بورس / تحولات بورس / اخبار بورس / وضعیت بورس امروز / آخرین اخبار بورس
بورس / تحولات بورس / اخبار بورس / وضعیت بورس امروز / آخرین اخبار بورس
بورس ، بورس در زبان فرانسوی Bourse بوده که به بها بازار یا بازاری سازمان یافته معنی میشود. در بورس قیمتگذاری، خرید و فروش کالا، تبادل ارز خارجی، قرارداد آتی و اوراق بهادار انجام میشود.
بورس در کشورهای مختلف طبقهبندی خود را دارد. ما در این مطلب سعی می کنیم شما را با بازار بورس ایران بیشتر آشنا کنیم. همچنین سعی می کنیم اخبار روز بورس را برای شما در این مطلب به نگارش در آوریم. با ما و مطلب بورس همراه باشید.

بورس, تحولات بورس, اخبار بورس, وضعیت بورس امروز, آخرین اخبار بورس, بورس ایران, تالار بورس ایران, بورس چیست, تحلیل بورس, شاخص بورس, بازار سهام
معاملات حقوقی ها در گواهی سکه ممنوع شد
۱۳۹۹/۰۲/۳۱
بر اساس مصوبه جدید سازمان بورس از امروز (سه شنبه) تا اطلاع ثانوی معامله حقوقی ها به جز بازارگردان ها و صندوق ها در گواهی سپرده سکه ممنوع شد.
بورس ۳۷۸۵ واحد منفی شد
۱۳۹۹/۰۲/۲۴
شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۳۷۸۵ واحدی بر روی ۱ میلیون و ۱۷ هزار واحد بسته شد
نحوه احراز هویت غیرحضوری سجام اعلام شد
۱۳۹۹/۰۲/۱۸
مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی:
احراز هویت غیرحضوری سجام با تکیه بر تکنولوژی هوش مصنوعی و با همکاری معاونت علمی و فناوری جمهوری اسلامی و تیمهای دانش بنیان انجام میشود.
بعد از درج اطلاعات لازم در زمینه احراز هویت غیرحضوری در سایت سجام، سهامداران میتوانند از طریق اپراتورها اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند.
فرآیند احراز هویت غیرحضوری به این صورت است که علاوه بر گرفتن عکس و تطابق آن با عکسهای مربوطه در ثبت احوال، دارا بودن شماره تلفن همراه به نام فرد الزامی است.
هشدار پلیس به شهروندان درباره سرمایهگذاری در بورس
۱۳۹۹/۰۲/۱۸
رئیس پلیس امنیت اقتصادی پایتخت:
بعضی افراد سودجو با استفاده از کدهای بورسی دیگران و حتی مدارک هویتی آنان از سرمایه گذاران کلاهبرداری میکنند. این نوع کلاهبرداری توسط افراد شیک و با لباسهای تمیز و اتوکشیده اتفاق میافتد.
فعالیت بورسی نیاز به دانش خاص خود را دارد و توصیه میکنیم که فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری خود را در جایی انجام دهند که سرمایه آنها در دسترس باشد.
شهروندان هرگز قبل از کسب مهارت و افزایش دانش در بورس شرکت نکرده و سرمایه گذاری نکنند.
تمام احراز هویتهای دریافت کدبورسی از فردا غیرحضوری انجام میشود
۱۳۹۹/۰۲/۱۶
فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد :
طبق مصوبه شورایعالی بورس به دلیل ازدحام در دفاتر پیشخوان دولت، احراز هویت تمامی افرادی که می خواهند کد بورسی دریافت کنند، به صورت غیر حضوری و الکترونیکی انجام میشود
کواکبیان: مردم اموالشان را برای سرمایه گذاری در بورس نفروشند
نماینده مردم تهران در مجلس:
صدا و سیما و رسانه ها به مردم توصیه نکنند که اموالشان را برای سرمایه گذاری در بورس بفروشند.
اگر کسی درآمد اضافی دارد وارد بورس کند نه اینکه اموال را به فروش برساند. چون ممکن است بورس دچار حباب شده و مردم ضرر کنند.
احراز هویت سامانه سجام غیرحضوری میشود
۱۳۹۹/۰۲/۱۵
رئیس سازمان بورس:
به زودی شرکت سپردهگذاری مرکزی تمهیداتی فراهم میکند که احراز هویت مشتریان بورسی در سامانه سجام به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام شود.
به طور متوسط هر روز ۱۵۰۰ میلیارد تومان پول جدید وارد بورس میشود.
شاخص بورس تهران همچنان بر مدار ریزش
۱۳۹۸/۱۲/۲۰
شاخص کل در بازار بورس امروز (سهشنبه) ۱۴ هزار و ۴۶۵ واحد کاهش داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۵۱۹ هزار و ۹۱۳ واحد رسید.
براساس معاملات امروز بیش از پنج میلیارد و ۳۲۳ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۰ هزار و ۸۵۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با دو هزار و ۵۳۵ واحد کاهش به ۱۷۸ هزار و ۴۳۴ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با یک هزار و ۶۸۷ واحد افت به ۱۱۸ هزار و ۷۴۹ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با ۱۶ هزار و ۷۶۲ واحد کاهش به رقم ۶۵۹ هزار و ۱۵۸ واحد رسید، شاخص بازار اول هشت هزار و ۲۱۶ واحد و شاخص بازار دوم ۳۹ هزار و ۶۶۸ واحد کاهش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد بانک پارسیان (وپارس) با ۲۵۶ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۲۲۳ واحد، نوش مازندران (غنوش) با ۱۰۵ واحد و فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش (افق) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با دو هزار و ۴۰ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۱۰۵ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۷۹۶ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۷۸۰ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۶۸۹ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۵۲۵ واحد و معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۴۷۰ واحد از جمله گروههایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.
برپایه این گزارش، امروز نماد بانک ملت، سایپا، ایران خودرو، بانک تجارتریال ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت بندرعباس در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۲۸۵ میلیون و ۶۷۴ هزار برگه سهم به ارزش چهار هزار و ۷۶۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۴۹ واحد افت داشت و بر روی کانال ۶ هزار و ۷۴۴ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۲۱ هزار و ۶۲۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.
بیشترین تاثیر مثبت را در بین تمامی نمادها، نماد پتروشیمی تندگویان (شگویا)، بانک دی (دی)، کلر پارس (کلر) بیمه سامان (سامان) بر شاخص این بازار داشتند.
نماد سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، هلدینگی صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) هم مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
سقوط ۱۹هزار واحدی شاخص بورس
۱۳۹۸/۱۲/۰۹
شاخص بورس امروز (شنبه) در نخستین دقایق معاملات با بیش از ۱۹هزار و ۷۴۱ واحد افت به کانال ۵۰۴هزار و ۱۰۹ واحدی رسید.
بازار سرمایه از چند روز گذشته وارد رشد لحظهای شد و هر روز شاهد رکوردشکنیهای جدید در این بازار بودیم. اما با توجه ابلاغیه جدید مبنی بر تغییر حجم مبنا، بازار امروز از آغاز معاملات تغییر رویه داد و در مسیر اصلاح قرار گرفت.
شاخص بورس که معاملات خود را در روز چهارشنبه افزایشی آغاز کرد و در دقایق پایانی بازار با عدد ۵۲۴ هزار واحد به معاملات پایان داد، امروز تا این لحظه (۱۰:۱۰) با ۱۹هزار و ۷۴۱ واحد افت از رکوردشکنیهای هفته گذشته فاصله گرفت و اکنون به عدد ۵۰۴ هزار و ۱۰۹ واحد رسیده است.
براساس این گزارش تا این لحظه همه شاخصهای اصلی بورس مانند شاخص قیمت (وزنی – ارزشی)، شاخص کل (هم وزن)، شاخص قیمت (هم وزن)، شاخص آزاد شناور، شاخص بازار اول و شاخص بازار دوم در کنار شاخص کل با افت همراه شدهاند.
تاکنون اکثر نمادها منفی هستند و نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، پتروشیمی پارس (پارس)، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو)، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) و معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

سقوط ۱۹هزار واحدی شاخص بورس
اعمال تغییر و تحولات جدید در بازارهای فرابورس
۱۳۹۸/۱۲/۰۹
برای نخستین بار حجم مبنا برای تمامی شرکتهای مندرج در بازارهای اول، دوم و پایه فرابورس ایران از دوشنبه ۱۲ اسفندماه اعمال میشود.
به گزارش روز (جمعه) روابط عمومی فرابورس ایران، با موافقت شورای عالی بورس و اوراق بهادار و طبق مصوبههای جلسه هفتم اسفندماه ۹۸ هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد که برای شرکتهای موجود در بازارهای اول، دوم و پایه فرابورس ایران حجم مبنا معادل ۴ در ده هزار تعداد سهام شرکت اعمال شود.
فرابورس ایران اعلام کرد که حداقل ارزش مبنا در بازارهای اول و دوم فرابورس، ۵۰ میلیارد ریال و در تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز بازار پایه به ترتیب ۲۰، ۱۰ و ۵ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
همچنین حداکثر ارزش مبنا برای شرکتهای با سرمایه ۲۰ هزار میلیارد ریال و بالاتر، ۱۲۰ میلیارد ریال تعیین شده است و برای شرکتهای با سرمایه کمتر از ۲۰ هزار میلیارد ریال، حداکثر ارزش مبنا ۱۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.
از سوی دیگر، تعداد حجم مبنای هر سهم، بر اساس قیمت پایانی سهام در آخرین روز معاملاتی هر هفته محاسبه و از نخستین روز معاملاتی هفته بعد اعمال میشود.
همچنین در صورت اعمال اقدامات شرکتی، تغییرات حجم مبنا بر اساس مقررات و با رعایت نصابهای یادشده محاسبه و اعمال خواهد شد.
گفتنی است حجم مبنا، حداقل تعداد سهام یک شرکت است که باید در طول روز معاملاتی، دادوستد شود تا قیمت آن سهم بر اساس سقف دامنه نوسان کاهش یا افزایش داشته باشد و در صورتی که تعداد سهام معاملهشده یک شرکت در طول روز کمتر از حجم مبنا باشد، به همان نسبت درصد نوسان قیمت آن سهم نیز کاهش خواهد یافت.
هدف از تعیین حجم مبنا این است که سرمایهگذاران اطمینان داشته باشند که نوسانات قیمت سهام در نتیجه خریدوفروش تعداد مشخصی از سهام شرکت صورت گرفته است و در نتیجه وجود حجم مبنا مانع از ایجاد قیمتهای غیراقعی و کاذب در بازار میشود.
شاخص بورس ۴۸۳۱ واحد رشد کرد
۱۳۹۸/۱۲/۰۵
شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه) چهار هزار و ۸۳۱ واحد افزایش داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۵۰۳ هزار و ۷۳۵ واحد رسید.
براساس معاملات امروز بیش از ۶ میلیارد و ۳۵۴ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۹ هزار و ۲۹۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با دو هزار و ۹۱۱ واحد افزایش به ۱۶۶ هزار و ۲۳۳ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با یک هزار و ۹۳۸ واحد رشد به ۱۱۰ هزار و ۷۱۰ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با هشت هزار و ۵۵۱ واحد افزایش به رقم ۴۲۶ هزار و ۵۶ واحد رسید، شاخص بازار اول سه هزار و سه واحد و شاخص بازار دوم ۱۲ هزار و ۹۸ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۷۸۶ واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با ۳۵۹ واحد، فولاد خراسان (فخاس) با ۳۴۸ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۳۰۰ واحد و فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۲۹۲ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۳۵۵ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۳۲۷ واحد، گروه مپنا (سهامی عام)(رمپنا) با ۲۰۱ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۱۵۸، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی (وصندوق) با ۱۳۳ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۱۲۲ واحد و پتروشیمی جم (جم) با ۱۰۴ واحد از جمله گروههایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.
برپایه این گزارش، امروز نماد بانک تجارت، سایپا، بانک ملت، فولاد مبارکه اصفهان، ایران خودر، ملی صنایع مس ایران و پالایش نفت اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه فلزات اساسی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۵۹۳ میلیون و ۳۸۸ هزار برگه سهم به ارزش ۶ هزار و ۴۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز نزدیک به ۹۰ واحد رشد داشت و بر روی کانال ۶ هزار و ۵۵۲ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۶۰۶ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۲۶ هزار و ۹۲۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
بیشترین تاثیر مثبت را در بین تمامی نمادها، نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، فرابورس ایران (فرابورس)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان) و پتروشیمی زاگرس (زاگرس) بر شاخص این بازار داشتند.
نماد تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پالایش نفت شیراز (شراز)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) و توسعه و عمران استان کرمان (کرمان) هم مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
شاخص بورس در آستانه ورود به کانال ۵۰۰ هزار واحد
۱۳۹۸/۱۲/۰۱
شاخص کل در بازار بورس امروز (یکشنبه) ۱۷ هزار و ۱۰۶ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۴۹۸ هزار و ۹۰۴ واحد رسید.
براساس معاملات امروز بیش از پنج میلیارد و ۶۸۷ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۱ هزار و ۷۰۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۶ هزار و ۱۰۲ واحد افزایش به ۱۶۳ هزار و ۳۲۲ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با چهار هزار و ۶۵ واحد رشد به ۱۰۸ هزار و ۷۹۴ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با ۲۲ هزار و ۵۷۷ واحد افزایش به رقم ۶۱۷ هزار و ۵۰۴ واحد رسید، شاخص بازار اول ۱۲ هزار و ۷۱۹ واحد و شاخص بازار دوم ۳۳ هزار و ۵۱۲ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۹۰۶ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۶۲۴ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۵۸۹ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۵۰۶ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۴۷۹ واحد، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۴۶۶ واحد و گروه مپنا (رمپنا) با ۴۶۱ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد گسترش صنایع و خدمات کشاورزی (تکشا) با چهار واحد، سامان گستر اصفهان (ثامان) با سه واحد، سیمان فارس (سفار) با دو واحد و کشت و صنعت پیاذر (سبهان) با یک واحد بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد بانک ملت، سایپا، بانک تجارت، ایران خودرو، پالایش نفت اصفهان، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و پارس خودرو در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۵۶۵ میلیون و ۱۱۹ هزار برگه سهم به ارزش بیش از چهار هزار و ۳۷۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۲۴۹ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۶ هزار ۴۶۲ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۳۶۷ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۴۰ هزار و ۵۹۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز در بین تمامی نمادها، نماد سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی مارون (مارون)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) وصنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.
رشد شاخص بورس در هفته پایانی بهمن
۱۳۹۸/۱۲/۰۱
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۳۰ بهمن) به عدد ۴۷۸ هزار و ۷۵۴ واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته بیش از دو درصد رشد را تجربه کرد.
در چهار روز معاملات هفته جاری، شاخص بورس ۱۹ هزار و ۶۷۵ واحد افزایش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۲۳ بهمن) با عدد ۴۵۹ هزار و ۷۹ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۲۳ بهمن ماه) به عدد ۴۷۸ هزار و ۷۵۴ واحد رسید. شاخص آزاد شناور در آخرین روز معاملات هفته گذشته ۵۵۵ هزار و ۷۳۴ واحد بود که در روز چهارشنبه این هفته به رقم ۵۷۹ هزار و ۶۷۴ واحد رسید و افزایش ۲۳ هزار و ۹۴۰ واحدی را رقم زد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) در پایان هفته گذشته ۱۴۸ هزار و ۹۳۰ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۱۵۵ هزار و ۶۸۳ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) از ۹۹ هزار و ۳۲۶ واحد به عدد ۱۰۳ هزار و ۷۵۷ واحد رسید. در چهار روز معاملاتی این هفته بازار سرمایه نمادهای بانک ملت، بانک تجارت، ایران خودرو، سایپا و پالایش نفت اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند. در هفتهای که گذشت بانک ها، شیمیایی، فلزات اساسی، خودروییها، انبوه سازی، مواد دارویی، صنایع غذایی به جز قند و شکر، بیمه و بازنشسته، چند رشته ای صنعتی، رایانه، کانیهای فلزی، سیمان، کانیهای غیرفلزی، تامین آب، برق و گاز با رشد مثبت بر شاخص کل همراه بودند.
هفته گذشته بانکها و موسسات اعتباری، فلزات اساسی، کانیهای فلزی، شیمیایی، انبوهسازی املاک و مستغلات، خودرو و قطعات، فرآوردههای نفتی، مواد دارویی، سرمایهگذاریها، حمل و نقل، سیمان، آهک و گچ، صنایع غذایی به جز قند و شکر، واسطهگریهای مالی و پولی، صندوق سرمایهگذاری قابل معامله، بیمه و بازنشستگی، محصولات فلزی و دارویی نسبت به دیگر صنایع بیشترین حجم معاملات را داشتند. همچنین شیمیایی، فلزات اساسی، بانک ها و موسسات اعتباری، خودرو و قطعات، کانه های فلزی، فرآورده های نفتی، انبوه سازی املاک و مستغلات، مواد دارویی، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، سرمایه گذاری ها، سیمان، آهک و گچ، صنایع غذایی به جز قند و شکر، دارویی، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، واسطه گریهای مالی و پولی، بیمه و بازنشستگی، عرضه برق، گاز، بخار، بخار و آب گرم، محصولات کاغذی و محصولات فلزی و فنی و مهندسی بیشترین میزان از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
رشد شاخص بورس چقدر واقعی است؟
۱۳۹۸/۱۱/۲۸
بازار سرمایه از ابتدای سال جاری روند متفاوتی را نسبت به سالهای گذشته در پیش گرفت و زمینه رشد بیش از ۱۰۰ درصدی شاخص بورس در بازار را فراهم کرد اما این موضوع شک و شبههای را ایجاد کرده که رشد بازار تا چه میزان واقعی و در جهت رشد تولید و اشتغال کشور بوده است؟
زمانی که روند معاملات بازار سرمایه با دیگر بازارها را مورد مقایسه قرار میدهیم شاهد تمایل سرمایهگذاران برای ورود سرمایههای خرد به سمت به بورس هستیم که این مورد با وجود هجوم نقدینگی به این بازار، نمیتواند در زمینه تولید و اقتصاد کشور بیتاثیر باشد.
از نگاه کارشناسان اقتصادی، رشد و توسعه اقتصادی کشور نیازمند سرمایههای کلانی است که در این راستا بازار سرمایه می تواند نقش آفرینی موثری را از خود به یادگار بگذارد.
در چند وقت اخیر در کشور شاهد دلالیها و عدم شفافیتهایی معاملاتی هستیم که این موضوع زمینه ترس برای واحدهای تولیدی برای کسب سود کمتر را فراهم کرده است؛ یکی از تفاوتهای شاخص بازار سرمایه با دیگر بازارها برای معاملات، وجود شفافیت در معاملات و قیمتها است که این موضوع اشتیاق شرکتها و واحدهای تولیدی برای ورود سهام خود در بازار سرمایه را فراهم کرده است.
رونق بازار سرمایه که تامین مالی شرکت ها و رونق تولید را فراهم می کند به مراتب زمینه اشتغال و فرصت های شغلی را ایجاد می کند، اما مساله اینجاست که با وجود رشدهای لحظه ای شاخص بورس در بازار سرمایه این موضوع تا چه میزان توانسته است در میزان تولید و اشتغال کشور تاثیرگذار باشد.
مصاحبه «امیر هامونی» مدیر عامل شرکت فرابورس ایران در این زمینه
در سال جاری، رونق بازار سرمایه، در تامین مالی واحدهای تولیدی و کاهش نرخ بیکاری چه نقشی ایفا کرد؟
نرخ اشتغال از جمله مهمترین شاخصهای کلان اقتصادی به شمار میرود که در شرایط رکود از اهمیت بالاتری برخوردار است، اکنون مساله افزایش یا حفظ اشتغال موجود، به یکی از مهمترین اهداف سیاستگذاران بدل شده و در همین راستا فرابورس ایران نیز با هدف تحقق رشد تولید و اشتغال ملی، با فراهم آوردن بستری مناسب برای تامین مالی، تلاش کرده زمینهساز رشد ۵۴ درصدی اشتغال در میان شرکتهای پذیرششده در بازار فرابورس ایران باشد.
بر اساس گزارش این مرکز، نرخ بیکاری افراد ١۵ ساله و بیشتر، در پاییز ۱۳۹۸ نسبت به پاییز ۱۳۹۷ حدود ۱.۲ درصد کاهش داشته و در واقع در کل کشور به ۱۰.۶ درصد رسیده است که با توجه به پیچیدگیهای پیرامون بحث بیکاری و اشتغال طی یک دهه گذشته و از سویی افزایش جمعیت بیکار کشور به حدود ۳ میلیون نفر، بازار سرمایه میتواند با هدایت جریان نقدینگی و سرمایههای عمومی به سمت تولید علاوه بر تقویت توان تولید داخلی زمینهساز رشد اشتغال و در نهایت کاتالیزوری برای رشد، توسعه و شفافیت اقتصاد ملی باشد.
فرابورس توانسته با تسهیل و تسریع ورود شرکتها و فراهم کردن بستری مناسب برای تامین مالی آنها، موفقیت چشمگیر و محسوسی در زمینه رشد تولید و اشتغال ملی داشته است.
تعداد نیروی شاغل در شرکتهای فرابورسی نسبت به چند وقت گذشته چه تغییری کرده است؟
تعداد نیروی شاغل به کار شرکتهای پذیرششده در فرابورس از زمان عرضه اولیه آنها تا کنون، از ۵۱ هزار و ۲۰۸ نفر به ۷۸ هزار و ۶۲۰ نفر رسیده که رشد حدود ۵۴ درصدی را نشان میدهد و از نقش پررنگ بازار سرمایه در تجهیز منابع مالی، بهبود اشتغال شرکتها و تولید حکایت میکند، در بررسیهای صورتگرفته، بیش از ۱۰۰ شرکت که حداقل ۲ سال از زمان عرضه اولیه آنها گذشته است مورد مطالعه قرار گرفتهاند که از زمان عرضه اولیه سهام تاکنون، تعداد افراد شاغل در شرکتهای آهن و فولاد ارفع، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و توسعه خدمات دریایی و بندری سینا به ترتیب از ۶۰ نفر به یکهزار و ۲۲۴ نفر، از ۵۲۳ نفر به ۶ هزار و ۸۰۰ نفر و از ۲۲۰ نفر به یکهزار و ۹۹۲ نفر افزایش یافته است و این سه شرکت بیشترین رشد اشتغال را از لحاظ جذب نیروی انسانی و کارآفرینی در میان سایر شرکتهای فرابورسی داشتهاند.
بیشترین رشد اشتغال در کدام صنایع بوده است؟
طبق آمار ارائه شده بیشترین رشد اشتغال مربوط به صنایع «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» از ۴۱۴ نفر به دو هزار و ۶۳۵ نفر، «استخراج کانههای فلزی» از ۱۸۹ نفر به ۷۱۱ نفر و «محصولات شیمیایی» از سه هزار و ۵۰۸ نفر به هشت هزار و ۳۶۶ نفر بوده است که این سه صنعت در زمینه افزایش آمار نیروی شاغل به کار آنها در مقایسه با سایر گروههای فرابورسی پیشتاز بوده اند.
با وجود رشد تعداد نیروی شاغل به کار در اکثر صنایع فعال در بازار سرمایه تعداد پرسنل در کدام صنایع کاهش یافته است؟
در برخی صنایع از جمله «سایر واسطهگری مالی» و «انبوهسازی، املاک و مستغلات» تعداد پرسنل کاهش یافته است، اکنون صنایع «فلزات اساسی» با ۲۸ هزار و ۸۲۸ نفر، «محصولات شیمیایی» با ۸ هزار و ۳۶۶ نفر و «فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای» با ۴ هزار و ۹۱۰ نفر، بزرگترین صنایع فرابورسی از لحاظ تعداد پرسنل هستند و شرکتهای ذوبآهن اصفهان، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و فولاد هرمزگان جنوب نیز به ترتیب با ۱۶ هزار ۲۸۷ نفر، ۶ هزار و ۸۰۰ نفر و ۳ هزار و ۷۱۰ نفر بزرگترین شرکتها از بُعد تعداد پرسنل در بازارهای اول و دوم فرابورس ایران هستند.
کدام موانع به عنوان ضعفهای کلیدی نظام سیاستگذاری کشور در حوزه اشتغال محسوب میشوند؟
فقدان نگرش درست در بهکارگیری ظرفیتهای موجود کشور است و برخی از مصادیق عینی آن را میتوان در شهرکهای صنعتی، ساختمانها، تجهیزات بدون استفاده و راکد، سولهها و … مشاهده کرد. تجربه کشورهای موفق برای بهکارگیری این امکانات و ظرفیتها، تحرکبخشی در تولید و اشتغال بوده و یکی از مهمترین درگاههای حصول به این امر، بازار سرمایه است.
رکوردشکنی جدید شاخص بورس
۱۳۹۸/۱۱/۲۷
شاخص کل در بازار بورس امروز (یکشنبه) ۱۰ هزار و ۷۶۱ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۴۷۲ هزار و ۷۴۹ واحد رسید.
براساس معاملات امروز بیش از ۹ میلیارد و ۵۷۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۷ هزار و ۱۷۵ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با دو هزار و ۴۲۶ واحد افزایش به ۱۵۲ هزار و ۴۵۸ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با یک هزار و ۶۱۸ واحد رشد به ۱۰۱ هزار و ۶۷۹ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با ۱۱ هزار و ۷۵۶ واحد افزایش به رقم ۵۷۰ هزار و ۶۵۱ واحد رسید، شاخص بازار اول هفت هزار و ۶۹۹ واحد و شاخص بازار دوم ۲۲ هزار و ۴۳۳ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۹۳۱ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۸۱۵ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۵۳۶ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۵۳۶ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۵۲۲ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۴۹۲ واحد و پالایش نفت تهران (شتران) با ۴۳۳ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد مخابرات ایران (اخابر) با ۱۵۶ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۱۱۹ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۶۳۹ واحد، داده گستر عصر نوین های وب (های وب) با ۸۹ واحد و بانک ملت (وبملت) با ۷۲ واحد از جمله گروههایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.
برپایه این گزارش، امروز نماد بانک تجارت، بانک ملت، ایران خودرو، سایپا، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان و ملی صنایع مس ایران در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه فلزات اساسی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۷۵۲ میلیون و ۳۲۶ هزار برگه سهم به ارزش پنج هزار و ۳۵۵ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۳۹ واحد رشد داشت و بر روی کانال ۶ هزار و ۵۴ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۸۷۸ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۲۵ هزار و ۴۳۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.
بیشترین تاثیر مثبت را در بین تمامی نمادها، نماد پتروشیمی مارون (مارون)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) و توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) بیشترین رشد مثبت بر شاخص این بازار داشتند.
نماد سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، سرمایه گذاری مس سرچشمه (سرچشمه) و آتیه داده پرداز (اپرداز) هم مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
منبع : ایرنا
ورود شاخص بورس به کانال ۴۶۰ هزار واحد
۱۳۹۸/۱۱/۲۶
شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) دو هزار و ۹۰۸ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۴۶۱ هزار و ۹۸۸ واحد رسید.
براساس معاملات امروز بیش از ۶ میلیارد و ۲۲۹ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۹ هزار و ۱۷۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با یک هزار و ۱۰۱ واحد افزایش به ۱۵۰ هزار و ۳۲ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۷۳۴ واحد رشد به ۱۰۰ هزار و ۶۱ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با سه هزار و ۱۶۱ واحد افزایش به رقم ۵۵۸ هزار و ۸۹۵ واحد رسید، شاخص بازار اول یک هزار و ۴۸ واحد و شاخص بازار دوم ۱۰ هزار و ۶۸۵ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۴۰۰ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۳۴۶ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۲۹۱ واحد و فولاد خراسان (فخاس) با ۲۸۲ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد گروه مپنا (رمپنا) با ۴۷۵ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۴۶۰ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۳۶۰ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۲۵۱ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۲۱۷ واحد و بانک تجارت (وتجارت) با ۱۹۷ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد ایران خودرو، سایپا، بانک ملت، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، بانک صادرات ایران و فولاد مبارکه اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۳۵۳ میلیون و ۴۲۱ هزار برگه سهم به ارزش بیش از سه هزار و ۷۹۳میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز نزدیک به ۱۰۰ واحد افزایش داشت و بر روی کانال پنج هزار ۹۱۵ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۶۷۵ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۳۴ هزار و ۶۰۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز در بین تمامی نمادها، نماد سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی مارون (مارون)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، فرابورس ایران (فرابورس) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین نماد هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، بیمه کوثر (کوثر)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) و توزیع داروژخش (دتوزیع) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
شاخص بورس وارد کانال ۴۵۰ هزار واحدی شد
۱۳۹۸/۱۱/۱۹
شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) ۶ هزار و ۹۴۸ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۴۵۲ هزار و ۴۸۲ واحد رسید. براساس معاملات امروز بیش از ۹ میلیارد و ۹۶۸ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۸ هزار و ۱۹۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۵۴۵ واحد افزایش به ۱۴۷ هزار و ۱۱۶ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۳۶۳ واحد رشد به ۹۸ هزار و ۱۲۹ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با هفت هزار و ۴۰۲ واحد افزایش به رقم ۵۴۷ هزار و ۷۲۷ واحد رسید، شاخص بازار اول پنج هزار و ۲۴۲ واحد افزایش و شاخص بازار دوم ۱۳ هزار و ۲۶۶ واحد افزایش داشت.
علاوه براین در بین تمامی نمادها، نماد نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۴۸۱ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۴۶۸ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۴۲۹ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۴۲۵ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۴۱۲ واحد و سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۴۰۳ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد مخابرات ایران (اخابر) با ۵۱۷ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۲۴۸ واحد، سایپا (خساپا) با ۱۶۴ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۱۲۴ واحد و بانک صادرات ایران با ۱۰۵ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد بانک تجارت، بانک ملت، سایپا، بانک صادرات ایران، ملی مس صنایع ایران، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه بانک ها در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه چهار میلیارد و ۵۷۸ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از پنج هزار و ۳۹۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۹۲ واحد افزایش داشت و بر روی کانال پنج هزار ۷۴۷ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار ۲ میلیارد و ۲۴۰ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۲۷ هزار و ۲۰۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز در بین تمامی نمادها، نماد هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) و و فرابورس ایران (فرابورس) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند
همچنین نماد توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، قاسم ایران (قاسم)، بهمن دیزل (خدیزل)، بیمه دی (ودی)، بیمه کوثر (کوثر)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) و شیر پاستوریزه پگاه گلستان (غگلستا) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
عقبنشینی شاخص بورس در نخستین روز هفته
۱۳۹۸/۱۱/۱۲
شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) ۹۵۴ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۴۲۶ هزار و ۱۸۴ واحد رسید.

عقبنشینی شاخص بورس در نخستین روز هفته
براساس معاملات امروز بیش از هشت میلیارد و ۸۶۹ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۹ هزار و ۵۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۲۳۹ واحد افزایش به ۱۴۰ هزار و ۲۰۱ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۱۶۰ واحد رشد به ۹۳ هزار و ۵۲۹ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با ۱۴ واحد افزایش به رقم ۵۱۲ هزار و ۳۰۱ واحد رسید، شاخص بازار اول ۳۶۸ واحد و شاخص بازار دوم سه هزار و ۳۹۶ واحد افت داشتند.
علاوه براین در بین تمامی نمادها، نماد ایران خودرو (خودرو) با ۲۳۳ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۲۳۱ واحد، بورس اوراق بهادار تهران (بورس) با ۱۶۱ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۱۵۳ واحد، بانک صادرات ایران (وبصادر) با ۱۴۹ واحد و معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۹۵ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۵۷۱ واحد، انرژی خلیج فارس مبین (مبین) با ۱۷۲ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۱۷۱ واحد، پتروشیمی خارک (شخارک) با ۱۶۶ واحد و توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۱۶۵ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد بانک تجارت، بانک ملت، ماشین سازی اراک، بانک اقتصاد نوین، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان و ایران خودرو در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه بانک ها در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه چهار میلیارد و ۹۹۷ هزار برگه سهم به ارزش بیش از چهار هزار و ۴۵۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۰ واحد افزایش داشت و بر روی کانال پنج هزار ۴۱۵ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۷۷۹ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۲۱ هزار و ۴۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز در بین تمامی نمادها، نماد سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی مارون (مارون)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، فرابورس ایران (فرابورس) و گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین نماد صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، توکاریل (توریل)،نفت پاسارگاد (شپاس) و توسعه و عمران استان کرمان (کرمان) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
صنایع پیشرو در بازار سرمایه کدامند؟
۱۳۹۸/۱۱/۱۲
یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: گروه خودرو، بانک و دیگر گروههایی که نسبت به سایر گروهها رشد کمتری را تجربه کردند به دلیل پایین قیمتها برای سرمایهگذاران جذاب خواهد بود.
در چهار روز معاملات هفته گذشته، شاخص بورس ۱۵ هزار و ۹۲۸ واحد افزایش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۲ بهمن ماه) با عدد ۴۱۱ هزار و ۲۱۱ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۷ بهمن ماه) به عدد ۴۲۷ هزار و ۱۳۹ واحد رسید.
ارزش بورس تهران در هفتهای که گذشت ۱۶ هزار و ۴۱۸ میلیارد ریال بود که در مقایسه با هفته گذشته ۱۶ درصد افزایش را تجربه کرد.
همچنین در معاملات هفته گذشته بازار سرمایه نمادهای بانک تجارت، بانک ملت، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان و سایپا در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
بیمه بازار سرمایه نسبت به تنش های سیاسی
«امیرعلی امیرباقری» امروز (شنبه) در گفت و گویی ارزیابی خود از روند معاملات بورس در هفتهای که گذشت را اینگونه بیان کرد: در بازار هفته گذشته همچنان شاهد ادامه ورود جریان نقدینگی و سرمایه حقیقیها به سمت بازار سرمایه بودیم.
وی ادامه داد: در روند کنونی معاملات، جریان خرید از سوی حقیقیها در حال انجام است که این روند از چند هفته گذشته با ورود پول حقیقیها به گروه خودرو آغاز سپس این جریان نقدینگی به سمت گروه بانکی، فلزی و معدنی متمایل شد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: تمایل ورود نقدینگی در بازار به سمت نمادهایی بود که از رشد کلی بازار جا ماندند و کماکان از ریسک کمتر و بازدهی بیشتر برخوردارند.
وی گفت: انتظار میرود این روند به مرور به تعادل برسد و در آن نقاط میتوان تحلیل کرد که آیا همچنان ورود سرمایه حقیقیها به بازار ادامه دارد یا خیر و جهت آن به کدام سمت است.
امیرباقری توصیه خود به سرمایهگذاران را اینگونه بیان کرد: سرمایهگذاران باید در انتخاب سهام و سرمایهگذاری به سمت نمادهایی پیش روند که در چند وقت اخیر رشد کمتری را در روند صعودی بازار تجربه کردند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این نمادها از ریسک کمتری برای سرمایهگذاری و نیز در زمان بازگشت بازار برخوردارند.
وی به عواملی که باعث ورود سرمایهگذاران حقیقی به بازار سرمایه شد اشاره و بیان کرد: در اوج تنش مسایل سیاسی به لحاظ نظامی و امنیتی اتفاقی برای کشور رخ نداد که این موضوع نشان میهد بازار سرمایه نسبت به تنشهای سیاسی بیمه شده و انتظار میرود این جریان نقدینگی کماکان حضور خود را در بازار حفظ کند.
این کارشناس بازار سرمایه پیش بینی خود از روند معاملات بازار سرمایه درهفته جاری را اینگونه بیان کرد: این هفته بازار متعادلتری نسبت به هفته گذشته خواهیم داشت و جریان نقدینگی حقیقیها به سمت این بازار ادامه دار است.
یک کارشناس پیش بینی کرد: ادامه رشد بازار سرمایه تا پایان سال
۱۳۹۸/۱۱/۱۰
عرفان هودی ، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه پولهای جذب شده در بازار سرمایه اکنون در حال کمک به رشد این بازار است، گفت: انتظار می رود این روند افزایشی تا پایان سال تداوم یابد. وی همچنین افزود: از نظر حجم معاملات مشخص است سهامداران حاضر در بازار افرادی خبره محسوب می شوند که به صورت حمایتی در حال خرید از بازار هستند و عمده خرید این افراد در نوبت دوم معاملات بازار انجام می شود.
هودی اضافه کرد: سهامداران تازه کار در بازار افرادی عجول به حساب می آیند که منتظرند به محض رشد بازار و شناسایی سود از این بازار خارج شوند. وی خاطرنشان کرد: اخیرا فشار عرضه سهام در نیمههای نخست معاملات زیاد است در حالی که در نیمه دوم بازار صف فروش جمعآوری و بازار بیشتر به سمت خرید پیش میرود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: دیگر بازارها مانند طلا، دلار، خودرو، مسکن و بانک اتفاق خاصی رخ نداده که قادر به جذب سرمایههای مردم باشد؛ بنابراین اکنون شاهد انتقال نقدینگی و ورود سرمایه به بازار سرمایه هستیم. وی با بیان اینکه روند بازار در دو ماه اخیر روند صعودی را در پیش گرفت، اما هفتهای که با ترور سردار سلیمانی همراه شد، شرایط نزولی یافت.
به گفته این کارشناس، شاخص بورس در هفتهای که ریزشی بود بعد از اصلاح صورت گرفته به سرعت تغییر مسیر داد و به سمت روند افزایشی رفت که به دنبال آن شاهد شکسته شدن چند رکورد تاریخی بودیم.
هودی با بیان اینکه پولهای جذب شده در بازار سرمایه اکنون در حال کمک به رشد این بازار است، گفت: میانگین رشد شاخص بورس به صورت روزانه دو هزار واحد بود، اکنون اصلاح کوتاهمدتی برای بازار پیشبینی میشود که انجام آن حتمی است اما به دلیل ورود حجم سنگینی از نقدینگی اصلاحی که صورت میگیرد سنگین نخواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: براساس پیشبینیهای صورت گرفته اگر در تعطیلات پیش رو شاهد تهدید اتفاقات سیاسی و ریسکهای غیرسیسماتیکی در کشور نباشیم معاملات بازار در هفته آینده افزایشی خواهد بود. وی همچنین گفت: در بازارهای دیگر اتفاقی رخ نمیدهد که سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری به سمت آن بازرها پیش بروند به همین دلیل ورود نقدینگی موجود در بازار کمک چشمگیری به رشد این بازار داشته است، اگر نرخ سود بانکی از ۱۵ درصد سالیانه به ۱۷ درصد افزایش یابد به طور حتم شاهد واکنش منفی بازار سرمایه و کاهش سرمایه گذاری در این بازار خواهیم بود.
وی افزود: در اسفند ماه شاهد دو اتفاق مهم در کشور یعنی انتخابات ریاست جمهوری و نیز نزدیک شدن به ایام نوروز خواهیم بود که این مسایل تاثیر ویژهای را در معاملات بازار خواهد داشت.
هودی گفت: از ۲۰ اسفند به بعد برخی از سهامداران به دلیل شناسایی سود شروع به نقد کردن سهام خود می کنند تا در چند روزی که معاملات انجام نمیشود پول نقد در اختیار داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: هر انتخاباتی یک تفکرات سیاسی را با خود به همراه دارد که در بازار سرمایه تاثیر گذاری دارد، بنابراین در یک ماهی که قرار است انتخابات برگزار شود در صورتی که قیمت دلار ثابت باشد و نرخ های جهانی تغییری نکند، بازار به روند مثبت خود ادامه می دهد.
وی با تاکید بر اینکه شاخص بورس تا پایان سال به کانال ۴۳۰ هزار واحد خواهد رسید، گفت: در این دوران گروه خودرو، بانک و سیمانی ها به دلیل تجدید ارزیابی با رشد همراه می شوند.
شاخص بورس ۲۳۵۵ واحد رشد کرد
۱۳۹۸/۱۱/۰۷
شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه) دو هزار و ۳۵۵ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۴۲۰ هزار و ۶۶۸ واحد رسید. براساس معاملات امروز بیش از ۶ میلیارد و ۷۳۵ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۹۰۱ واحد افزایش به ۱۳۸ هزار و ۲۳۴ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۶۰۱ واحد رشد به ۹۲ هزار و ۲۱۷ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با دو هزار و ۸۴۹ واحد افزایش به رقم ۵۰۴ هزار و ۱۶۲ واحد رسید، شاخص بازار اول یک هزار و ۶۴۸ واحد و شاخص بازار دوم پنج هزار و ۷۵ واحد افزایش داشتند.
علاوه براین در بین تمامی نمادها، نماد توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۳۰۳ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۲۲۲ واحد، پارس سویچ (بسویچ) با ۱۹۹ واحد، انرژی خلیج فارس مبین (مبین) با ۱۱۷ واحد و معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۱۱۶ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۱۹۶ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۱۸۲ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۱۰۸ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۹۴ واحد، خدمات انفورماتیک (رانفور) با ۹۳ واحد و نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۸۷ واحد هم بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد سایپا، بانک ملت، بانک تجارت، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان و بانک پارسیان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه خودرو در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۸۱۸ میلیون و ۸۱۰ هزار برگه سهم به ارزش بیش از سه هزار و ۴۳۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۷ واحد افت داشت و بر روی کانال پنج هزار ۳۲۳ واحد ثابت ماند. همچنین در این بازار دو میلیارد و ۶۰۳ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۱۸ هزار و ۳۳۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز در بین تمامی نمادها، نماد صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، توریل (توکاریل)، بانک دی (دی)، نفت پاسارگاد (شپاس) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین نماد پتروشیمی مارون (مارون)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، فرابورس ایران (فرابورس) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
شاخص بورس همچنان بر مدار صعود
۱۳۹۸/۱۱/۰۵
شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) پنج هزار و ۷۹۰ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۴۱۷ هزار و یک واحد رسید.
براساس معاملات امروز بیش از ۶ میلیارد و ۳۵ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۰ هزار و ۵۱ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هم وزن) با سه هزار و ۶۹۱ واحد افزایش به ۱۳۵ هزار و ۵۴۱ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با دو هزار و ۴۶۲ واحد رشد به ۹۰ هزار و ۴۲۱ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با هفت هزار و ۸۸۷ واحد افزایش به رقم ۴۹۸ هزار و ۸۲۴ واحد رسید، شاخص بازار اول چهار هزار و ۲۲۴ واحد و شاخص بازار دوم ۱۱ هزار و ۷۰۶ واحد افزایش داشتند.
علاوه براین در بین تمامی نمادها، نماد مخابرات ایران (اخابر) با ۴۳۰ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۳۹۵ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۲۱۹ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۲۰۰ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۱۷۸ واحد و ایران خودرو (خودرو) با ۱۷۵ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۲۰۰ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۱۰۷ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۹۷ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۹۷ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۷۲ واحد و سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۶۷ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد بانک تجارت، بانک ملت، سایپا، ماشین سازی اراک، سایپا، بانک اقتصاد نوین، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه خودرو در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۶۲۵ میلیون و ۸۴۶ هزار برگه سهم به ارزش بیش از سه هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.

شاخص بورس همچنان بر مدار صعود
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۶۳ واحد افزایش داشت و بر روی کانال پنج هزار ۳۵۱ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۳۲۹ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۶۸ هزار و ۴۰۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز در بین تمامی نمادها، نماد فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، فرابورس ایران (فرابورس) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین نماد پتروشیمی مارون (مارون)، نفت پاسارگاد (شپاس) توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، شیر پاستروریزه پگاه گلستان (غگلستا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند) و گروه کارخانجات صنعتی تبرک (تبرک) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
اصلاح شاخص بورس، دور از انتظار نبود
۱۳۹۸/۱۱/۰۲
«علی صادقین» امروز (چهارشنبه) با تاکید بر اینکه در وضعیت کنونی دلیلی برای ریزش شاخص بورس و خروج نقدینگی از بازار وجود ندارد، افزود: حجم معاملات در بازار دیروز بیش از چهار هزار میلیارد تومان بود، تا زمانی که حجم معاملات بالا بوده و نشانهای برای خروج نقدینگی از بازار وجود نداشته باشد نمیتوان انتظار ریزش سنگین شاخص بورس را داشت.
صادقین اظهار داشت: دلایل اصلی ریزش شاخص بورس میتواند ناشی از افت نرخ ارز، کاهش تورم، افت قیمتهای جهانی مواد پایه، کاهش قیمت نفت و افت حجم معاملات باشد که اکنون هیچ یک از این مسایل در بازار رخ نداده است، همچنین اکنون هیچ بازار رقیبی که سود بیشتر و مثبتی نسبت به تورم داشته باشد و به عنوان بازار رقیب بازار سرمایه شناخته شود وجود ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: به دلیل ورود نقدینگی معقول در بازار سرمایه و رشد چشمگیر شاخص بورس باید اصلاح صورت گرفته در بازار را پذیرفت.
وی اظهار داشت: روند دو روز گذشته بازار چندان ریزشی نبوده و این به معنای خروج نقدینگی از بورس و ریزش شدید شاخص بورس نیست بلکه یک روند کاملا طبیعی و در قالب اصلاح است که باید صورت میگرفت.
صادقین گفت: شاخص به کمتر از ۴۰۰ هزار واحد نمیرسد مگر آنکه یک اتفاق بنیادی غیر قابل پیشبینی شدهای در اقتصاد کشور رخ دهد که بخواهد به شدت بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بخش قابل توجهی از افت سهام شاخص ساز ناشی از گزارشهای ارایه شده است، گفت: پالایشیها نسبت به سه ماه گذشته گزارش مطلوبی ارایه نکردند و گزارش مربوط به پتروشیمیها، فلزات و برخی دیگر از صنایع کوچک باب طبع اهالی بازار نبود اما برعکس برخی از صنایع مانند بانکیها و بیمهایها گزارش معقولی را به بازار ارایه دادند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی نمیتوان انتظار افت سنگین شاخص بورس را داشت و بازار میتواند با سرعت کند به روند صعودی خود بازگردد.
صادقین خاطرنشان کرد: شاخص هموزن نشاندهنده اقبال بازار به سمت سهام کوچک و تورم محور مانند قندیها، داروییها و سیمان است که در کنار آن گروه خودرو نیز جذاب به نظر میرسد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: سرمایهگذاران در هنگام خرید سهام موجود در بازار باید از هیجان پرهیز کنند و اخبار و فاکتورهای بنیادی را برای انتخاب سهام مدنظر قرار دهند.
دژپسند: اُفت شاخص بورس جبران شد
۱۳۹۸/۱۱/۰۱
فرهاد دژپسند روز سهشنبه درباره وضعیت بازار سرمایه و بورس، اظهار داشت: در حال حاضر بورس به سمتی هدایت میشود که قابل اعتماد باشد و صاحبان منابع خُرد و بنگاهها برای تامین خواستههای خود بازار سرمایه را به عنوان تکیهگاهی مطمئن تلقی کرده و به آن مراجعه کنند.
ریزش بورس در روز گذشته کمتر از ۰.۲ درصد است
دژپسند با بیان اینکه ریزش بورس در روز گذشته کمتر از ۰.۲ درصد است، درباره علت اُفت شاخص بورس در هفتههای گذشته، افزود: اگرچه شاخص بورس در هفتههای گذشته به دلیل برخی حوادث اُفت داشت اما سریع جبران شد و حتی شاخصهای بورس در حال حاضر از ماه پیش از بروز حوادث نیز بالاتر است.
برگزاری سه جلسه فوق العاده به منظور جلوگیری از آسیب حقوق مالکان و دارندگان سهام بورسی
وی اظهار کرد: در این مدت شورای عالی بورس سه جلسه فوقالعاده برگزار کرد تا از آسیب حقوق مالکان و دارندگان سهام بورسی جلوگیری کند.

دژپسند: اُفت شاخص بورس جبران شد
نباید در انتظار صعود مداوم شاخص بورس بود
۱۳۹۸/۱۰/۲۹
علی مهرآور امروز (یکشنبه) در گفت و گو با بیان اینکه تا قبل از اقدام تروریستی آمریکا در شهادت سردار قاسم سلیمانی روند شاخص بورس و حضور سرمایهگذاران در این بازار مثبت بود، افزود: بیشتر سرمایهگذاران در این بازار به دنبال خرید سهام بودند.
مهرآور برخی از اتفاقات سیاسی را زمینهساز کاهش شاخص بورس دانست و گفت: در روز شهادت سردار سلیمانی شاخص بورس ۱۵ هزار واحد منفی بود در حالی که روز گذشته شاخص بورس رشد بیش از ۱۰ هزار واحدی را تجربه کرد، با این اتفاق نه تنها ضرر و زیانها جبران شد بلکه شاهد رکوردشکنی شاخص بورس و ورود آن به کانال ۴۰۰ هزار واحدی بودیم.
وی اظهار داشت: اگر اتفاق مهمی در بازار رخ ندهد و با ریسک غیرسیستماتیکی همراه نباشیم وضعیت بازار مناسب و رشد آن ادامه دار خواهد بود.
مهرآور با اشاره به حجم قابل توجه نقدینگی در سطح بازار افزود: تصمیمات اتخاذ شده از سوی مسوولان بانک مرکزی مبنی بر ارایه تسهیلات به خریداران سهام، زمینه رونق این بازار را فراهم کرد، این خبر میتواند زمینه ورود نقدینگی مازاد به این بازار را فراهم کند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه عزم مسوولان حمایت از بازار سرمایه است، گفت: این حمایت زمینه تمایل سرمایهگذاران برای ورود سرمایههای خود به این بازار را فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: سایر بازارهای موازی مانند ارز، طلا، سکه و مسکن به دلیل عدم وجود بازدهی از جذابیت چندانی برای سرمایهگذراری در این بازار برخوردار نیستند.
مهرآور روند افزایشی در بورس را ادامه دار اعلام کرد و گفت: توصیه ما به افرادی که به تازگی وارد بورس میشوند این است که بر اساس شایعات اقدام به خرید نکنند بلکه برای این اقدام به طور حتم تحلیلهای بنیادی را در دستور کار قرار دهند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: این نکته را باید مدنظر قرار داد که نمیتوان در انتظار صعود مداوم شاخص بورس بود، هر سهمی که چند روز مثبت باشد ممکن است یک روز منفی شود اما برآیند کلی بازار مثبت خواهد بود.
وی به صنایع برتر در بازار اشاره کرد و گفت: صنایع صادرات محور و صنایعی که به دنبال تجدید ارزیابی هستند مورد اقبال بازار و سهامداران خواهند بود.
تنظیم نرخ سود در بازار صکوک کشور با عملیات بازار باز
۱۳۹۸/۱۰/۲۹
امیر هامونی امروز (یکشنبه) با اشاره به راهاندازی عملیات بازار باز به عنوان یکی از مهمترین همکاریهای چهار دهه گذشته بین ارکان بازار سرمایه و بانک مرکزی، افزود: به کمک توسعه ابزارهای بازارمحور سیاستهای پولی، تنظیم نرخ سود در بازار صکوک کشور و همچنین مدیریت نقدینگی از سوی بانک مرکزی از طریق عملیات بازار باز امکانپذیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس، بستری را برای تامین مالی دولت، نهادهای عمومی غیردولتی و نیز بخش خصوصی فراهم میکند، اظهار داشت: بر اساس تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور بانک مرکزی اجازه دارد به انجام عملیات بازار باز و خریدوفروش اوراق مالی اسلامی منتشر شده دولت از طریق بازارهای موجود در فرابورس ایران بپردازد که این طرح از ۲۸ دیماه از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس کلید خورد.
هامونی با اشاره به اینکه در برهههایی، بازارهای سهام و صکوک تحت تاثیر نوسانات یکدیگر قرار میگیرند، اظهار کرد: بانک مرکزی به عنوان یک بازیگر مستقل و بازارگردان بزرگ میتواند در بازار ابزارهای مالی اسلامی ورود کرده و به تنظیم نرخ کمک کند. از این رو هم بازار صکوک به تعادل نزدیک میشود و هم بازار سرمایه نیز از این موضوع منتفع خواهد شد.

تنظیم نرخ سود در بازار صکوک کشور با عملیات بازار باز
مدیرعامل فرابورس در ادامه با بیان اینکه بانک مرکزی میتواند از طریق عملیات بازار باز برای کنترل و یا افزایش نقدینگی، به خریداری یا انتشار اوراق بهادار دست بزند، گفت: در بسیاری از کشورها نیز مهمترین وظیفه بانک مرکزی کنترل نرخ تورم است که این کنترل میتواند از طریق عملیات بازار باز صورت گیرد. از سوی دیگر بانکهای مرکزی کشورها از این عملیات یعنی خریدوفروش اوراق قرضه دولتی برای گسترش یا انقباض میزان پول در سیستم بانکی بهره میگیرند که زمینههای رشد اقتصادی را فراهم میسازد.
مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه بانک مرکزی میتواند با خرید یا فروش اوراق مالی اسلامی، اجرای سیاستهای پولی خود را کنترل کند، افزود: همچنین بانکها نیز به منظور تامین کسری وجوه خود میتوانند با فروش این اوراق به بانک مرکزی، نقدینگی لازم را تامین کنند؛ چرا که مشتریان معاملهگر مستقل بانک مرکزی، تمامی بانکهای دارای مجوز از بانک مرکزی هستند.
معاملات «عملیات بازار باز» بین بانکی در فرابورس آغاز شد
۱۳۹۸/۱۰/۲۸
به گزارش روز شنبه روابط عمومی فرابورس ایران، «افسانه اروجی» مهمترین اهداف بانک مرکزی را اجرای سیاستهای پولی بازار محور عنوان کرد و افزود: بانک مرکزی در راستای اعمال سیاستهای خود، اگر قصد تزریق پول در اقتصاد را داشته باشد اقدام به خرید اوراق مالی اسلامی و اگر بخواهد پول را جمعآوری کند، اقدام به فروش این اوراق در سطح بانکها میکند.
معاون بازار فرابورس در مورد سازوکار عملیات بازار باز توضیح داد: هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به بانک مرکزی مجوز معاملهگری مستقل در عملیات بازار باز داده است که این عملیات از طریق اوراق قابل معامله و درج شده در فرابورس ایران و در بخش اوراق مالی اسلامی که دولت منتشر میکند، انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه بانکها نیز به منظور تامین کسری یا مصرف مازاد وجوه خود از این اوراق استفاده میکنند و به نسبتی که برای ایجاد توازن در نقدینگی پایان روز خود احتیاج دارند از این بازار استفاده خواهند کرد، گفت: مشتریان معاملهگر، شامل تمامی بانکهای دارای مجوز از بانک مرکزی هستند.
به گفته اروجی در جریان عملیات بازار باز، بانکها سفارشهایشان را به معاملهگر مستقل بانک مرکزی ارائه میکنند که در گام بعدی، معاملهگر مستقل، این سفارشها را وارد سامانه میکند و معامله انجام میشود.
وی در مورد فرایند جابهجایی اوراق و تسویه معاملات توضیح داد: برای تسویه، شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، جابهجایی اوراق را بین بانکها انجام میدهد و برای انتقال پولی که ناشی از خریدوفروش این اوراق است، اطلاعات معامله را به سامانه ساتنای بانک مرکزی ارسال میکند که در همان روزِ انجام معامله، پول میان خریدار و فروشنده از طریق ساتنا جابهجا میشود.
شایان ذکر است که طبق بند ۲ قسمت م تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ به دولت اجازه داده شده است تا در صورت اجرای عملیات بازار باز و وثیقهگذاری اوراق مالی اسلامی دولتی از بانکها توسط بانک مرکزی، بخشی از بدهیهای قطعی و حسابرسی شده خود به بانکها را تا سقف ۲۰۰ هزار میلیارد ریال بهادارسازی کند که معاملات این اوراق به عنوان دارایی بانکها در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران انجام خواهد شد.

معاملات «عملیات بازار باز» بین بانکی در فرابورس آغاز شد
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز امروز در اطلاعیهای اعلام کرد: امروز برای اولین بار، معامله اوراق بدهی دولتی در چارچوب عملیات بازار باز و در قالب خرید قطعی اوراق مزبور انجام شد.
دراین اطلاعیه آمده است: این اقدام پس از آن صورت گرفت که رئیس جمهوری در پنجاه و نهمین مجمع عمومی بانک مرکزی که روز پنجشنبه ۲۶ دی ماه برگزار شد، از آغاز عملیات بازار باز در بانک مرکزی رونمایی کرد.
همچنین این بانک در نظر دارد روز چهارشنبه دوم بهمن ماه بطور مجدد اقدام به خرید قطعی اوراق بدهی دولتی از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی در چارچوب عملیات بازار باز نماید. در همین راستا تمامی سازوکارها و شرایط مربوط به خرید قطعی مزبور برای کلیه بانکهای عضو بازار بینبانکی ارسال شده است و این بانکها تا ساعت ۱۰ صبح روز سه شنبه مورخ یکم بهمن مهلت دارند تا بر اساس نیازهای نقدینگی کوتاهمدت خود، پیشنهادات فروش خود را به بانک مرکزی ارسال کنند.
هدف بانک مرکزی از معرفی عملیات بازار باز، نوسازی چارچوب سیاستگذاری پولی با به کارگیری ابزارهای غیرمستقیم پولی است.
عملیات بازار باز به همراه استفاده از دامنه نرخ سود (اعطای تسهیلات به بانک ها در قبال اخذ وثیقه و سپردهپذیری از بانک ها) به بانک مرکزی اجازه میدهد مدیریت موثرتری بر نرخ سود بانکی و تخصیص بهینه نقدینگی در بازار بین بانکی ریالی داشته باشد؛ تا از مسیر آن، کانالهای سازوکار اشاعه پولی- بویژه کانال نرخ سود- تقویت شود. امید است با اجرای تدریجی و هدفمند چارچوب جدید سیاستگذاری پولی و همچنین رعایت الزامات آن، در افق زمانی یکساله، شاهد کنترل انتظارات تورمی و ثبات قیمتها بوده و زمینه کمک به رشد اقتصادی در کشور فراهم شود.
جهش شاخص بورس به کانال ۴۰۹ هزار واحد
۱۳۹۸/۱۰/۲۸
براساس معاملات امروز بیش از ۹ میلیارد و ۲۶۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۹ هزار و ۸۵۴ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هم وزن) با سه هزار و ۹۹۸ واحد افزایش به ۱۲۶ هزار و ۱۴ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با دو هزار و ۶۶۸ واحد رشد به ۸۴ هزار و ۹۹ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با ۱۳ هزار و ۴۳۲ واحد افزایش به رقم ۴۸۳ هزار و ۴۳۰ واحد رسید، شاخص بازار اول هفت هزار و ۳۹۱ واحد و شاخص بازار دوم ۲۲ هزار و ۵۱۷ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۶۴۷ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۴۳۹ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۴۲۹ واحد، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۳۵۹ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۳۳۱ واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با ۲۳۴ واحد و فولاد آلیاژی ایران (فولاژ) با ۲۰۶ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد شیشه و گاز (کگاز) با ۶ واحد، دشت مرغاب (غدشت) با ۵ واحد و فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش (افق) با ۳ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد بانک تجارت، بانک ملت، ماشین سازی اراک، سایپا، بانک اقتصاد نوین، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه خودرو در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۱۹۳ هزار برگه سهم به ارزش بیش از چهار هزار و ۷۷۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز ۱۶۵ واحد رشد داشت و بر روی کانال پنج هزار ۲۷۶ واحد ثابت ماند. همچنین در این بازار یک میلیارد و ۹۶۶ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۳۰ هزار و ۱۲۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز در بین تمامی نمادها، نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) و صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین دارویی ره آورد تامین (درهاور)، شیر پگاه آذربایجان شرقی (غپاذر) و مواد اولیه دارویی البرز بالک (دبالک) مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.
رونق عرضه برق در معاملات بورس انرژی
۱۳۹۸/۱۰/۲۶
به گزارش روز (پنج شنبه) روابط عمومی بورس انرژی ایران، این بورس در هفته آخر دی ماه ۱۳۹۸ شاهد عرضه پر حجم انواع فرآورده و حامل های انرژی در رینگ های داخلی و صادراتی خود بود.
تجار و معامله گران این بازار در هفته کاری منتهی به پایان روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه جاری ۲۲۸ هزار و ۶۴۴ تن انواع فرآوردههای نفتی و هیدروکربوری را معامله کردند که ارزشی بالغ بر ۱۵ هزار و ۸۳۵ میلیارد ریال را برای این معاملات در بازار متشکل و تحت نظارت بورس انرژی ایران رقم زد.
از این حجم از معاملات بالغ بر ۱۹۰ هزار و ۷۳۵ تن انواع فراورده های نفتی شامل بنزین، گازوئیل، نفت سفید و سایر فرآورده های هیدروکربوری در رینگ صادراتی بورس انرژی ایران به مقاصد دریایی و خشکی خارجی معامله شده است که ارزشی بالغ بر ۱۴ هزار و ۱۱۱ میلیارد ریال را برای این بازار بر جای گذاشت.
در رینگ فروش داخلی محصولات هیدروکربوری بورس انرژی ایران نیز در هفته ای که گذشت برابر با ۳۷ هزار و ۹۰۹ تن انواع حاملهای انرژی به ارزش یک هزار و ۷۲۴ میلیارد ریال خرید و فروش شده است.
گفتنی است در هفته سوم دی ماه امسال نیز بورس انرژی ایران در رویدادی کم نظیر با بر جا گذاشتن حجم معاملاتی بالغ بر ۲۷۷ هزار و ۴۱۸ تن انواع فرآورده نفتی به ارزش ۱۷ هزار و ۳۸۷ میلیارد ریال به تعطیلات آخر هفته رفته بود.
به این ترتیب با پایان معاملات رسمی بورس انرژی ایران در هفته جاری ، ارزش کل معاملات بورس انرژی ایران در رینگ صادراتی این بازار برای بازه زمانی ۱۰ ماهه امسال ، رقمی در حدود دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است.

رونق عرضه برق در معاملات بورس انرژی
روند بورس در میانمدت، صعودی است
۱۳۹۸/۱۰/۲۶

روند بورس در میانمدت، صعودی است
نوید قدوسی روز چهارشنبه با بیان اینکه روند منفی معاملات در بازار هفته گذشته، به دلیل ایجاد یک فضای نگرانی و تردید مبنی بر احتمال درگیری نظامی بین ایران و آمریکا بود، افزود: بعد از حمله نظامی ایران و عدم واکنش از سوی طرف مقابل، چنین برداشتی بین سرمایهگذاران ایجاد شد که تقابل نظامی بین دو کشور و ریسکی که بر بازار سرمایه سایه انداخته بود به پایان رسیده و این موضوع از قبلپیش بینی شده بود که بازار به روند گذشته خود بازگردد.
قدوسی خاطرنشان کرد: رشد چند روز گذشته بازار ناشی از رفع نگرانی درگیری نظامی بود که باعث شد تا بازار بتواند روز گذشته رکورد شاخص قبلی خود را بشکند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار باید به سمت تعادل پیش رود، افزود: اکنون جو متعادلی در بازار حاکم شده و به نظر میرسد روند میان مدت بازار به شرط برقراری آرامش و نبود ریسک بزرگ و بحران با شیب ملایم صعودی باقی بماند، اما به اندازه رشد هیجانی چند روز نخست هفته جاری نخواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که شاخص بورس چه زمانی به کانال ۴۰۰ هزار واحد ورود خواهد کرد، افزود: ورود شاخص بورس به کانال ۴۰۰ هزار واحد از چندان اهمیتی برخوردار نیست این موضوع فقط از جنبه روانی مهم است و نمیتواند به عنوان ملاک مهمی برای سرمایهگذاری تلقی شود.
قدوسی اظهار داشت: سرمایهگذاری که اعتقاد به رشد میان مدت بازار دارد نوسان ۱۵ هزار واحدی شاخص بورس نباید برای این فرد اهمیت داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه پیشنهاد خود به سرمایهگذاران را اینگونه بیان کرد: افرادی که به دنبال ورود سرمایههای خود به بورس هستند باید خرید خود را در روز منفی و به دور از هیجان انجام دهند همچنین کمی صبور باشند تا بازدهی مناسبی که بازار باید به دستشان برساند را کسب کنند.
وی به تاثیر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی بر روند بازار اشاره و بیان کرد: تجدید ارزیابی در برخی از گروهها مانند بیمه، بانک و خودرو موثر است و محرک رشد قیمتها در گروههای اعلام شده خواهد بود.
قدوسی خاطرنشان کرد: تاثیر افرایش سرمایه از چهارشنبه هفته گذشته در بازار دیده شده و همچنان هم ادامه دارد زیرا برای سهمهایی که شامل این دستورالعمل میشوند جذاب است.پرشتاب شاخص بورس تا کجا ادامهدار است؟
رشد پرشتاب شاخص بورس تا کجا ادامهدار است؟
۱۳۹۸/۱۰/۲۴
ولید هلالات امروز (دوشنبه) به رشد شاخص بورس اشاره و بیان کرد: فعالان بازار برای معاملات امروز بازار چنین رشد پرشتابی را پیشبینی نکرده بودند.
وی با بیان اینکه ورود نقدینگی در بازار سرمایه از سوی حقیقیها باعث تقویت بازار سرمایه شده است، افزود: حدود چهار هزار میلیارد تومان که خالص خرید حقیقیها است وارد این بازار شد، این سرمایه در طول دو ماه وارد بازار و کمتر از یک هفته به سرعت از بازار خارج شد.
هلالات اظهار داشت: شاخص بورس تا کانال ۳۸۴ هزار واحد رشد کرد اما بعد از آن به دلیل اتفاقات غیرمنتظره سیاسی – نظامی بازار وارد مرحله اصلاح شد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: دو درصد شدن دامنه نوسان در دو روز زمینه ایجاد هیجان و صفهای خرید طولانی را در بازار فراهم کرد که این امر باعث شد تا حقیقیها دیگر نتوانند پولی که به دلیل مسایل سیاسی از بازار خارج کردند دوباره وارد بازار کنند.
وی با بیان اینکه از ابتدای هفته تا امروز حدود ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی از سوی حقیقیها وارد بازار سرمایه شد، افزود: آن طور که انتظار میرفت حقوقیها در وضعیت کنونی فروشنده نیستند، عرضه کم از سوی حقوقیها باعث شد تا تقاضا برای خرید از طریق حقیقیها در چند روز پخش و زمینه رشد بازار سرمایه و صعود پرشتاب شاخص بورس فراهم شود.
این کارشناس بازار سرمایه پیشبینی خود از ادامه رشد بازار اینگونه بیان کرد: در خصوص ادامه روند بازار، نظر خاصی را نمیتوان ارائه داد اما این موضوع بین معاملات قابل مشاهده است که استرسهای موجود بین سهامداران از بازار برداشته شده است.
وی با بیان اینکه به نظر نمیرسد بازار بار دیگر شاهد اصلاحهای شدید در شاخص بورس باشد، گفت: اگر قرار باشد چنین اتفاقی در بازار رخ دهد در یک فضای کاملا منطقی انجام میشود و دیگر شاهد نگرانیهای قبل در بازار نخواهیم بود.
هلالات خاطرنشان کرد: طبیعت هر بازاری در زمان رشد، ایجاد اصلاح است اما چون لیدر اصلی در بازار ایران ورود نقدینگی های جدید است، بنابراین نمیتوان گفت اصلاح چه زمانی رخ می دهد اما در اینکه به طور حتم اصلاحی انجام خواهد شد شکی وجود ندارد.
وی به تاثیر تجدید ارزیابی بر داراییها بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: این موضوع مساله مهمی است که در دستور کار قرار گرفته زیرا ضمن منطقیتر کردن قیمت سهام، سهامدران بهتر میتوانند اقدام به خرید کنند.
هلالات گفت: طیف گستردهای از شرکتها به خصوص شرکتهای بیمه ای، بانکی و خودرویی به دنبال تجدید ارزیابی هستند که اثر روانی بر بازار میگذارد و به عنوان عوامل اصلی رشد بازار محسوب میشود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در کنار صنایعی که به دنبال تجدید ارزیابی هستند صنایع صادرات محور هم از خریداران قوی برخوردارند و نقدینگی در کل صنایع بازار تقسیم شده است.
وی در پایان گفت: با توجه به روند بازار نمیتوان پیشبینی دقیقی در این خصوص که بازار تا چه زمانی رشد میکند و بعد دچار اصلاح شود را اعلام کرد.
منبع : ایرنا
بورس ایران بینالمللی میشود
۱۳۹۸/۱۰/۲۳
«بهادر بیژنی» امروز (دوشنبه) در گفت و گویی اعلام کرد: سرمایهگذاران خارجی که در بازار ایران اقدام به سرمایهگذاری میکنند با دید بلندمدت وارد این بازار میشوند، که این موضوع یکی از ویژگیهای مهم ورود سرمایه گذاران خارجی در بازار سرمایه ایران محسوب میشود.
وی به تنشهای اخیر مابین ایران و آمریکا و تاثیر آن بر ورود سرمایهگذاران خارجی در بازار سرمایه ایران اشاره کرد و با بیان اینکه اتفاقاتی که به صورت کوتاه مدت در کشور رخ میدهد ممکن است بر بازار تاثیرگذار باشند، گفت: اگر کسی با نگاه کوتاه مدت وارد بازار سرمایه شده باشد تحت تاثیر این اتفاقات قرار میگیرد و به سرعت با ضرر و زیانهای متحمل شده اقدام به خروج از این بازار خواهد گرفت اما افرادی مانند سرمایهگذاران خارجی که با دید بلندمدت وارد این بازار میشوند به دلیل اتفاقات رخ داده از این بازار خارج نمیشوند به همین دلیل با توجه به تنشهای اخیر تغییری در ارزش سرمایه گذاری خارجی بازار سرمایه ایران رخ نداده است.
بیژنی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران خارجی با این تصور وارد بازار ایران نمی شوند که به سرعت و در واکنش به اتفاقات ناگهانی اقدام به خروج از بازار بگیرند، اظهار داشت: اتفاقات رخ داده در چند وقت اخیر همه را متاثر کرد، اما زمانی که بحث سرمایه گذاری در بازار سهام ایران برای یک سرمایه گذار خارجی مطرح می شود با دید دراز مدت وارد بازار می شود، این چند وقت که باازر را مورد نظارت قرار دادیم شاهد بودیم که بیشتر سرمایه گذاران داخلی بودند که از ترس ضرر و زیان به سرعت اقدام به خروج سرمایه های خود از بازار گرفتند و زمینه ریزش سنگین شاخص بورس در بازار را فراهم کردند.
مشاور رییس سازمان بورس اظهار داشت: سرمایهگذاران خارجی افقی را برای سرمایهگذاری در بازارهای ایران متصور هستند، به همین دلیل در اتفاق اخیر شاهد خروج سرمایهگذاران خارجی از این بازار و کاهش ورود نقدینگی در این بازار نبوده ایم.
وی با بیان اینکه جذب سرمایهگذاران خارجی بخشی از روند بین المللیشدن بازار سرمایه محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در چند وقت اخیر دستورالعملی را در زمینه بینالمللی شدن بازار سرمایه در دستور کار قرار دادیم که در این زمینه برنامه اصلی سازمان بورس ایجاد ارتباط با دنیا و فعالان بازار سرمایه است که آن را اجرایی خواهیم کرد.
بیژنی خاطرنشان کرد: از زمان تغییر و تحول در سیستم حکومتی آمریکا تلاش خود را در راستای بینالمللی شدن بازار سرمایه قرار دادهایم، مهمترین اقدام ما در این زمینه تصویب مقررهایی به منظور تسهیل سرمایهگذاری خارجی در ایران و بین المللی شدن بورس ایران بود.
منبع: ایرنا

بورس ایران بینالمللی میشود
تصویب لایحه افزایش سرمایه، رشد را به بورس بازگرداند
۱۳۹۸/۱۰/۲۲
عرفان هودی امروز (یکشنبه) به جهش بیش از ۱۵ هزار واحدی شاخص بورس در بازار امروز اشاره و بیان کرد: در بازار هفته گذشته شاخص بورس ۳۰ هزار واحد از ارزش خود را از دست داد، رسیدن قیمتها و مولفه های تاثیر گذار بورسی به کف خود بیانگر بازگشت رشد به بازار سرمایه بود.
هودی با بیان اینکه به دلیل پایان تنش سیاسی مابین ایران و آمریکا بازار دوباره رشد خود را از سر گرفت، افزود: رشد امروز بازار به لحاظ وزنی به میزانی ریزشی بود که در نخستین روز معاملات هفته گذشته شاهد بودیم.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود که بازار تا پایان هفته جاری ریزش ۳۰ هزار واحدی شاخص که در بازار هفته گذشته تجربه کرد را جبران و به عدد ۳۸۰ هزار واحد بازگردد.
به اعتقاد وی، شاخص بورس در چند وقت گذشته به صورت مداوم در مسیر رشد قرار گرفته بود به همین دلیل نیاز به اصلاح داشت و اصلاحی که باید در یک ماه انجام میشد را در یک هفته تجربه کرد.
هودی اظهار داشت: این موضوع میتواند محرکی برای رشد شاخص بورس باشد و به نظر میرسد که تا پایان بهمن ماه بازار متعادل و رو به صعود خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه خبر تصویب افزایش سرمایه از محل تجدید بر ارزیابی داراییها در بهترین زمان ابلاغ شد، گفت: انتشار این خبر در کنار کاهش تنشها بین ایران و آمریکا زمینه سبزپوش شدن شاخص بورس و ایجاد صف خرید در بسیاری از سهمها را فراهم کرد.
وی افزایش سرمایه از محل تجدید بر ارزیابی داراییها را به عنوان عامل اصلی رشد بازار مطرح کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه شرکتها تا پایان سال مکلف به انجام تجدید ارزیابی هستند؛ بنابراین اگر با ریسک غیر سیستماتیک و سیاسی خاصی همراه نباشیم رشد شاخص بورس با کمی نوسان ادامه دار خواهد بود.
هودی به تاثیر تحریمها بر روند بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: از چند وقت گذشته با موضوع تحریمها همراه بودیم؛ بنابراین تاثیر آن بربازار از قبل پیشخور شده و بیشتر از جنبه روانی برخوردار است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: تحریمها نمیتواند تاثیر زیادی را بر روند بازار داشته باشد، همچنین عمده فلزات، صادرات محور نیستند که بخواهند با مشکلی از این نظر مواجه شوند.
منبع : ایرنا

تصویب لایحه افزایش سرمایه، رشد را به بورس بازگرداند
رشد شاخص بورس سرعت گرفت
۱۳۹۸/۱۰/۲۲
براساس معاملات امروز بیش از پنج میلیارد و ۳۳۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۹ هزار و ۳۶۹ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هم وزن) با چهار هزار و ۵۸۰ واحد افزایش به ۱۱۴ هزار و ۵۵۵ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با سه هزار و ۵۸ واحد رشد به ۷۶ هزار و ۴۹۴ واحد رسیدند.
شاخص آزاد شناور نیز با ۱۷ هزار و ۸۳۱ واحد افزایش به رقم ۴۳۷ هزار و ۶۱۶ واحد رسید، شاخص بازار اول ۱۰ هزار و ۹۵۷ واحد و شاخص بازار دوم ۳۴ هزار و ۷۲۲ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با یک هزار و ۴۰ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۶۸۰ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۴۷۲ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۴۶۶ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۴۳۳ واحد، س. نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۴۰۸ واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۳۹۹ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در مقابل نماد فولاد امیر کبیر کاشان (فجر) با ۲۱ واحد، فروسیلیس ایران (فروس) با ۱۹ واحد، سیمان فارس (سفار) با ۱۹ واحد بیشترین تاثیر منفی را بر معاملات امروز بورس داشتند.
برپایه این گزارش، در بین نمادهای امروز نماد بانک ملت، بانک تجارت، سایپا، پالایش نفت بندر عباس، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان و ایران خودرو در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه شیمیایی در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۲۹۴ میلیون و ۹۰۳ هزار برگه سهم به ارزش بیش از سه هزار و ۲۴۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز ۲۴۸ واحد رشد داشت و بر روی کانال چهار هزار ۸۹۴ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار یک میلیارد و ۶۸۷ هزار برگه سهم به ارزش بیش از ۱۵ هزار و ۷۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز تمامی نمادها در معاملات این بورس تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند که نماد فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی مارون (مارون)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) و تولید نیروی برق دماوند (دماوند) بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص این بازار داشتند.
بازگشت رشد به بازار سرمایه پس از یک اصلاح بیسابقه
۱۳۹۸/۱۰/۲۱
در پنج روز معاملات هفته جاری، شاخص بورس ۳۰ هزار و ۲۹۲ واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه ( ۱۱ دی ماه) با عدد ۳۸۴ هزار و ۱۰۰ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۱۸ دی ماه) به عدد ۳۵۳ هزار و ۸۰۷ واحد رسید.
ارزش بورس تهران در هفتهای که گذشت ۱۳ هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال بود که در مقایسه با هفته گذشته چهار درصد کاهش را تجربه کرد، همچنین ارزش فرابورس در مدت ذکر شده سه هزار و ۹۱۷ میلیارد بود که نسبت به مدت مشابه هفته گذشته با کاهش چهار درصدی همراه شد.
افت شاخص بورس در معاملات هفته گذشته طبیعی بود
مهدی ساسانی امروز (شنبه) به روند معاملات بورس در هفته سوم دی ماه اشاره کرد و افزود: هفته گذشته با توجه به اتفاقی سیاسی رخ داده و ترور سردار سلیمانی شاهد تحمیل ریسک غیر اقتصادی و تحت تاثیر قرار گرفتن بازار سرمایه در معاملات بودیم.
وی ادامه داد: از روز شنبه شاهد فشار فروش چشمگیری در بازار شاهد بودیم که با توجه به چنین رخداد سیاسی، ایجاد روند پرهیجان در بازار طبیعی به نظر می رسد.
ساسانی اظهار داشت: از ابتدای هفته صندوق توسعه بازار و بقیه حقوقی های فعال سعی کردند تا بازار سرمایه را که دچار ریسک غیراقتصادی شده بود را به سمت تعادل برگرداند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: چنین اقدامی به مرور زمینه جمع آوری صف فروش را فراهم کرد اما با توجه به انتشار مداوم اخبار و حواشی، برخی از سرمایه گذاران این احتمال را می دادند که بین ایران و آمریکا تنش نظامی افزایش یابد به همین دلیل دوباره شاهد افزایش حجم فشار فروش و تداوم آن در بازار بودیم.
وی اظهار داشت: در روز چهارشنبه سازمان بورس و شورای عالی بورس طی جلسه ای به منظور جلوگیری از کاهش قیمت ها و ضرر و زیان سهامداران تصمیم به کاهش دامنه نوسان از پنج درصد به دو درصد را گرفتند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: سازمان بورس تصور نمیکرد که این تنشها در کشور ادامه دار باشد اما پس از پاسخ موشکی ایران به سرعت تصمیم لازم برای کاهش ضرر و زیانهای سهامداران را اتخاذ کردند در صورتی که اگر میدانستند چنین مسالهای ممکن است ادامه دار باشد زودتر از این ها تصمیم به کاهش دامنه نوسان معاملات را میگرفتند.
ساسانی خاطرنشان کرد: بعد از تشییع سردار سلیمانی ایران اقدام به حمله به پایگاه نظامی آمریکا در عراق کرد که این موضوع باعث تشدید گمانه زنیها برای جنگ نظامی بین ایران و آمریکا و افزایش فشار فروش در بازار روز چهارشنبه شد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به صحبتهای صورت گرفته از سوی ترامپ مبنی بر اینکه به دنبال افزایش تنش نظامی با ایران نیست دوباره حالت تعادل روحی به سرمایهگذاران بازگشته و میتوان انتظار داشت که هیجان فروش فروکش کرده باشد و هفته جاری با افزایش تقاضا آغاز شود.
وی با تاکید بر اینکه این افزایش تقاضا ناشی از برگشت اعتماد بین سرمایهگذاران و سهامداران است، گفت: افرادی که در بازار هفته گذشته اقدام به فروش سهام خود کرده بودند در هفته جاری در نقش خریدار ظاهر و باعث افزایش تقاضا در بازار خواهند شد.
ساسانی اظهار داشت: به نظر میرسد در بازار هفته جاری شاهد روند معاملات متعادل همراه با صعود خواهیم بود تا دوباره شرایط طبیعی به بازار بازگردد و فرصتی فراهم شود تا سرمایهگذاران بتوانند برای آینده سهام خود و شرکتی که در آن سرمایهگذاری کردند بررسی تحلیلی را انجام و مسیر درست را انتخاب کنند.
وی به صنایعی که در بازار هفته گذشته با ریزش همراه شدند اشاره و بیان کرد: در همه صنایع به جز برخی از تک سهمها که جریان نقدینگی باعث شد تا روند صعودی آنها حفظ شود شاهد ریزش بودیم، این موضوع بر کلیت بازار حاکم شده بود حال برای برخی از سهمها بیشتر و برای برخی دیگر کمتر بوده است.
ساسانی پیشبینی خود از روند معاملات در بازار هفته جاری اینگونه بیان کرد: با توجه به اینکه اتفاق رخ داده در بازار هفته گذشته غیراقتصادی بوده بنابراین به نظر میرسد روند معاملات همه صنایع در بازار هفته جاری رو به صعود باشد.
افت ادامه دار شاخص بورس در بازار هفته گذشته
در ادامه همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه هفته گذشته شاخص کل بیش از ۳۰ هزار و ۲۰۰ واحد و نزدیک به ۸ درصد کاهش داشت که این کاهش قابل ملاحظه بود، به خبرنگار ایرنا گفت: هفته گذشته بازار نفت، بازار سهام در ایران و حاشیه خلیج فارس تحت تاثیر حوادث سنگین خاورمیانه بعد از ترور سردار سلیمانی قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: بعد از مطرح شدن وعده انتقام و موشک باران پایگاه نظامی آمریکا در عراق شرایط بازارها بسیار آشفته، هیجان زده و با تحرکات بسیار قابل ملاحظهای همراه شدند که بورس ایران هم بی تاثیر از این شرایط نبود.
دارابی با بیان اینکه کاهش شاخص در بازار هفته گذشته به صورت پیوسته ادامه دار بود، افزود: به دنبال چنین موضوعی سازمان مجبور شد برای کاهش هیجان ایجاد شده، دامنه نوسان را به دو درصد کاهش دهد و سعی کند تا از هیجان معاملات بکاهد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، خوشبختانه در پایان هفته گذشته با توجه به سخنان ترامپ و موضع گیری مقامات ایران از جمله ظریف آرامش به کشور بازگردانده شد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم هفته جاری شرایط بازار سرمایه تحت تاثیر بازگشت آرامش به حوزه سیاسی، آغاز انتشار گزارش عملکرد شرکت در فصل پاییز و وضعیت حمایتی که در هفته گذشته از بازار شد قرار گیرد و یک حمایت قابل ملاحظه ای از بازار صورت پذیرد.
دارابی گفت: احتمال بازگشت رشد به شاخص بورس بسیار زیاد است زیرا مهمترین زمینههای نگرانی در بازار که جزو عوامل سیاسی بودند برطرف شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تقریبا همه صنایع حاضر در بازار با افت یکسانی در معاملات هفته گذشته همراه بودند، افزود: مسایل سیاسی به عنوان یک ریسک سیستماتیک محسوب میشوند که تمامی نمادها را تحت تاثیر قرار میدهد و به طور یکسان با افت همراه میشوند حال ممکن است برخی از نمادهای بنیادی کمتر و یک سری نمادهای شرکت کوچک بیشتر افت کنند.
وی با تاکید بر اینکه بازار روز یکشنبه به روال عادی باز میگردد و با دامنه نوسان ۵ درصدی آغاز به معامله میکند، افزود: دامنه نوسان پایین در بازار هیجانی تا حدودی به کاهش ضرر و زیانها کمک میکند اما این موضوع در شرایط عادی بسیار کند است و سرعت معاملات بازار را کاهش می دهد.
دارابی پیشبینی خود از روند معاملات بورس در هفته جاری را اینگونه بیان کرد: خاورمیانه جایی در دنیا است که پیش بینی برای آینده سخت و غیرممکن است. بازار سرمایه به لحاظ مقتضیات اقتصادی شرایط رشد را دارد اما باید به این موضوع توجه کرد که آیا مسایل سیاسی، تحریمها و برخورد نظامی می تواند شرایط رشد بازار را فراهم کند یا خیر.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: اگر مسایل بیرونی بر بازار تاثیرگذار نباشد بازار همچنان از پتانسیل رشد برخوردار است.
ریزش ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس در سومین هفته دیماه
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
در پنج روز معاملات هفته جاری، شاخص بورس ۳۰ هزار و ۲۹۲ واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه ( ۱۱ دی ماه) با عدد ۳۸۴ هزار و ۱۰۰ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۱۸ دی ماه) به عدد ۳۵۳ هزار و ۸۰۷ واحد رسید.
شاخص آزاد شناور در آخرین روز معاملات هفته گذشته ۴۵۳ هزار و ۷۱۲ واحد بود که در روز چهارشنبه این هفته به رقم ۴۱۲ هزار و ۸۸۹ واحد رسید و کاهش ۴۰ هزار و ۸۲۳ واحدی را رقم زد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) در پایان هفته گذشته ۱۲۱ هزار و ۴۸۸ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۱۰۸ هزار و ۱۷۳ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) از ۸۱ هزار و ۱۳۵ واحد به عدد ۷۲ هزار و ۲۴۱ واحد رسید.
ارزش بورس تهران در هفتهای که گذشت ۱۳ هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال بود که در مقایسه با هفته گذشته چهار درصد کاهش را تجربه کرد، همچنین ارزش فرابورس در مدت ذکر شده سه هزار و ۹۱۷ میلیارد بود که نسبت به مدت مشابه هفته گذشته با کاهش چهار درصدی همراه شد.
در هفته منتهی به ۱۸ دی ماه حمل و نقل، کانی های غیرغلزی، رایانه، خودرو، مواد دارویی، قند و شکر، بانک ها، سیمان، انبوه سازی، صنایع غذایی به جز قند و شکر، بیمه و بازنشسته، چند رشته ای صنعتی، تامین آب، برق و گاز، کانه های فلزی، فرآروده های نفتی، شیمیایی و فلزات اساسی با بیشترین رشد منفی و فقط رادیویی ها با رشد مثبت بر شاخص کل همراه بودند.
طبق آمار ارائه شده در هفتهای که گذشت صنعت حمل و نقل، کانی های غیرفلزی، رایانه و خودرو با بیشترین میزان رشد منفی همراه بودند.
در هفتهای که گذشت بانکها و موسسات اعتباری، فلزات اساسی، خودرو و قطعات، شیمیایی، ماشین آلات و تجهیزات، صندوق سرمایهگذاری قابل معامله، واسطهگریهای مالی و پولی، سرمایهگذاریها، استخراج کانه های غیرفلزی، فرآورده های نفتی، چند رشته ای صنعتی، انبوهسازی املاک و مستغلات، بیمه و بازنشستگی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، سیمان، آهک و گچ، مخابرات، دارویی، مخابرات، فنی و مهندسی نسبت به دیگر صنایع بیشترین حجم معاملات را داشتند.
همچنین فلزات اساسی، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، شیمیایی، بانک ها و موسسات اعتباری، خودرو و قطعات، فرآوردههای نفتی، استخراج کانه های فلزی، دارویی، سرمایهگذاریها، ماشین آلات و تجهیزات، سیمان، آهک و گچ، صنایع غذایی به جز قند و شکر، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، عرضه برق، گاز، بخار، بخار و آب گرم، بیمه و بازنشستگی، فنی و مهندسی و چند رشته ای صنعتی و انبوه سازی املاک و مستغلات بیشترین میزان از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.

ریزش ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس در سومین هفته دیماه
شاخص بورس افزایشی شد
۱۳۹۸/۱۰/۱۵
شاخص بورس تهران اگر چه معاملات امروز (یکشنبه ۱۵ دی ۹۸) را با افت ۳۶۲۴ واحدی آغاز کرد اما اکنون با گذشت ۴۰ دقیقه از آغاز معاملات، روند رو به رشد آغاز شده است.
بر این اساس از ساعت ۹ صبح که آغاز معاملات بوده تا ساعت ۹:۴۰ (لحظه تنظیم این خبر) شاخص ۹۰۰ واحد رشد کرده و اکنون به منفی ۲۶۵۲ واحد رسیده است.
در حال حاضر شاخص بورس تهران ۳۶۴ هزار و ۶۸۱ واحد است.
در معاملات امروز، تا کنون ۶۹۳۰ سهم به ارزش ۳۱ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۶۲۷ میلیون ریال دست به دست شده که در قالب ۲۹۶ هزار و ۵۰۱ معامله انجام شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
نوسان شاخص بورس گذراست/ رفتار هیجانی، به سهامداران ضربه میزند
۱۳۹۸/۱۰/۱۵
علیرضا توکلی کاشی در خصوص تحولات بازار سرمایه در اولین روز از معاملات هفته جاری و تأثیر کاهش شاخص کل بورس بر سایر بازارها گفت: بازار سرمایه همانند یک دماسنج عمل میکند که در واقع، رفتار آن معلول اتفاقات بیرونی است؛ اما این رابطه لزوماً معکوس نیست، به عبارت بهتر، معمولاً انتظار نداریم که اتفاقات و نوسانات قیمتها در بازار سرمایه، بر فضای بیرونی آن اثرگذار باشد.
معاون توسعه کانون نهادهای سرمایهگذاری افزود: به دنبال انجام حمله تروریستی ایالات متحده آمریکا در عراق که موجب شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی شد و به خصوص اینکه این حمله، یک حمله کور نبوده و به اعتراف مقامات آمریکایی کاملاً با برنامه از پیش طراحی شده بوده است، بگونهای که پهپاد متخاصم فقط سه خودروی امنیتی را که حامل سپهبد قاسم سلیمانی که یکی از بالاترین و مؤثرترین مقامهای نظامی ایران بود، مورد هدف قرار داده است، برخی نگرانیهایی در کشور ایجاد شد که آیا احتمال وقوع تنش و احیاناً جنگ در منطقه افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: البته این نگرانیها به معنای آن نیست که وقوع تنش و اعلان جنگ در منطقه حتمی خواهد بود؛ بلکه این موضوع صرفاً سبب بروز نگرانیهایی در بازار سرمایه شده است که صرفاً از جنس سوال و ابهام است؛ نه اینکه جامعه اطمینان پیدا کرده باشد که این گمانهزنیها به وقوع میپیوندد و همین نگرانیها، منجر به کاهش شاخص بورس در اولین روز معاملاتی هفته و پس از انتشار خبرهای مذکور شد که این عکس العمل بازار به یک اقدام تروریستی کاملاً طبیعی بوده است که حتی ممکن است ظرف چند روز آینده هم ادامه داشته باشد.
توکلی کاشی گفت: اما جای هیچ نگرانی نیست؛ زیرا با رفع ابهامات و انجام اقدامات مدبرانه و هوشمندانه نظام، بازار سرمایه میتواند به سرعت این کاهش شدید را ظرف چند روز جبران کرده و در جایگاه قبلی و حتی به مراتب بالاتر از آن قرار بگیرد.

علیرضا توکلی کاشی معاون توسعه کانون نهادهای سرمایهگذاری
در حوادث مشابه نوسان شاخص پس از چند روز فروکش کرد
وی تصریح کرد: اگرچه ممکن است کاهش شاخص بورس ظرف چند روز آینده نیز ادامه داشته باشد، اما به احتمال خیلی زیاد، تا پایان هفته جاری، این نوسانات متوقف خواهد شد؛ همانطور که در چند سال گذشته نیز شاهد وقایع مشابهی در منطقه بوده و به خوبی از آن گذر کردهایم؛ این در حالی است که در یکسال اخیر، دو اتفاق مهم حمله به پالایشگاه آرامکو در عربستان از سوی پهپادهای یمنی و سقوط پهپاد آمریکایی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خاک ایران که آنها نیز اتفاقات مهمی از نظر نظامی و امنیتی بودند، برخی نگرانیها را ایجاد کرده بود که مبادا جرقه وقوع یک جنگ در منطقه زده شود و بازار سرمایه نیز پیرو همین مسائل نوساناتی را شاهد بود؛ ولی بعد از گذشت چند روز، روند کاهشی شاخص بورس فروکش کرد و اثر آن در بازار سرمایه از بین رفت.
توصیه به سهامداران / «انتظار» بهترین عکسالعمل است
توکلی کاشی با بیان اینکه بسته به بزرگی و کوچکی وقایعی که در عرصه سیاسی در منطقه رخ میدهد، بازار سرمایه طبیعتاً دچار نوساناتی میشود و این یک پدیده کاملاً طبیعی و منطبق بر انتظارات در بازار سرمایه است، تصریح کرد: در چنین شرایطی نباید سهامداران رفتارهای هیجانی از خود نشان دهند زیرا رفتارهای هیجانی ایشان عمدتاً سبب آسیب دیدن سرمایه خودشان خواهد شد.
وی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر توصیه عملی به سهامداران گفت: به گواه آمار در سی سال گذشته، بازار سرمایه همواره جزو بهترین گزینههای سرمایه گذاری و بهترین ابزار حفظ ارزش سرمایه در مقابل تورم و سایر نوسانات اقتصادی بوده است؛ به این معنا که روند بازار اگرچه در دورههای کوتاه و میان مدتی همراه با نوساناتی بوده است، اما به طور عمومی رو به صعود بوده است.
توکلی کاشی خاطرنشان کرد: توصیه عمومی که همیشه به فعالان بازار و به خصوص افراد کم تجربه تر که به تازگی و در چند سال اخیر به بازار سرمایه پیوستهاند میشود، این است که سرمایههای خود را با واسطه صندوقهای سرمایهگذاری وارد بازار سرمایه کنند و از ورود مستقیم به بازار سرمایه بپرهیزند. زیرا این صندوقها، دارای مدیران حرفهای بوده و سبد متنوعی از سهام را در اختیار دارند و در صورت وقوع نوساناتی در بازار سرمایه، میتوانند بهترین بهرهبرداری را از آن صورت دهند؛ زیرا در بازار سرمایه، و در زمانی که عمده سرمایه گذاران فروشنده هستند، آنها خلاف جهت حرکت کرده و با قیمتهای پایین، اقدام به خرید حرفهای سهام میکنند.
وی ادامه داد: بنابراین مردمی که در این صندوقها سرمایهگذاری کرده باشند، از منافع ناشی از افزایش ارزش سهامی که توسط این صندوقها با قیمت پایینتر خریداری شده، منتفع میشوند؛ ضمن اینکه اگر شرایط خاصی وجود داشته باشد که نیاز به فروش یک سهم باشد، مدیران حرفهای به سرعت وارد عمل شده و فروش را انجام میدهند؛ پس مثل هر زمان دیگری، به سرمایهگذاران بازار توصیه میشود تا در قالب صندوقهای سرمایهگذاری، اقدام به سرمایه گذاری نمایند.
توکلی کاشی گفت: توصیهای که به سایر سرمایهگذارانی که به هر دلیلی در گذشته و به صورت مستقیم وارد بازار شدهاند دارم، این است که در شرایط هیجانی، انتظار، بهترین عکس العمل ممکن است. ایشان باید اگاه باشند که فشار بیشتر برای فروش سهام، سبب کاهش بیشتر قیمت سهام شده و صرفاً به ضرر ارزش سرمایه ایشان خواهد بود.
وی افزود: طبیعتاً بازیگران حرفهای بازار بهتر میدانند که در شرایط بحرانی و نوسانی، راهبرد صحیح چیست زیرا ایشان سرمایههای چند صد و چند هزار میلیارد تومانی را در اختیار دارند و خود بهتر میدانند که در شرایط بحرانی، زمان مناسبی برای فروش نبوده و امکان فروش حجم بالای سهام، اصولاً ممکن نیست.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که آیا رفتار سهامداران عمده بازار سرمایه، روز گذشته علت ترغیب سهامداران به سمت فروش سهام خود بود، خاطرنشان کرد: یک سرمایهگذار حرفهای، هیچگاه در شرایط مبهم و نامعلوم، سهام خود را برای فروش عرضه نخواهد کرد. زیرا به گواه تجربه و آمار گذشته، در بسیاری از مواقع بعد از فروکش کردن گردوغبار ناشی از ابهامات، بازار در نقطهای بالاتر از وضعیت قبلی قرار گرفته است و فروش سهام، صرفاً سبب افزایش زیان شده است.
فروشندگان بزودی همین سهام را باید با قیمتهای بالا خریداری کنند
به گفته توکلی کاشی، قاعدتاً با فروکش کردن نسبی ابهامات و اتخاذ سیاستهای صحیح از سوی نظام و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، بسیاری از این افرادی که امروز در صفهای فروش سهام قرار دارند، در صفهای خرید حضور خواهند داشت و سهامی را که دیروز فروختهاند، فردا با قیمتهای به مراتب بالاتری خریداری خواهند کرد.
وی گفت: باید به این نکته مهم هم توجه داشت که هرچند شاید امکان فروش سهام برای یک سهامدار خرد با سرمایه چند ده میلیونی وجود داشته باشد، اما امکان فروش سهام چند صد و چند هزار میلیارد تومانی توسط سهامداران عمده، اصولاً وجود ندارد.
نوسان شاخص قطعاً موقت است
توکلی کاشی در پاسخ به این سوال که آیا میتوان پیشبینی کرد که شاخص بورس ظرف روزهای آینده در چه کانالهایی نوسان کند، تصریح کرد: نوسانات بازار سرمایه به طور قطع موقتی خواهد بود و ممکن است چند روز به طول بیانجامد، که این موضوع کاملاً طبیعی است؛ اما اینکه کاهش شاخص چند روز ادامه داشته باشد را میتوان بسته به این دانست که عکس العمل ایران و پاسخ ایران به این مساله به لحاظ دیپلماسی چگونه خواهد بود و از آن مهمتر، زمان پاسخ است. به این معنا که اگر دولت در کمترین زمان ممکن به این موضوع، پاسخ مناسبی بدهد، تب نوسانات و نگرانیها در بازار زودتر فروکش کرده و طبیعتاً شاخص کل بورس، زودتر در سطوح تعادلی خود آرام خواهد گرفت.
منبع : خبرگزاری مهر
شورای عالی بورس به صورت فوقالعاده تشکیل جلسه داد
۱۳۹۸/۱۰/۱۴
شورای عالی بورس ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به کاروان سردار سپاه اسلام و گرامیداشت یاد سپهبد شهید سردار قاسم سلیمانی، اعلام کرد فرآیند و عملیات اجرایی روزانه بازار سرمایه کشور متوقف نمیشود.
این شورا تاکید کرد بخشهای مختلف بازار سرمایه با دقت و هوشیاری به مسیر خود ادامه میدهند و همه تلاش خود را برای تداوم فعالیتهای روزانه بازار سرمایه انجام خواهند برد.
شورای عالی بورس با اشاره به نقش صندوق حمایت و تثبیت بازار سرمایه اعلام کرد: در صورت لزوم صندوق تثبیت بازار از سرمایه گذاران بازار سرمایه حمایت خواهد کرد، همچنین بازیگران حقوقی بازار نیز از فرآیند داد و ستد روزانه حمایت می کنند.

بورس, تحولات بورس, اخبار بورس, وضعیت بورس امروز, آخرین اخبار بورس, بورس ایران, تالار بورس ایران, بورس چیست, تحلیل بورس, شاخص بورس, بازار سهام
ریزش شاخص بورس در نخستین دقایق معاملات
۱۳۹۸/۱۰/۱۴
بامداد جمعه ۱۳ دی ماه سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.
تاکنون تمامی سهمهای حاضر در بازار در صف فروش قرار دارند و نمادهای فولاد (فولاد مبارکه اصفهان)، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل)، گروه مپنا (سهامی عام)(رمپنا)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
با توجه به اتفاق رخ داده، روند معاملات شاخص بورس و ریزش آن در بازار قابل پیشبینی بود و در چنین شرایطی افت چشمگیر قیمتها و ریزش دستهجمعی نماگرهای بازار چندان عجیب نیست.

ریزش شاخص بورس در نخستین دقایق معاملات ۱۴ دی ماه ۱۳۹۸
معرفی انواع بورس در ایران
انواع بورس در ایران
در ایران ، بورس به ۴ دسته تقسیم شده و هرکدام شرکت مربوط به خود را دارند. این بازار ها شامل بورس ، فرابورس ، بورس کالا و بورس انرژی می باشد و همگی اینها زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار تهران فعالیت می کنند. در ایران بورس ارز برای معاملات و تبادلات و سرمایه گذاری ارز های خارجی به شکل مرسوم جهانی وجود نداشته و خرید و فروش ارز بصورت دستی در بازار آزاد و صرافی ها انجام می شود.
بورس
اولین مورد از این تقسیم بندی در ایران بورس است که فکر ایجاد شرکت بورس اوراق بهادار تهران در سال ۱۳۱۵ مطرح شد و با تصویب ایجاد آن در سال ۱۳۴۵ از ۱۵ بهمن ۱۳۴۶ بورس ایران شروع به فعالیت خود کرد. بورس تهران نیز در ابتدا بوسیله تخته سیاه و گچ قیمت سهام ها را در تالار به نمایش در می آورد و معاملات بسیار محدود توسط کارگزاری ها هفته ای در یک روز و ساعات محدود انجام می شد. ولی با پیشرفت ها و افزایش شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس و همچنین بیشتر شدن تعداد کار گذاری ها و مهم تر از همه پیشرفت تکنولوژی امروزه برای معامله کرده نیازی برای رفتن به هیچ اداره و سازمانی نیست و صرفا با استفاده از یک موبایل و یا کامپیوتر می توانید از خانه به راحتی هر سهمی را که خواستید بخرید و یا بفروشید.
ساختمان بورس اوراق بهادار در خیابان حافظ تهران می باشد. در بورس اوراق بهادار تهران معاملات سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق مشارکت انجام می پذیرد که تمام معاملات از طریق کارگزاری ها و با داشتن کد های معاملاتی انجام می شود.
شرکت های پذیرفته شده در بورس بر حسب شاخص های آماری همچون سودسازی، سرمایه ثبت شده، سهام شناور،میزان شفافیت و …. رتبه بندی می شوند و به دو دسته در بازار های اول و دوم تقسیم می شوند که بازار اول نیز از دو زیرمجموعه ی تابلو اصلی و فرعی تشکیل شده است.
در حال حاضر روزهای کاری بورس شنبه الی چهارشنبه از ساعت ۷/۴۵ صبح الی ۱۶/۳۰ بعدازظهر به غیر از تعطیلات رسمی می باشد. شرکت بورس اوراق بهادار تهران خود نیز جز شرکت های سهامی می باشد که نماد معاملاتی آن بورس است و می توان در بازار سهام این شرکت را خرید و فروش کرد. نهاد های معاملاتی می توانند در رتبه بندی های سازمان بورس جا به جا شوند مثلا با پیشرفت به تابلوی اصلی بازار اول انتقال پیدا کنند یا حتی از بازار اخراج شوند که بستگی به عملکرد آنها طبق معیار های سازمان بورس دارد.

انواع بورس – بورس
فرابورس
نوع دوم از انواع بورس در ایران فرا بورس می باشد که به بازار اول و دوم و پایه (الف ٬ ب و ج) و بازار سوم تقسیم می شود. در کشور های تراز اول جهان بازار فرا بورس برای معاملات سهام شرکت هایی است که دارای عدم شفافیت مناسب و کافی، سودآوری نامناسب و… است که معاملات آن طبق توافق خریدار و فروشنده انجام می شود.
در کشور ما فرابورس از ۶ مهر سال ۱۳۸۸ برای معاملات سهام تمام شرکت هایی که نتوانسته اند مقررات بورس را رعایت کنند تاسیس شد و به بازار های اول، دوم، سوم، بازار های پایه الف، ب، ج دسته بندی می شود.
بازار پایه ج پایین ترین سطح شرکت های فرابورس است که طبق معیار های تعریف شده شرکت فرابورس دسته بندی شده اند. در این بازار دامنه نوسان دیگر معنایی ندارد و سهم های این بازار بدون دامنه نوسان معامله می شوند. سرمایه گذاری در سهم های بازار ج توصیه نمی شود مگر برای افرادی که رانت دارند. سفته بازی در بازار ج زیاد است و برای افرادی که رانت ندارند این بازار بسیار پر ریسک است.
بازار ب دارای دامنه نوسان ۱۰ درصدی می باشد. بازار ب نسبت به ج از شرایط بهتری برخوردار است ولی با این وجود باز هم پیشنهاد می دهیم در این بازار هم اگر رانت و تجربه کافی ندارید معامله نکنید.
بازار الف که بیشتر سهم ها در این بازار هستند و بیشتر معامله گران در این بازار فعال اند. در بازار الف دامنه نوسان ۵ درصد است و در این بازار سفته بازی به مراتب بسیار کمتر است و می توان با اعتماد بالایی در این بازار سهام خرید و فروش کرد.
در فرابورس موارد دیگر مالی نیز معامله می شود که به عنوان بازار های نوین مالی و بازار ها مشتقه مالی عنوان می شوند مانند اوراق با درآمد ثابت ،تسهیلات مسکن و ….
معاملات بازار های فرابورس دامنه نوسان های متفاوتی دارند. شرکت فرابورس نیز همانند بورس بصورت سهامی قابل خرید و فروش است و با نماد فرابورس در بازار معامله می شود.سود این شرکت از کارمزد معاملات زیر نظر فرابورس حاصل می شود.

انواع بورس – فرابورس
بورس کالا
در بخش سوم از انواع بورس در ایران به بورس کالا می رسیم . معاملات در این بازار بصورت نقد، نسیه و سلف برای انواع محصولات کشاورزی و صنعتی انجام می شود و به بازار های فیزیکی، فرعی، مشتقه و مالی تقسیم می شود که هرکدام نیز بخش های متفاوتی دارند تا کالاهای پذیرفته شده در بورس کالا را در خود جای دهند. سهام شرکت بورس کالا نیز با نماد معاملاتی کالا در بازار قابل خرید و فروش است و درآمد آن حاصل از کارمزد معاملات کالایی تحت نظر این شرکت است. بورس کالا فعالیتش را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرده است.

انواع بورس – بورس کالا
بورس انرژی
آخرین مورد از انواع بورس ، بورس انرژی بوده که با ۶ سال سن جوان ترین بازار در بورس ایران محسوب می شود. بورس انرژی به عنوان چهارمین بورس رسمی کشور از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرد که هدف از آن معاملات هرگونه مواردی که دارای انرژی هستند مانند برق، نفت و گاز می باشد. سود این بورس نیز حاصل از کارمزد معاملات بخش های انرژی است و سهام آن برای افراد حقیقی و حقوقی قابل خرید و فروش است.

انواع بورس – بورس انرژی