اقلیمی” و “جهانگرمایی” است.
این عضو کرسی محیط زیست و امنیت ملی در شورای عالی امنیت ملی کشور افزود: دولت کشور استرالیا یکی از دولتهایی بود که همیشه تغییرات اقلیمی را بهسخره میگرفت، دربرنامهریزیها و سیاستگذاری ها به آن بیتوجه بود و آن را جدی نمیگرفت. در حال حاضر فعالان و متخصصان حوزه محیط زیست این کشور به شدت از این دولت انتقاد و به آن حمله میکنند.
درویش با بیان اینکه چنین آتش سوزی گستردهای در استرالیا بیسابقه بوده است، گفت: نزدیک به هفت میلیون هکتار از رویشگاههای جنگلی و مرتعی استرالیا آتش گرفته و تقریبا تمام مناطق این قاره که بیش از چهار برابر مساحت ایران وسعت دارد، سوخته است.
وی ادامه داد: آتشسوزی جنگلهای استرالیا نزدیک به پنج ماه است که ادامه دارد و پیشبینی میشود تا ماه فوریه (بهمن-اسفند) که بارندگیها اتفاق خواهد افتاد این آتش سوزیها ادامه داشته باشد و تا آن زمان نمیتوان آن را مهار کرد.
درویش همچنین درباره آتشسوزیهای مشابه که سال گذشته در جنگلهای آمازون اتفاق افتاد، گفت: در کشور برزیل دخالتهای انسانی و آتشسوزیهای عمدی که به منظور گسترش وسعت اراضی کشاورزی توسط کشاورزان انجام شد تا حدودی در علت آغاز آتش سوزیهای آن کشور دخیل بودند اما پس از گسترش آتش سوزی به دلیل خشکسالی دیگر کاری از دست دولت بر نمیآمد.
وی درباره علت طولانی شدن مهار آتشسوزیهای جنگلهای استرالیا و جنگلهای آمازون اظهار کرد: نوع گونههای گیاهی که در استرالیا یا در برزیل وجود دارند بسیار آسیبپذیر است. اکالیپتوس گونه گیاهی غالب در استرالیا است که در برابر آتش بسیار حساس است و زمانیکه آتش بگیرد بهراحتی خاموش نمیشود و بهشدت گسترش پیدا میکند.
این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ادامه گفت: جنگلهای آمازون نیز به دلیل اینکه رویشگاههای درختان آن بسیار متراکم هستند زمانیکه آتش سوزی اتفاق میافتد سهم بزرگی از این جنگلها میسوزد.
وی با اشاره به اینکه در رشته کوههای زاگرس درختان «تنک» هستند و «تراکم تاج پوشش» درختان آن منطقه یعنی میزان تراکم یک درخت که میتواند جلوی برهنگی خاک را بگیرد و یکی از نشانههای سلامتی جنگل است بین پنج تا ١٠ درصد است، تصریح کرد: به همین خاطر است که ما در ایران میتوانیم آتش سوزیها را مهار کنیم و از این بابت شانس آوردهایم زیرا اگر جنگلهایی مانند جنگلهای استرالیا یا آمریکای لاتین داشتیم، با توجه به امکانات در دسترس یک هکتار از آن هم تا الان باقی نمانده بود.
آیا پوشش گیاهی جنگلهای استرالیا احیا میشود؟
درویش در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره احیای پوشش گیاهی جنگلهای استرالیا گفت: همیشه در رویشگاههای جنگلی طبیعی بعد از آتش سوزیها، جنگلها میتوانند با تاب آوری خودشان را احیا کنند و دلیل آن پتانسیل اقلیمی آن منطقه است که اجازه رویش درخت و گیاه را میدهد و احیا شدن آن جنگلها براساس چگونگی مدیریت دولت و وضعیت اقلیمی، میتواند بین دو تا ١٠ سال طول بکشد.
وی ادامه داد: در آن مناطق از استرالیا که پوشش گیاهی دارد بارندگیها به اندازهای هست که درخت رویش کند و این اتفاق طبیعی است. آتشسوزی جنگلها در مناطقی جبران ناپذیر است که جنگلکاریها «دست کاشت» باشند مانند جنگلهای لویزان و چیتگر در تهران که اگر دچار آتش سوزی شوند دیگر جنگلی به جای آن نمیروید چون آن منطقه استعداد و شرایط طبیعی جنگل شدن را ندارند.
مدیرکل سابق مشارکتهای اجتماعی سازمان محیط زیست در پاسخ به این سوال که انسان ها چه مسئولیتی در کمک به کاهش این گونه رخدادها دارند، گفت: انسانها باید در رفتارهای شخصی خود تجدید نظر کنند و تا جایی که امکان دارد رفتارهایی که منجر به انتشار سوخت فسیلی و گازهای گلخانهای میشود که مهمترین عامل تغییرات اقلیمی و جهان گرمایی است را مدیریت و صرفه جویی کنند.
وی افزود: افراد باید تا جایی که ممکن است برای جابهجایی بین طبقات ساختمانی اگر مقصد آنها بیش از دو طبقه باشد از آسانسور استفاده کنند و سعی کنند مصرف “پروتئین حیوانی” را در رژیمهای غذایی خود کاهش دهند.
درویش در پایان صحبتهای خود اظهار کرد: دولتها و حاکمیتها باید تلاش کنند تا به جای تولید برق از طریق «سدهای برق آبی»، «نیروگاههای حرارتی» و «نیروگاههای اتمی» به سراغ استحصال انرژیهای نو مانند «انرژی بادی» ، «انرژی خورشیدی» و «انرژی زمین گرمایی» بروند و به جای تولید خودروهای بنزینسوز به استفاده ازخودروهای «هیبریدی» و برقی روی بیاورند.
آتشسوزی گسترده و بیتوجهی دولت استرالبا به تغییرات آب و هوایی
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
به گزارش رویترز از ملبورن ، با وجود خشکسالی سه ساله و آتشسوزیهای طبیعی گسترده و بیسابقه در استرالیا ، اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا و “آنگوس تیلور” وزیر مسئول کاهش انتشار گازهای آلاینده میگویند که این کشور نیازی به کاهش بیش از حد انتشار گازهای آلاینده برای محدود کردن گرم شدن زمین ندارد.
این مقامات در عوض میگویند که استرالیا باید برای تحقق هدفهای تعیین شده در زمینه کاهش گازهای آلاینده برای سال ۲۰۲۰ پاداش دریافت کند. استرالیا ۱٫۳ درصد از انتشار گازهای کربنی جهان را به خود اختصاص میدهد و از لحاظ سرانه انتشار گازهای آلاینده پس از آمریکا در رتبه دوم قرار دارد.
تیلور روز سهشنبه در پاسخی ایمیلی به رویترز گفت : وقتی موضوع کاهش انتشار گازهای آلاینده کربنی در جهان مطرح میشود ، استرالیا باید سهم خود را به انجام برساند و همین کار را میکند اما آتشسوزیهای طبیعی علفزارهای زمانی است که جوامع باید متحد نشوند نه اینکه بین آنها شکاف و تفرقه ایجاد شود.
دولت استرالیا استدلال میکند که تشدید تلاشها برای کاهش انتشار گازهای کربنی به اقتصاد این کشور خسارت وارد خواهد کرد بخصوص اگر به صادرات زغالسنگ و گاز این کشور لطمه وارد کند.
تیلور بتازگی در مطلبی در روزنامه “استرالین” نوشت: در بسیاری از کشورها دنبال کردن سیاستهای کاهش انتشاری که موجب افزایش هزینه زندگی و کاهش مشاغل و درآمد مردم و مانع رشد اقتصادی شود ، قابل قبول نیست.
وی افزود: به همین علت است که ما هدفهای بیمحابا و ویرانگر اقتصادی مورد نظر حزب مخالف کارگر را اتخاذ نخواهیم کرد چون این سیاستها منجر به مالیات بر انرژی خواهد شد. تیلور مشخص نکرد که کاهش انتشار گازهای کربنی موجب افزایش هزینه زندگی خواهد شد.
مردم استرالیا گلایه دارند که به علت فقدان سیاست انرژی ، قیمت برق در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته و بار سنگینی بر هزینه خانوارها ایجاد کرده هر چند که تولیدکنندگان انرژی به تدریج در حال تغییر به سمت انرژیهای ارزانتر تجدیدپذیر هستند.
دانشمندان میگویند که تغییرات آب و هوایی یکی از عوامل اصلی آتشسوزیهای طبیعی ویرانگر هستند. “مارک هودن” مدیر موسسه تغییرات آب وهوایی در دانشگاه ملی استرالیا میگوید: دمای هوا از عوامل اصلی شدت و میزان گسترش آتشسوزی است و این درحالی است که استرالیا شاهد افزایش بیسابقه دمای هوا است.
آتشسوزی در جنگلها نیز خود به عامل دیگری در تشدید وضعیت محیط زیستی تبدیل میشود زیرا هم انتشار گازهای کربنی را افزایش میدهد هم از منابع تصفیه کربن میکاهد و تجدید این منابع جنگلی نیز چند دهه طول میکشد.
آتشسوزی علفزارها در استرالیا از ماه سپتامبر (شهریور) تا کنون موجب انتشار حدود ۳۵۰ میلیون تن دیاکسید کربن شده که معادل دو سوم انتشار سالانه گازها از منابع انسانی است.
مواضع دولت استرالیا درحالی است که دیگران از حزب مخالف کارگر تا “راسل کرو” ستاره سینما و سناتور آمریکایی برنی سندرز همگی اتفاق نظر دارند که تغییرات آب و هوایی با آتش سوزی در استرالیا مرتبط است ؛ آتشی که تا کنون ۲۵ کشته بر جا گذاشته و هزاران خانه و بیش از ۸ میلیون هکتار زمین را نابود کرده است.
مقامات میگویند آتشسوزی تا چند ماه آینده ادامه خواهد داشت و خسارات محیط زیستی زیادی بر جا خواهد گذاشت. شمار احشام و دامهای تلف شده هنوز در دست بررسی است اما انتظار میرود که آمار بسیار بالا باشد و شمار تلفات در میان حیوانات وحشی شدیدتر خواهد بود. یک اکولوژیست در دانشگاه سیدنی برآورد کرده که تقریبا نیمی از یک میلیارد حیوان در ایالت نیوساوتولز تلف شدهاند.

تلف شدن نیمی از یک میلیارد حیوان در ایالت نیوساوتولز
دستگیری صدها عامل حریق عمد در جنگلهای استرالیا
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
به نوشته روزنامه “استرالین”، ۱۸۳ نفر به خاطر به آتش کشیدن جنگل ها در “نیو ساوث ولز”، “کویینزلند”، “ساوث استرالیا” و “تاسمانیا” دستگیر شدند.
“جیمز آگلاوف”، مدیر دانشگاه علوم رفتاری دانشگاه سوینبرن استرالیا، در این رابطه گفت، حدود ۵۰ درصد آتش سوزی های در جنگل های استرالیا از حریق های عمدی شروع شد.
به گفته، “ژانت استنلی”، استاد دانشگاه ملبورن، افرادی که به عمد در جنگل ها آتش روشن می کنند، اساسا مردان جوان ۱۲ تا ۲۴ یا ۶۰ سال و مسن تری هستند که پیشینه خاصی ندارند اما، به نظر می رسد، به طور کلی دچار محرومیت بودند و در کودگی مورد بی توجهی و سوء استفاده قرار گرفتند.
“برندون سوکالوکا”، کسی که در گذشته آتش نشان داوطلب بود، به خاطر ایجاد حریق عمدی در جنگلی در ویکتوریا در سال ۲۰۰۹، به ۱۷ سال زندان محکوم شد. در این آتش سوزی ۱۰ نفر کشته شدند.
آتش سوزی گسترده در استرالیا تاکنون علاوه بر ویرانی بی سابقه، ۲۵ کشته به جا گذاشت. به گفته مقامات استرالیا این آتش سوزی ماهها ادامه خواهد داشت.

آتش سوزی جنگل های استرالیا, آخرین اخبار از آتش سوزی جنگل های استرالیا, آتش سوزی استرالیا اعلام وضعیت اضطراری, چرا استرالیا در آتش می سوزد, آتش سوزی استرالیا