مهدی تاج / استعفای مهدی تاج از ریاست فدراسیون فوتبال / جدیدترین خبرها از مهدی تاج
مهدی تاج / استعفای مهدی تاج از ریاست فدراسیون فوتبال / جدیدترین خبرها از مهدی تاج
مهدی تاج ، پس از بستری شدن مهدی تاج رییس فدراسیون فوتبال در یکی از بیمارستان های تهران به دلیل حمله قلبی و مشکلاتی که برای وی پیش آمده بود ، اخباری درباره کنارهگیری اش از ریاست فدراسیون شنیده شد. در این خصوص حتی برخی نزدیکان مقامات فدراسیون نیز در فضای مجازی پیامهایی منتشر کردند اما هیچ واکنش رسمی را شاهد نبودیم. حالا با گذشت چند روز از بستری شدن تاج، امروز امیرمهدی علوی، سخنگوی فدراسیون فوتبال خبر استعفای وی را به صورت رسمی اعلام کرد.

مهدی تاج, استعفای مهدی تاج از ریاست فدراسیون فوتبال, جدیدترین خبرها از مهدی تاج, رییس فدراسیون فوتبال استعفا داد, استعفای رئیس فدراسیون فوتبال
فیفا استعفای تاج را پذیرفت؛ کفاشیان همچنان نایب رییس
۱۳۹۸/۱۰/۲۱
فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) پس از استعفای مهدی تاج از ریاست فدراسیون، نام رییس فدراسیون فوتبال ایران را در صفحه اطلاعات خود تغییر داد.
در همین راستا نام حیدر بهاروند جایگزین مهدی تاج به عنوان رییس فدراسیون فوتبال ایران شد.
همچنین نام بهاروند به عنوان نایب رییس هم ذکر شده است اما نکته جالب حضور نام علی کفاشیان به عنوان یکی از نواب رییس فدراسیون فوتبال است. کفاشیان در دوره ریاست مهدی تاج، نایب رییس اول فدراسیون فوتبال بود که چند ماه قبل به خاطر بازنشستگی از سمت خود استعفا کرد اما این استعفا هیچوقت به صورت کتبی اعلام نشد.

فیفا استعفای تاج را پذیرفت؛ کفاشیان همچنان نایب رییس
مدیریت تاج؛ از شروع مقتدرانه تا پایانی تلخ
۱۳۹۸/۱۰/۰۹
شاید زمانی که «کارلوس کیروش» سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران بهمنماه سال ۹۴ استعفای کتبی خود را به فدراسیون اعلام کرد و گفت تا پایان اردیبهشت تصمیم نهایی را میگیرد کمتر کسی باور می کرد که این استعفا نمایشی و نتیجه اختلاف با «علی کفاشیان» رییس وقت فدراسیون با مربی تیم بود. بهار سال ۱۳۹۵ از راه رسید، انتخابات برگزار شد و نام «مهدی تاج» بیش از ۵۰ بار توسط مسئول شمارش آرا قرائت شد؛ کفاشیان رفت و یار غار او بر کرسی فدراسیون تکیه زد، کیروش نیز ماند و ایران را به جام جهانی برد.
اما فدراسیون تحت ریاست تاج در چهار ماه گذشته چالشهای زیادی را تجربه کرده است؛ یکی از اتفاقات مدیریت تاج فراهم کردن زمینه برای ورود زنان به ورزشگاه بود. این اتفاق در مهرماه سال ۱۳۹۸ رخ داد و بیش از چهار هزار زن ایرانی برای نخستین بار گام در ورزشگاه آزادی گذاشتند و به تماشای دیدار تیم ملی نشستند.

مدیریت تاج؛ از شروع مقتدرانه تا پایانی تلخ
فدراسیون تحت ریاست تاج در ۴۰ ماه گذشته خالی از نکات مثبت ورزشی نبود. سال ۲۰۱۷ و پس از صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی روسیه سایت فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) با استناد به صعود تمام تیمهای ملی فوتبال و فوتسال ایران به جام جهانی از فدراسیون کشورمان به عنوان پنج ستاره یاد کرد. عنوانی که به کلیدواژه برای سخنرانی رییس فدراسیون و برخی از کارشناسان تبدیل شده بود. این موفقیتها موجب شد بود تا کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز از فدراسیون فوتبال ایران به عنوان فدراسیونی الهامبخش یاد کند.
در دوران ریاست تاج بر فدراسیون فوتبال تیم ملی فوتبال ایران که به سختی جواز جضور در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل کسب کرده بود در سال ۲۰۱۷ با اقتدار از گروه صعود کرد و به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه رفت.
صعودی که تاریخیترین نتیجه را در ادوار جام جهانی برای ایران رقم زد. ایران در جام جهانی روسیه با یک برد و یک تساوی در جایگاه سوم گروه قرار گرفت. این موفقیت موجب شد تا رییس فدراسیون فوتبال برای پایان دادن به طلسم ۴۰ ساله قهرمانی آسیا به دنبال تمدید قرارداد مربی پرتغالی باشد. تمدیدی که مدت زمان آن مناقشه برانگیز بود و کیروش بر روی یکسال اصرار داشت اما سکاندار تیم ملی تمدید این قرارداد منوط به قهرمانی آسیا کرد و در نهایت توانست بر مرد پرتغالی چیره شود و قراردادی ۹ ماهه برای او تدوین کند.
تاج همچنین پس از جامملتهای آسیا برخوردی قاطع با کیروش داشت و در دام رفتار حرفهای او گرفتار نشد. این مربی پرتغالی پس از حذف از جام ملت ها به همراه تیم ملی به ایران آمد و از طریق رسانه ها پالسهای مثبتی برای ماندن در ایران صادر کرد اما تاج و دیگر مسوولان ورزشی ایران به این مربی روی خوش نشان ندادند. البته این برخورد قاطع موجب شد تا کارشناسان و هواداران امیدوار به ادامه مدیریت تاج شوند تا او با بهرهگیری از تجربه قرارداد کیروش، در تدوین قرارداد با دیگر مربیان تیم ملی رفتار حرفهای داشته باشد. داستان تاج و مدیریت کی روش یکی از سختی های کار این مدیر بود تا جایی که وی پس از حذف ایران از جام ملت های آسیا اعلام کرد کی روش بسته آجیلی بود که باید خوب و بد آن را با هم بپذیریم.
البته داستان سرمربی تیم ملی و اختلاف وی با برانکو ایوانکویچ یکی از جنجال هایی بود که فدراسیون به ان دست و پنجه نرم می کرد. در میانه این دعوا تاج سیاست عدم جانبداری را در پیش گرفت.
یکی دیگر از چالشهای پیش روی مدیریت تاج عدم تبعیت از قانون منع به کار گیری بازنشستگان بود. وی به بهانه اینکه فدراسیون غیر دولتی است و نهادهای دولتی نباید در ان دخالت کنند در کرسی ریاست ماندگار شد.
قرارداد مارک ویلموتس از دیگر مشکلات مدیریت مرد اصفهانی فوتبال ایران بود. تاج سال گذشته (۹۷) به بهانه غیر دولتی بودن فدراسیون از گردن نهادن به قانون منع به کار گیری بازنشستگان طفره رفت و در نهایت نیز ماندگار شد. این ماندگاری در یک سال گذشته برای او دستاورد چندان مثبتی نداشت بلکه حذف از جام ملتهای آسیا، قرارداد مارک ویلموتس، داستان فینال جام حذفی و دست خالی ایران از مراسم بهترین های آسیا را در کارنامه او رقم زد.
داستان فینال جام حذفی باشگاه های ایران در خرداد ماه سال ۹۸ یکی از اتفاقات کارنامه تاج بود. در این دیدار که در ورزشگاه شهدای فولاد (فولاد آرنا) بین تیمهای فوتبال پرسپولیس و داماش گیلان برگزار شد بینظمیهایی رخ داد که موجب تاخیر ۲ ساعته در بازی شد. پس از این اتفاق رای علیه سعید فتاحی، حیدر بهاروند و عبدالکاظم طالقانی صادر کردند اما این رای در کمترین زمان ممکن لغو شد. برخی دخالت تاج را عامل این لغو دانستند.
فدراسیون پنج ستاره تاج در حالی این روزها تخت خود را خالی از رییس می بیند که بسیاری از کارشناسان باور دارند این استعفا باید در یک سال گذشته انجام می شد تا هم برخی از شایعات پیرامون آن نباشد و هم تاج به دور زدن قانون از سوی هواداران متهم نشود. اگر مهرماه سال گذشته تاج به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی گردن می نهاد بدون شک ماجرای قرارداد ویلموتس، دست خالی ایران از مراسم بهترین های آسیا، اتفاقات جام حذفی و اتهامات کیروش برای او شکل نمی گرفت.
۱۳۹۸/۱۰/۰۸
سخنگوی فدراسیون گفته است: «متاسفانه پس از حمله قلبی صورت گرفته قبلی در ترکیه و معالجات صورت گرفته در این کشور، در روز چهارشنبه گذشته دومین حمله قلبی برای ریاست فدراسیون صورت گرفت که با توجه به مشکلات به وجود آمده و توصیه پزشکان مبنی بر دوری از استرس و فعالیت سنگین، ایشان تصمیم گرفتتد ضمن انصراف از ادامه حضور، مطابق اساسنامه فعالیت های آتی توسط نایب رییس محترم انجام شود.»
در این خصوص شنیده میشود که پزشکان به تاج توصیه کردهاند باید از هرگونه فشار و استرس ناشی از فوتبال دور باشد و رییس فدراسیون فوتبال نیز تصمیم گرفته از سمتش کنار برود.
تاج در شرایطی این تصمیم را اتخاذ کرده که کمتر از ۵ ماه دیگر انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد. از این رو اگر مسئولان فدراسیون فوتبال بخواهند برای تاج جایگزینی تعیین کنند باید مجمع فوقالعاده تشکیل شود که این مساله نیز زمانبر است و با توجه به نزدیکی انتخابات شرایط مهیا نخواهد بود.
ماده ٣٨ اساسنامه فدراسیون تمام ابهامات درباره آینده مدیریتی فوتبال ایران را برطرف میکند و به خوبی نشان میدهد چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. در بند ١١-٢ این ماده آمده است: «اگر رئیس فدراسیون غایب باشد، فوت نماید یا بهطور دایم یا موقت از انجام وظایف خود سر باز زند، نایبرئیس اول عهدهدار وظایف وی تا زمان رفع غیبت یا مجمع بعدی خواهد بود. در صورت غیبت یا خودداری نایبرئیس اول، وظایف به نواب رئیس بعدی یا سایر اعضای هیأترئیسه محول میشود.»
این در حالی است که از زمانی که علی کفاشیان از نایبرئیسی اول فدراسیون فوتبال بهدلیل بازنشستگی استعفا کرد، مهدی تاج هنوز جایگزین او را مشخص نکرده است. در رسانهها شایعه شده که محمود اسلامیان سرپرست نایبرئیسی اول فدراسیون بوده که وقتی فدراسیون این خبر را بهصورت رسمی اعلام نکرده، قطعا نمیشود به آن استناد کرد. پس در اصل باید گفت فدراسیون نایبرئیس اول ندارد. حیدر بهاروند، نایبرئیس دوم فدراسیون فوتبال نیز بازنشسته است و تا همین حالا هم بدون توجه به فشارها برای برکناریاش به کار ادامه داده و نمیتواند جایگزین موقت تاج باشد. لیلا صوفیزاده، نایبرئیس سوم فدراسیون هم شاید محدودیتهایی برای کار اجرایی داشته باشد. پس باید دید هیأت رئیسه در صورت وخامت حال تاج، چه تصمیمی برای فدراسیون اتخاذ خواهد کرد.